Με τη συνθήκη ”working from home” να έχει έρθει για να μείνει ψάχνουμε συνεχώς νέους τρόπους για να αλλάζουμε λίγο τη ρουτίνα της καθημερινότητά μας. Ένας από αυτούς τους τρόπους είναι και το να μετατρέψουμε το μπαλκόνι μας σε γραφείο έτσι ώστε να δουλεύουμε εκεί. Τώρα μάλιστα που μπήκε η άνοιξη και έχει φτιάξει ο καιρός, μοιάζει η ιδανική ιδέα.

Η αλήθεια είναι όμως πως δεν είναι τόσο απλό όσο το φαντάζεσαι. Δηλαδή, δεν παίρνεις έτσι απλά τον υπολογιστή σου και βγαίνεις στο μπαλκόνι να δουλέψεις. Εάν δεν έχεις κάνει μια σωστή προεργασία πιθανότατα να επιστρέψεις στο εσωτερικό του σπιτιού σου σε λιγότερο από μισή ώρα.

Τι πρέπει λοιπόν να γνωρίζεις πριν προβείς σε αυτήν την κίνηση;

Έλεγξε τη σύνδεση του ίντερνετ

Μπορεί να σου φαίνεται περίεργο αλλά το πρώτο που πρέπει να κάνεις πριν αποφασίσεις να μεταφέρεις τα πάντα στο μπαλκόνι σου είναι να τεστάρεις τη συνδεσιμότητα του ίντερνετ σου. Σε πολλά σπίτια, όσο καλό και εάν είναι το ίντερνετ, υπάρχουν δωμάτια που δυσκολεύεσαι να συνδεθείς. Μπορείς ένας από αυτούς τους χώρους να είναι και το μπαλκόνι σου. Και σίγουρα δεν θέλεις να σταματήσει η σύνδεσή σου κατά τη διάρκεια ενός zoom meeting.

Σκιά

Αφού ελέγξεις πως όλα λειτουργούν σωστά με το ίντερνετ θα πρέπει να ελέγξεις τον ήλιο και τη σκιά του μπαλκονιού σου. Αρχικά θα πρέπει να αποφασίσεις σε ποια πλευρά θα κάθεσαι έτσι ώστε και εσύ να βλέπεις καλά την οθόνη σου αλλά και σε ένα πιθανό meeting με κάμερα να βλέπουν οι άλλοι εσένα χωρίς πρόβλημα. Επίσης, μην ξεχνάς πως όσο περνάει ο καιρός και μπαίνουμε στο καλοκαίρι ίσως τις μεσημεριανές ώρες να μην μπορείς να δουλέψεις από το μπαλκόνι σου. Ίσως λοιπόν χρειαστεί να προμηθευτείς έναν ανεμιστήρα δαπέδου ή οροφής.

Άνεση και λειτουργικότητα

Τα περισσότερα μπαλκόνια δεν είναι ιδιαιτέρως μεγάλα. Οπότε το μόνο που πρέπει να προσθέσεις, εάν δεν έχεις ήδη, είναι ένα τραπέζι και μια καρέκλα. Εάν έχεις σκοπό όμως να δουλεύεις όλες τις ώρες από εκεί, θα πρέπει να φροντίσεις να είναι λειτουργικά και άνετα. Να μην σε πονάει ο αυχένας, η πλάτη σου ή η μέση σου. Επίσης εάν το τραπέζι σου δεν είναι μεγάλος όπως του γραφείου σου, θα πρέπει να έχεις δίπλα σου και ένα βοηθητικό τραπεζάκι για να ακουμπάς το νερό ή τον καφέ σου έτσι ώστε να αποφύγεις τυχόν ατυχήματα.

Διακόσμηση

Eάν έχεις αποφασίσει πως στο μπαλκόνι σου πια θα περνάς τις περισσότερες ώρες της ημέρας σου θα πρέπει και να σε εμπνέει. Να είναι ένας χώρος που να έχει το στιλ σου και να σου αρέσει. Για αυτό μπορείς να τον διακοσμήσεις όπως θέλεις. Μπορείς να προσθέσεις φαναράκια, μεγάλα κεριά δαπέδου ή κρεμαστά διακοσμητικά. Και ήρθε επιτέλους η ώρα να φροντίσεις τα φυτά που έχεις εκεί!

featured photo: @Korneevamaha