Ως λάτρεις του κρασιού οι αγαπημένες μας στιγμές συνοδεύονται πάντα απο ένα ποτήρι κρασί ιδιαίτερα τώρα που είναι περίοδος γιορτών. Μπορεί να χρειαστεί ν΄ανοίξεις ένα κρασί στο βουνό, στο εξοχικό, σε μια μετακόμιση, σε όλες τις περιπτώσεις που δεν είναι εύκολο να έχεις ένα τιρμπουσόν. Είμαστε εδώ για να σου δείξουμε μερικούς τρόπους για να ανοίξεις το μπουκάλι χωρίς τιρμπουσόν και να είσαι έτοιμη να παρέμβεις σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης!

  1. Με το κλειδί

Πάντα έχεις μαζί σου τα κλειδιά σου και αν όχι εσύ σίγουρα η παρέα σου. Απλά τοποθέτησε το κλειδί μέσα στον φελλό σε γωνία 45 μοιρών και, στη συνέχεια, στρίψτο με κυκλική κίνηση ενώ παράλληλα τραβάς προς τα πάνω. Ο φελλός πρέπει να αποκολληθεί φυσικά.

  1. Με την βοήθεια της θερμότητας

Αν είσαι έτοιμη να κάνεις ένα συμβιβασμό σε σχέση με την υψηλή ποιότητα του κρασιού τότε αυτός ο τρόπος είναι ιδιαίτερα βοηθητικός. Γέμισε μια κατσαρόλα με νερό και φέρτο σε σημείο βρασμού. Στην συνέχεια τοποθέτησε το μπουκάλι στην κατσαρόλα σε όρθια στάση μέσα στο νερό. Καθώς αλλάζει η θερμοκρασία και αυξάνεται η πίεση, ο φελλός θα αρχίσει να χαλαρώνει μόνος του. Βέβαια μπορεί εύκολα να καταλήξεις να φτιάχνεις ζεστό κρασί προσθέτοντας κάποια μπαχαρικά. Ο πειρασμός είναι μεγάλος!

  1. Με κάποιο εργαλείο

Δεν χρειάζονται πολλά πράγματα, μόνο μια βίδα ή ένα κατσαβίδι και ένα σφυρί δηλαδή εργαλεία που όλοι έχουμε στο σπίτι μας. Αντιγράφοντας την λογική του τιρμπουσόν βάλε μια μακριά βίδα μέσα στον φελλό στριφογυριζοντάς την ή απλά τοποθέτησε το κατσαβίδι σου ώστε να «κλειδώσεις» τον φελλό. Αναποδογυρίσε το πίσω μέρος ενός σφυριού για να τραβήξεις καθαρά τη βίδα (και τον φελλό).

  1. Κάντο αντίστροφα

Ίσως είναι και το παλαιότερο τέχνασμα αν δεν θέλεις να δοκιμάσεις οτιδήποτε απο τα παραπάνω. Μπορεί να είναι και το πιο αποτελεσματικό , απλά πιέζεις τον φελλό προς το μέσα, σαν κουμπί , εάν βέβαια δεν έχεις πρόβλημα με το γεγονός οτι θα είναι βυθισμένος μέσα στο μπουκάλι. Για να κάνεις το έργο σου λίγο πιο εύκολο, χρησιμοποίησε τη λαβή ενός ξύλινου κουταλιού και πίεσε απευθείας προς τα κάτω, εξαναγκάζοντας το φελλό να πέσει μέσα στη φιάλη.

Βρες ευκαιρία και δοκίμασε τον Λευκό ή τον Μαύρο Κύκνο από την Ελληνικά Κελλάρια Οίνων – Greek Wine Cellars 

wines