Η Julie και ο Γιώργος έχουν πάθος τόσο για τα ταξίδια όσο και για τη φωτογραφία. Αυτό το πάθος τους οδήγησε στη δημιουργία του δικού τους blog: thetravellers.gr. Εκεί θα βρεις όλα τα μέρη που έχουν επισκεφθεί, τις εμπειρίες που έζησαν αλλά και αυτά που ονειρεύονται να κάνουν.

Επίσης, ανήκουν στην κοινότητα του Travel Vibe, και συμμετέχουν σε όλες τις ενέργειες με σκοπό να εκπληρώσουν τον στόχο τους που δεν είναι άλλος από το να δώσουν έμπνευση σε Έλληνες ταξιδιώτες να δοκιμάσουν νέες εμπειρίες, περιπέτειες, δραστηριότητες και να ανακαλύψουν νέες πτυχές του εαυτού τους.

Τι είναι για εσάς το ταξίδι;

Για εμάς το ταξίδι είναι ζωή, εμπειρία και γνώσεις. Κάθε υλικό αγαθό δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτά που θα αποκομίσεις από κάθε ταξίδι. Πραγματικά δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε τη ζωή μας χωρίς τα ταξίδια.

Υπάρχει κάποια πόλη, είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό, που πια να αποκαλείτε ‘’σπίτι’’ σας;

Αν και έχουμε γνωρίσει πολλές πόλεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, η πόλη που λατρεύουμε και τη θεωρούμε ‘σπίτι’ μας δεν είναι άλλη από τα όμορφα Ιωάννινα. Και ο λόγος δεν είναι μόνο ότι καταγόμαστε από εδώ, είναι πολλά περισσότερα από αυτό. Είναι μία γραφική πόλη δίπλα στη λίμνη, με μεγάλη ιστορία, παραδόσεις, γαστρονομία, αξιοθέατα και αμέτρητα τοπία φυσικής ομορφιάς. Δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.

Ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση στο να ταξιδεύεις πολύ συχνά;

Αν και δεν ταξιδεύουμε τόσο συχνά όσο θα θέλαμε, έχει τύχει κάποιες χρονιές, μέσα σε μερικούς μήνες να έχουμε επισκεφθεί αρκετά μέρη σε Ελλάδα αλλά και εξωτερικό. Η μεγαλύτερη πρόκληση στο να ταξιδεύεις πολύ συχνά είναι σίγουρα η διαχείριση του χρόνου στον οποίο πρέπει να αφιερώσεις για να κάνεις το καθετί που σου αρέσει, που σε γεμίζει και που ‘πρέπει’ να κάνεις σε καθέναν από τους προορισμούς. Δεν είναι λίγες οι φορές που παραλείψαμε είτε να επισκεφθούμε είτε να κάνουμε κάτι πέραν του ‘προγράμματος’. Βέβαια παρόλα αυτά που έχουμε χάσει, έχουμε κερδίσει πολλά περισσότερα, εμπειρίες, εικόνες, γεύσεις αλλά και ανθρώπους.

Ποιο κομμάτι απολαμβάνετε περισσότερο σε ένα ταξίδι;

Κάθε ταξίδι είναι απαιτητικό όσον αφορά τα μέρη που πρέπει να επισκεφθείς, τις φωτογραφίες και τα βίντεο που πρέπει να τραβήξεις για να παρουσιάσεις τον κάθε προορισμό με τα μάτια τον οποίο είδες εσύ κλπ. Όταν όλα αυτά τελειώσουν, απολαμβάνουμε τη στιγμή που θα αφήσουμε τους εαυτούς μας να χαθούν σε κάποιο στενό σοκάκι, έτσι χωρίς λόγο, στην επόμενη γωνιά που θα συναντήσουμε κάποιον ντόπιο ηλικιωμένο και θα πιάσουμε συζήτηση ή θα μας προσκαλέσει στο σπίτι του για ένα καφέ. Αυτές είναι οι στιγμές που πραγματικά αξίζουν και μένουν χαραγμένες στις μνήμες μας, όταν αναπολούμε καθένα από τα ταξίδια που έχουμε κάνει.

Έχετε κάποια ανάμνηση από τα ταξίδια που κάνατε στην παιδική σας ηλικία;

Γιώργος: ”Η παιδικές μου αναμνήσεις από τα ταξίδια περιορίζονται σε κοντινές εξορμήσεις με τους γονείς”. Julie: ”Αντιθέτως, εγώ ταξιδεύω από πολύ μικρή με τους γονείς μου σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, κυρίως νησιά, Κέρκυρα, Αίγινα, Ύδρα και Σπέτσες είναι λίγα από αυτά. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που το ‘μικρόβιο’ των ταξιδιών. Από εμένα το κόλλησε ο Γιώργος!”.

Ποιο είναι το αγαπημένο σας μέρος σε όλο τον κόσμο και γιατί;

Μία από τις αγαπημένες μας χώρες είναι η Ιταλία. Πιο συγκεκριμένα η περιοχή που ξετρελαθήκαμε είναι η Απουλία στη νότια Ιταλία. Ένα πραγματικά ακατέργαστο διαμάντι που προτείνουμε σε όλους να επισκεφθούν. Είναι μία μοναδική και ιδιαίτερη περιοχή που θυμίζει τη δική μας Ελλάδα. Τα πάντα έχουν ελληνική όψη: το τοπίο, οι άνθρωποι, η γλώσσα. Σε ένα από τα road trips που κάναμε στα Ελληνόφωνα χωριά της Απουλίας, ήταν λες και είχε σταματήσει ο χρόνος αρκετές εκατονταετίες πίσω. Ταξίδευες σε μία άλλη εποχή.

Τι σας έχουν διδάξει τα ταξίδια και οι εκδρομές σας;

Τα ταξίδια μας έχουν διδάξει πολλά όλα αυτά τα χρόνια. Μας έχουν προσφέρει μοναδικές εμπειρίες ζωής, μας έχουν διδάξει πράγματα που μόνο ταξιδεύοντας μπορείς να τα μάθεις. Βοηθούν να επεκτείνεις τους ορίζοντες σου σε νέους πολιτισμούς, παραδόσεις και εμπειρίες. Να γίνεσαι πιο ανοιχτόμυαλος, κοινωνικός αλλά και να προσαρμόζεσαι εύκολα στην ζωή. Μόλις γευθείς την εμπειρία του να ταξιδεύεις, θα καταλάβεις ότι οι δεξιότητες που αποκτάς είναι πιο πολύτιμες από κάθε υλικό αγαθό.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Θάλεια Ιωάννου: ”Δεν ταξιδεύω για να βρω ένα καινούργιο σπίτι, αλλά, για να μπω και να γνωρίσω τα σπίτια των άλλων”