Σε προηγούμενο ποστ, αναλύσαμε τις ενδυματολογικές επιλογές της 21χρονης τραγουδίστριας με αφορμή την ατάκα που είχε πει στη δασκάλα της όταν ήταν 6 χρονών «Πιστεύω πως οι άνθρωποι θα έπρεπε να φοράνε ό,τι πραγματικά θέλουν».

Το 5ο άλμπουμ της κυκλοφόρησε και μαζί και το καινούργιο της single “New Rules”, το οποίο ξεχωρίσαμε, όχι μόνο για το πόσο «κολλητικό» είναι, ούτε για τα πολύ σικ matching outfits που φοράνε όλες οι κοπέλες στο video clip. Ο λόγος που πήρε μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας ήταν οι girl power στίχοι που σου τονίζουν ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΗΝ. Και έχουν τόσο μα τόσο δίκιο… Πρώτο και κύριο ότι οι φίλες σου είναι αυτές που θα σε σώσουν.

dua-lipa-new-rules-video

Αυτοί είναι οι κανόνες που θέλει να μοιραστεί μαζί μας:

  1. ΜΗΝ ΣΗΚΩΝΕΙΣ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ. Ξέρεις ότι σε παίρνει τηλέφωνο επειδή έχει πιεί και είναι μόνος του.
One, don’t pick up the phone You know he’s only calling ’cause he’s drunk and alone

Και αυτό είναι κάτι που δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερο αληθινό. Είσαι σε μια σχέση… Χωρίζεις… Ξέρεις πως δεν νιώθει το ίδιο μ εσένα, αλλά εσύ τον σκέφτεσαι και τον αγαπάς ακόμα. Και έρχεται το βράδυ που σε παίρνει τηλέφωνο. Χαίρεσαι. Σου είχε λείψει. Τον ακούς και σου λέει ότι είναι έξω και πίνει και πως γίνατε έτσι και οτι σε σκέφτεται. Ακόμα και αν απλά μιλήσετε, το επόμενο πρωί θα σε βρει να τον σκέφτεσαι και να σου λείπει λίγο παραπάνω τώρα και σου έλειψε. Εκείνος -το πιο πιθανό- δε θα το θυμάται ή θα κάνει σαν να μην συνέβη ποτέ, θα πιει την ασπιρίνη του και τον καφέ του για να φύγει ο πονοκέφαλος και θα σε αφήσει να περιμένεις για μια κλήση ή ένα μήνυμα που δεν θα έρθει ποτέ.

  1. ΜΗΝ ΤΟΝ ΑΦΗΣΕΙΣ ΝΑ ΜΠΕΙ ΞΑΝΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ. Πρέπει να τον διώξεις πάλι.
Two, don’t let him in You’ll have to kick him out again

Αν είσαι αποφασισμένη ότι αυτό δε θα βγάλει πουθενά τότε απλά ΟΧΙ.

  1. ΜΗΝ ΓΙΝΕΙΣ ΦΙΛΗ ΤΟΥ. Ξέρεις ότι έτσι θα καταλήξεις πάλι στο κρεβάτι του.
Three, don’t be his friend. You know you’re gonna wake up in his bed in the morning.

Είναι τόσο αυτονόητο. Τον θες και τον αγαπάς ακόμα και το ξέρεις. Το ξέρει και εκείνος. Εσύ κρατάς την επαφή μαζί του γιατί είναι το μόνο που νιώθεις ότι σου έχει μείνει από αυτό που είχατε και από αυτά που αγάπησες σε εκείνον. Και καλύτερα να τον έχεις στην ζωή σου έτσι από το να μην τον έχεις καθόλου. Και αυτό μας φέρνει στο  4ο και τελευταίο…

  1. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙΣ.
And if you’re under him, you ain’t getting over him

Μη αφήνεις μια στιγμιαία ικανοποίηση, μια προσωρινή ευτυχία και μια τελειωμένη σχέση να σε κρατάει πίσω και να σε κάνει να αναρωτιέσαι συνέχεια «Γιατί;». Προχώρα.

‘Ακουσε την Dua Lipa με τους «Νέους Κανόνες» της. Προσπάθησε και προχώρησε στη ζωή σου όσο σημαντικό και να ήταν το παρελθόν σου, καλώς ή κακώς είναι πλέον παρελθόν και κάτι το οποίο πρέπει να αφήσεις πίσω.

Μην αφήνεις κανέναν να σε τραβάει πίσω στη ζωή σου. Μην αφήνεις κανέναν να μην σε αφήνει να προχωρήσεις μπροστά. Και να ξέρεις… ποτέ δεν πρέπει να κυνηγάς την αγάπη, το ενδιαφέρον και τον χρόνο του άλλου. Αν δεν είναι διατεθειμένος να στα δώσει ο άλλος από μόνος του δεν αξίζει να τα πάρεις με το ζόρι. Αξίζει να προχωρήσεις και να περιμένεις αυτόν που θα σου δώσει τα πάντα επειδή πιστεύει σε σένα, επειδή τα νιώθει και ξέρει ότι τα αξίζεις.

Διάβασε ακόμα: Δεν ξεχνάει κανείς καταλάθος. Και it’s okay!