Αν συμβαίνει να είσαι από εκείνους που δεν αγαπούν τη συγκεκριμένη πρακτική, μάθε ότι είστε πολλοί.

Πρώτη και καλύτερη η Sara Sampaio έχει παραδεχτεί ότι ο διαλογισμός δεν της ταίριαξε ποτέ και ότι δεν καταλαβαίνει πώς κάποιοι βρίσκουν διέξοδο σε αντίστοιχες πρακτικές. Η ίδια αναφέρει ότι προτιμά την cardio προπόνηση κάθε φορά που θέλει εκτονώσει την ένταση που νιώθει και μας παροτρύνει να κάνουμε το ίδιο. Ταυτίζεσαι; Αν ναι, τότε ίσως αναζητάς εναλλακτικές για να τα βρεις με τον εαυτό σου χωρίς να χρειάζεται να διαλογιστείς. Δώσε λοιπόν βάση στην παρακάτω λίστα.

Γράψε ημερολόγιο

Και αν δεν σου αρέσει η ιδέα του ημερολογίου, γράψε κάτι άλλο που θα σε εκφράζει. Μπορεί να είναι ποίηση, ένα μικρό λογοτεχνικό απόσπασμα, τα πράγματα που σου αρέσουν στον εαυτό σου και στη ζωή σου, τα πράγματα που θέλεις να διορθώσεις, τα πράγματα που θα ήθελες να πεις σε κάποιον αν τον είχες μπροστά σου.

Άκου μουσική

Φτιάξε μια playlist με κομμάτια που σε κάνουν να νιώθεις όμορφα και παραδώσου στους ήχους της κάθε φορά που νιώθεις ότι θέλεις ένα μικρό διάλειμμα. Ίσως μάλιστα πιάσεις τον εαυτό σου να διαλογίζεται υπό τους ήχους της εκεί που δεν το περιμένεις.

Κάνε γιόγκα ή stretching

Όποια από τις δύο μεθόδους και αν προτιμήσεις, μπορείς να αποκομίσεις οφέλη τόσο σε σχέση με το σώμα σου όσο και σε σχέση με την ψυχή σου. Και αυτό είναι από μόνο του θεσπέσιο. Θυμήσου ότι κάθε μορφή άσκησης οδηγεί στην παραγωγή ενδορφινών και άλλων νευροδιαβιβαστών που προάγουν την ψυχική μας ευφορία και μας κάνουν να νιώθουμε καλύτερα. Μετά από μια Yoga ή ένα stretching ένα είναι σίγουρο – ότι θα μπορείς να δεις τα πράγματα πιο θετικά.

Καθάρισε και τακτοποίησε το χώρο σου

Καθάρισε ή/και πέτα ότι δεν χρειάζεσαι ή δεν σε εξυπηρετεί πλέον. Αν μάλιστα χρειάζεσαι μια ανανέωση, κάνε αναδιάταξη στα έπιπλά σου, άλλαξε κάτι στη διακόσμηση ή σκέψου τι μπορεί να χρειάζεται ο προσωπικός σου χώρος για να γίνει πιο cosy και λειτουργικός. Σίγουρα αυτή η διαδικασία είναι ό,τι πρέπει για να βάλεις κι άλλα πράγματα σε τάξη. You know what I mean.

Κάνε ένα περίπατο

Στη φύση, στην πόλη, όπου σε βολεύει. Συνδύασέ τον με μουσική που σου αρέσει ή με κάποιο podcast που θα ήθελες να ακούσεις. Κάτι τέτοιο θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις, να σκεφτείς, να αποφορτιστείς και να αντλήσεις έμπνευση και ιδέες.

first published: Νοέ 4, 2020