Ο Σκορπιός είναι το όγδοο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου. Η εποχή του κρατάει από τις 23 Οκτωβρίου ως τις 22 Νοεμβρίου. Ανήκει στα ζώδια του νερού, μαζί με τον Καρκίνο και τους Ιχθύς. Γενικά οι Σκορπιοί είναι άτομα συναισθηματικά. Είναι επίσης πολύ ευαίσθητα, και τείνουν να αντιλαμβάνονται πώς νιώθουν οι άλλοι καθώς και τις ενέργειες/vibes σε όποιο περιβάλλον βρίσκονται.

Οι Σκορπιοί έχουν την ικανότητα να “διαβάζουν” μια κατάσταση. Τείνουν να καταλαβαίνουν αμέσως αν κάτι ή κάποιος αξίζει τον χρόνο τους. Αυτό τους κάνει πιο επιλεκτικούς σε ό,τι έχει να κάνει με τις ερωτικές σχέσεις και τις φιλίες. Δεν αγαπούν το small talk, γιατί θέλουν να συζητούν σε βάθος, να μαθαίνουν τους άλλους. Η ανθρώπινη συμπεριφορά τους προκαλεί ενδιαφέρον, μιας και τους αρέσει να ξέρουν το backround των άλλων, το παρελθόν τους και γιατί είναι όπως είναι. Τους αφορά περισσότερο το εσωτερικό ενός ανθρώπου, παρά το τι σκέφτεται για εκείνους.

Οι Σκορπιοί είναι επιρρεπείς στις εμμονές.

Όταν κάτι μπαίνει στο μυαλό τους, το κυνηγούν ως το τέρμα με αποφασιστικότητα. Αυτές τους οι ποιότητες τους κάνουν καλούς ερευνητές. Ωστόσο, μπορεί να ταλαιπωρούνται με τη μόνιμη ανάγκη τους να έχουν τον έλεγχο των καταστάσεων. Όταν νιώσουν ότι κάποιος τους ξεφεύγει, μπορεί να πεισμώσουν ακόμα παραπάνω. Στις σχέσεις τους, οι Σκορπιοί τείνουν να είναι ζηλιάριδες και κτητικοί, ειδικά όταν νιώθουν πως ο άλλος αποτραβιέται μακριά τους. Ένα μεγάλο μάθημα για αυτούς είναι να καταλάβουν πως πολλά πράγματα στη ζωή είναι έξω από τον έλεγχό τους και πως θα χρειαστεί να χαλαρώσουν και να αφήσουν τα πράγματα να κυλήσουν. Πρέπει να βρουν την ισορροπία ανάμεσα στη δύναμη και την αδυναμία τους.

Δύσκολος στο να εμπιστευτεί, χρειάζεται χρόνο ένας Σκορπιός μέχρι να ανοιχτεί και να επιτρέψει στον εαυτό του να γίνει ευάλωτος. Τείνει να κρατάει τα συναισθήματά του κρυφά. Οι αντιδράσεις του είναι συντηρητικές, αλλά το γεγονός ότι δεν δείχνουν γρήγορα όσα νιώθουν, δεν τους κάνει ρηχούς. Ό,τι νιώθουν το νιώθουν βαθιά. Γενικά, με τους Σκορπιούς, τα πράγματα μπαίνουν πολύ κάτω από την επιφάνεια. Αν για παράδειγμα κάποιος προδώσει την εμπιστοσύνη τους, εύκολα θα τον βγάλουν εντελώς από τη ζωή τους. Τα πράγματα είναι ή άσπρα ή μαύρα σε ό,τι αφορά το τι ανέχονται και τι όχι.

Οι Σκορπιοί ζουν ζωές βαθιάς εσωτερικής μεταμόρφωσης. Πάντα πιέζονται να τα πάνε καλύτερα και δοκιμάζουν τα όριά τους. Πρέπει να μάθουν να δέχονται τα δυνατά, έντονα συναισθήματά τους και όχι να τα καταπιέζουν. Μόνο μέσα από την εμπιστοσύνη και την άφεση του ελέγχου θα ωριμάσουν και θα εξελιχθούν στην καλύτερη εκδοχή τους.

Πηγή: vogue.co.uk Featured image: the Numinous