Είτε ζεις χρόνια με τους μαύρους κύκλους και το concealer αγκαλιά είτε είναι ένα πρόσφατο πρόβλημα που σε απασχολεί, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να τους μειώσεις, να τους αποφύγεις και η περιοχή κάτω από τα μάτια σου να αποκτήσει ξανά φρέσκια και λαμπερή όψη.

Τι ευθύνεται για τους μαύρους κύκλους

To κλειδί για τη “θεραπεία” των μαύρων κύκλων είναι ο εντοπισμός της αιτίας.

Έλλειψη ύπνου: Είναι αλήθεια πως ένας από τους πιο κοινούς λόγους είναι η έλλειψη ύπνου και ειδικότερα ποιοτικού ύπνου.

Οργανικά αίτια: Στους ανθρώπους με λεπτή επιδερμίδα είναι περισσότερο εμφανείς οι δυσχρωμίες που προκαλεί η κακή κυκλοφορία στην περιοχή κάτω από τα μάτια.

Αλλεργίες και ευαισθησίες: Εποχικές αλλεργίες, διατροφικές αλλεργίες αλλά υπερβολές με το αλάτι και το αλκοόλ μπορεί να προκαλέσουν πρηξίματα και σακούλες γύρω από τα μάτια.

Βλάβες από τον ήλιο: Σε κάποιες περιπτώσεις οι σκούρες κηλίδες κάτω από τα μάτια είναι αποτέλεσμα της ηλιακής ακτινοβολίας.

12 τρόποι να βελτιώσεις την όψη των μαύρων κύκλων και του πρηξίματος

1. Δοκίμασε να κοιμάσαι 7-9 ώρες κάθε βράδυ. Δεν αρκεί να κοιμηθείς μόνο ένα βράδυ αρκετά, θα πρέπει η καθημερινή σου ρουτίνα να περιλαμβάνει τουλάχιστον επτά ώρες ύπνου. Σύμφωνα με τους ειδικούς αν προσαρμόσεις τα μαξιλάρια σου λίγο πιο ψηλά τότε θα υποστηρίξεις και τη λεμφική κυκλοφορία, θα αποφύγεις την κατακράτηση υγρών και τελικά το πρήξιμο γύρω από τα μάτια.

2. Αν ξυπνήσεις με κουρασμένη όψη γύρω από τα μάτια δοκίμασε να βάλεις μία παγοκύστη κάτω από βλέφαρά σου για δέκα λεπτά.

3. Μία ακόμα ιδέα -που σίγουρα έχεις δοκιμάσει- είναι να κρατάς το serum για τα μάτια σου στο ψυγείο. Αυτό θα μειώσει το πρήξιμο και θα φωτίσει την περιοχή.

4. Αναζήτησε την καφεΐνη στα συστατικά των προϊόντων σου. Βελτιώνει την κυκλοφορία στην περιοχή.

5. Επίσης μπορείς να αναζητήσεις στοιχεία όπως ρετινόλη και βιταμίνη C. Είναι υποστηρικτικά συστατικά για την αποφυγή των ερεθισμών αλλά και την διατήρηση της ομοιοχρωμίας στην επιδερμίδα της περιοχής.

6. Το άλλο κλασικό κόλπο είναι τα σακουλάκια απο πράσινο τσάι. Φτιάξε το τσάι σου, πιες το και μετά βάλε τα σακουλάκια για 20 λεπτά στο υγείο. Θα βελτιώσεις την κυκλοφορία και το πρήξιμο κάτω από τα μάτια.

7. Άλλος ένας διαχρονικός τρόπος είναι οι φέτες από αγγούρι. Τα αντιοξειδωτικά του αγγουριού βοηθούν να μειωθούν τους ερεθισμούς.

8. Αν πιστεύεις πως για τα κουρασμένα σου μάτια ευθύνονται οι αλλεργίες σου τότε θα πρέπει να το κουβεντιάσεις με τον γιατρό σου.

9. Μπορείς επίσης να μειώσεις ή να αποφεύγειες εντελώς το αλάτι στη διατροφή σου, τα γλυκαντικά και τα συντηρητικά.

10. Αν για το πρόβλημα ευθύνεται ο ήλιος τότε θα πρέπει να συζητήσεις με την αισθητικό ή τη δερματολόγο σου.

11. Πίνε αρκετό νερό, θα ωφεληθεί όλος ο οργανισμός σου και πολύ περισσότερο το δέρμα σου.

12. Κι τέλος, βρες το σωστό για σένα concealer για να καλύψεις τις ατέλειες κάτω από τα μάτια σου.