Brunch: νέο γεύμα, νέα συνήθεια και .. νέα απόλαυση. Είναι Σαββατοκύριακο και ξυπνάς στις 11 πεινασμένος. Είναι λίγο αργά για πρωινό και λίγο νωρίς για μεσημεριανό. Το brunch είναι η καλύτερη λύση! Kάτι από breakfast και κάτι από lunch, μας κάνουν το πλέον γνωστό brunch, ένα χορταστικό γεύμα μεταξύ του πρωινού και του μεσημεριανού. Και τα καλά νέα είναι ότι εύκολα μπορείς να το φτιάξεις και μόνος σου στο σπίτι.

Pancakes:

Τα αγαπημένα μας γλυκά ή αλμυρά pancakes είναι μια εύκολη επιλογή για το homemade brunch σου. Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο νομίζεις.

Η συνταγή είναι απλή: 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις ¾ φλιτζανιού γάλα 1 πρέζα αλάτι 1 κ.σ. baking powder 1 βανίλια 1 αβγό Προαιρετικά: για πιο γλυκό αποτέλεσμα βάζουμε έξτρα 2 κ.σ. ζάχαρη. Ανακάτεψε το αλεύρι, το αλάτι, το baking powder και την βανίλια μαζί. Χτύπησε ελαφρά το αβγό με το γάλα. Πρόσθεσε όλα τα υλικά μαζί και ανακάτεψε τα καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βουτύρωσε ένα τηγανάκι και ρίξε μια δόση ζύμης (μια ή δυο κουταλιές σούπας, ανάλογα με το μέγεθος του pancake που θέλεις). Μην το απλώσεις σαν κρέπα, η ζύμη θα σχηματιστεί μόνη της. Το αφήνεις να ψηθεί μέχρι να κάνει φούσκες στη ζύμη (1-2 λεπτά) και το γυρνάς από την άλλη πλευρά. Μπορείς να τα σερβίρεις με κάθε λογής υλικό: σοκολάτα, μαρμελάδα, μέλι, μπισκότο, ξηρούς καρπούς, τυρί, φρούτα, σιρόπια και πάει λέγοντας.

tumblr_n2smnrjcxd1sqquuqo1_1280

Φωλιές Αυγών:

Για εσένα που αγαπάς τις αλμυρές γεύσεις, σου προτείνουμε τις φωλιές αυγών.

Και η συνταγή έχει ως εξής: Πάρε ένα στρογγυλό καρβέλι ψωμί, κόψτε το πάνω μέρος του και άδειασε τη ψίχα. Άλειψε την «φωλιά» με βούτυρο και πρόσθεσε τα αγαπημένα σου υλικά: τυρί, γαλοπούλα, μανιτάρια, πιπεριές, καλαμπόκι και οτιδήποτε άλλο σου αρέσει. Τέλος πρόσθεσε ένα αυγό και ψήστε τις φωλιές στον φούρνο στους 180 βαθμούς. Σερβίρε με πράσινη σαλάτα.

cheesy-breakfast-bowl

Σουφλέ Τυριού:

Εάν έχεις περισσότερο χρόνο στην διάθεση σου, μια καλή επιλογή είναι το μαμαδίστικο σουφλέ. 16 φέτες ψωμί 100 γραμμάρια τυρί σε φέτες 1 ½ φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο 1 φλιτζάνι βούτυρο 100 γραμμάρια ζαμπόν 100 γραμμάρια μπέικον 2-3 φλιτζάνια γάλα 5 αυγά Αλάτι, πιπέρι Αφαίρεσε την κόρα από τις φέτες του ψωμιού και άλειψε τις με βούτυρο και από τις δύο μεριές. Βουτύρωσε το ταψί, τοποθέτησε το ψωμί μέσα και από πάνω το μισό τυρί, ζαμπόν και μπέικον και πασπάλισε με το κεφαλοτύρι. Στρώσε μια δεύτερη σειρά με τον ίδιο τρόπο. Χτύπησε τα αυγά πολύ καλά και πρόσθεσε σιγά σιγά το γάλα. Περίχυσε το μείγμα στο σουφλέ και άφησε το για δυο ώρες σε δροσερό μέρος για να μαλακώσει το ψωμί. Τέλος ψήσε το φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα. IV11_06CASSEROLE 1

Σπιτική Λεμονάδα

Αντί για καφέ δοκίμασε μια δροσερή λεμονάδα. Ο Άκης Πετρεντζίκης θα σε βοηθήσει στην υλοποίηση της: 1 σφηνάκι (25 ml) φρέσκος χυμός λεμόνι / lime 1 σφηνάκι (25 ml) σιρόπι ζάχαρη 3 σφηνάκια (75 ml) κανονικό ή ανθρακούχο νερό γαρνιτούρα: φέτα λεμόνι / lime Για το σιρόπι ζάχαρης Πρόσθεσε 1 κούπα ζεστό νερό και 1 κούπα ζάχαρη σε ένα δοχείο και ανακάτεψε. Όταν η ζάχαρη έχει πια λιώσει άφησε το μείγμα να κρυώσει. Διατήρησε στο ψυγείο για περίπου 1 μήνα. Για τις λεμονάδες Πρόσθεσε όλα τα υλικά σε ένα ποτήρι με πάγο. Ανακάτεψε για λίγα δευτερόλεπτα. Γαρνίρισε και απόλαυσε τη πιο δροσιστική και υγιεινή λεμονάδα.

lemonade