Το budget όλων είναι μετρημένο αυτήν την εποχή. Οι ανάγκες για ανανέωση του χώρου σου όμως υπάρχουν. Ακόμα και με ελάχιστα χρήματα, μπορείς να διακοσμήσεις το σπίτι σου έτσι ώστε να του δώσεις μία πιο ζωντανή πνοή. Δεν χρειάζονται υπερβολές ούτε άγχος. Μόνο δημιουργικότητα και λίγη φαντασία. 

Δες τους τρόπους με τους οποίους θα πετύχεις την ανανέωση που θες χωρίς να ξοδέψεις ένα κάρο χρήματα. Από δωρεάν μέχρι ιδέες που απαιτούν ελάχιστα χρήματα, είμαστε βέβαιοι ότι θα σου κινήσουν το ενδιαφέρον.

Αντικατάστησε το τραπεζομάντιλο

Aν έχεις βαρεθεί το κλασικό τραπεζομάντιλο που τόσο καιρό έχεις στην τραπεζαρία σου, βάλε έμπνευση. Χρησιμοποίησε ό,τι κομμάτι ύφασμα μπορείς να φανταστείς ότι ταιριάζει με τον χώρο σου.

elaxista
amazon.com

Πρωτοτύπησε με DIY έργα τέχνης

Θυμάσαι εκείνη τη συλλογή από περιοδικά που έκανες συλλογή; Κόψε τις φωτογραφίες που σε εμπνέουν και κορνίζαρέ της σε ωραία πλην οικονομικά κάδρα, ώστε να βάλεις κάτι εντελώς πρωτότυπο στον τοίχο σου. Και να είναι και δικό σου δημιούργημα. Εναλλακτικά φτιάξε κολάζ.

elaxista
countryliving.com

Ανακατάταξε τα έπιπλα

Δοκίμασε να αλλάξεις τη θέση των επίπλων πολλές φορές μέχρι να βρεις που σε βολεύουν καλύτερα. Βάλε τους καναπέδες απέναντι τον έναν στον άλλον, το τραπεζάκι στο πλάι ή στη μέση. Γενικά, πειραματίσου.

elaxista
allmodern.com

Εκμεταλλεύσου τις αντίκες τις γιαγιάς

Σου έχει δώσει η μαμά κάποια έπιπλα και τα έχεις κλεισμένα στην αποθήκη. Ώρα να μεταμορφωθούν σε χρηστικά αντικείμενα. Ένα μπολ για κλειδιά ή ένα βάζο για λουλούδια. Κρίμα να πάει χαμένη τόση ιστορία. Και θα δώσεις και μια vintage αίσθηση στο σπίτι, που είναι πάντα καλοδεχούμενη.

elaxista
purewow.com

Διακόσμησε με snacks

Τα φρούτα που αποθηκεύεις στην κουζίνα ώρα να αποκτήσουν άλλη υπόσταση. Βρες ένα ωραίο σκεύος και διακόσμησε με τρόφιμα, φρούτα, καραμέλες και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς το σαλόνι, την τραπεζαρία, την κουζίνα.

elaxista
givdo.com

Αφαίρεσε τις κουρτίνες

Αν δεν υπάρχει πιθανότητα να σε ενοχλήσει ο φωτισμός, ένας πολύ καλός τρόπος να ανανεωθεί ο χώρος είναι να αφαιρέσεις τελείως τις κουρτίνες. Αυτό που ίσως έδινε μια πιο βαριά ατμόσφαιρα στο σπίτι τώρα θα το κάνει να λάμψει.

elaxista
communities.dmcihomes.com

Γύρνα το χαλί σου ανάποδα

Δεν λειτουργεί με όλα τα χαλιά, αλλά αν ενδείκνυται, γύρνα από την ανάποδη μεριά το χαλί σου για μία πιο ανάλαφρη αίσθηση. Τα χρώματα από την άλλη φαίνονται πιο παλ. Έτσι, μπορείς να “παίξεις” και με τις αποχρώσεις των επίπλων και των διακοσμητικών σου όπως θες.

elaxista
purewow.com

Απομάκρυνε ή κρύψε τα καλώδια

Υπάρχουν sites και μαγαζιά με μεγάλη γκάμα οικονομικών τρόπων να καλύψεις τα καλώδια που ίσως σου χαλάνε την αισθητική. Βρες αυτό που ταιριάζει στον χώρο σου και μετάτρεψε ένα άσχημο σημείο σε κάτι τελείως δημιουργικό.

elaxista
livspace.com
featured photo: communities.dmcihomes.com