Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να ξεκινήσεις το τρέξιμο. Ένας από αυτούς είναι πως θεωρείται από ένας τους καλύτερους και ευκολότερους τρόπους να βελτιώσεις την φυσική σου κατάσταση. Έρευνες έχουν δείξει πως το να επιλέγεις να αθληθείς σε εξωτερικό χώρο, σε βοηθάει να καλυτερεύσεις και την ψυχική σου υγεία.

run

Ορισμένοι επιλέγουν να πάρουν τον φίλο τους και να διανύσουν χιλιόμετρα μαζί. Άλλοι πάλι επιλέγουν να τρέχουν μόνοι τους. Αν ανήκεις στην δεύτερη κατηγορία, το άρθρο αυτό είναι ότι πρέπει για σενα γιατί θα σου επισημάνει μερικά πράγματα που πρέπει να προσέχεις όταν τρέχεις μόνη σου.

#Χαμήλωσε την μουσική

Στους περισσότερους αρέσει να γυμνάζονται με την συνοδεία της μουσικής. Καταλαβαίνουμε ότι με την μουσική νιώθεις πιο άνετα αλλά δεν χρειάζεται να παίζει τέρμα στα αυτιά σου. Η καλύτερη συμβουλή που μπορούμε να σου δώσουμε είναι να φοράς μόνο το ένα ακουστικό. Με αυτόν τον τρόπο έχεις την αντίληψη του γύρω περιβάλλοντος και ειδικότερα αν τρέχεις κάπου κεντρικά θα χρειαστεί να ακούς αρκετά καλά τι γίνεται δίπλα σου.

#Ντύσου ανάλογα

Πριν βγεις για την καθημερινή σου προπόνηση, εξοπλίσου με τα κατάλληλα ρούχα και αξεσουάρ που ενδέχεται να χρειαστείς. Φόρεσε παπούτσια ή κάποια μπλούζα που να φωσφορίζει στο σκοτάδι έτσι ώστε να γίνεσαι αντιληπτή από τους άλλους. Μην ξεχάσεις το μπουκάλι με το νερό σου!

#Άλλαξε τα μέρη που πηγαίνεις

Το να πηγαίνεις κάθε μέρα στο πάρκο μπορεί να είναι βολικό για σένα αλλά μπορεί να είναι και για κάποιον που θέλει το κακό σου. Το να αλλάζεις συχνά τοποθεσία είναι ναι μεν καλό διότι δεν γίνεσαι στόχος από περίεργα βλέμματα αλλά επίσης αλλάζει τις παραστάσεις και τις εικόνες που βλέπεις. Πρόσεχε όμως! Μην πηγαίνεις σε μέρη που δεν έχεις ξαναπάει ποτέ στην ζωή σου. Διάλεξε για παράδειγμα ένα κλειστό γυμναστήριο όπου το έχεις επισκεφθεί ξανά οπότε ξέρεις καλά το μέρος. Μια ακόμη λύση αν δε θες να πηγαίνεις σε κλειστούς χώρους είναι να πάρεις μαζί σου και τον σκύλο σου.