Πόσοι θα θέλαμε μια μικρή φωνούλα να μας λέει κάθε πρωί ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, μια μικρή υπενθύμιση ότι σήμερα είναι η μέρα μας (παρότι είναι Δευτέρα), να μας ξυπνά αυτή την παραγωγική και ταυτόχρονα αισιόδοξη πλευρά μας που θα θέλαμε να κρύψουμε καλά κάτω από τα παπλώματα.

Bρήκαμε αυτή τη φωνή στα πέντε πιο inspirational podcasts, που θα ενεργοποιήσουν κάθε απόθεμα θετικής σου σκέψης και θα σε κινητοποιήσουν να αλλάξεις συνήθειες και τρόπο ζωής.

Girlboss Radio with Sophia Amoruso

Κάθε girl-boss χρειάζεται και το girl-boss instructor της, για αυτό και το podcast της Sophia Amoruso βρίσκεται ψηλά στη λίστα μας. Αληθινή, χιουμοριστική και με πολύ δόση σαρκασμού περιγράφει τι σημαίνει να είσαι γυναίκα, επιχειρηματίας και CEO του εαυτού σου. Οι συνεντεύξεις της με γυναίκες-πρωτοπόρους στον τομέα τους, θα απαντήσουν σε ερωτήματα σου όπως, πώς να ζητώ αυτό ακριβώς που θέλω τη στιγμή που το θέλω αλλά και σε πιο πολύπλοκα καταρρίπτοντας στερεότυπα και μύθους.

Ted Talks Daily

Είναι σχεδόν γενικός κανόνας ότι μετά από μια ομιλία TEDx μπορείς να πιστέψεις, ότι θα γίνεις το πρώτο βιολί στη συμφωνική ορχήστρα της Βιέννης ακόμα και αν η σχέση με τη μουσική έληξε άδοξα στα 8 σου. Ωστόσο, οι ομιλίες αυτές είναι αυτό ακριβώς που αναζητάμε λίγο πριν την παρουσίαση ενός απαιτητικού project στη δουλειά ή όταν η αποτυχία φαίνεται το χειρότερο που θα μπορούσε να μας έχει συμβεί. Ομιλητές με πραγματικές ιστορίες εξηγούν καθημερινά μια ποικιλία θεμάτων που θα σε βάλει σίγουρα σε σκέψη για το πώς αντιμετωπίζεις τη ζωή αλλά και τις αναποδιές της.

The Mindset Mentor

Ο Rob Dial οικοδεσπότης του podcast The Mindset Mentor καταφέρνει ίσως κάτι που ξεπερνά τις συμβουλές και τις οδηγίες του για να αποκτήσεις κίνητρο και θέληση, καταφέρνει να θέτει το μυαλό μας σε μια παραγωγική παύση. Ακούμε, αφουγκραζόμαστε, συμφωνούμε ή και διαφωνούμε ενώ μετά από τις δεκάλεπτες ομιλίες του νιώθουμε ότι μόλις ολοκληρώσαμε ένα mini session με τον προσωπικό μας life coach.

The Health Code

Διασκεδαστικό, ενημερωτικό και πλήρως αληθινό αυτό το ολιγόλεπτο podcast εξερευνά τα οφέλη του healthy living αποκαλύπτοντας tips και συμβουλές για να θέσεις τον εαυτό σου στην κορυφή των προτεραιοτήτων σου.

Acting my age

Αν από την άλλη θες να ταυτιστείς, να γελάσεις και να απενοχοποιήσεις κάποιες όχι και τόσο proud στιγμές σου, η Rohini Elyse με το podcast της Acting My Age περιγράφει ρεαλιστικά όλες τις διακυμάνσεις στη ζωή μιας γυναίκας. Μοιράζεται μοναδικά τις δικές της ιστορίες ενηλικίωσης, ξεκλειδώνοντας ταμπού και μιλώντας ανοιχτά για ζητήματα της ηλικίας μας δημιουργώντας ίσως και έναν νέο κώδικα επικοινωνίας με τον εαυτό σου.

featured photo: Twenty20.com/annanos96