Η Θάλεια Ιωάννου είναι travel και food blogger και θα την βρεις σε δύο λογαριασμούς στο Instagram: στον ταξιδιωτικός της και σε αυτόν που είναι αφιερωμένος στο food blogging. Το συνδυασμό αυτών των δύο λογαριασμών θα τον βρεις στο blog της όπου μοιράζεται κάθε λεπτομέρεια από τα ταξίδια της σχετικά με το που να πας και τι να περιμένεις γαστρονομικά από το κάθε μέρος. Δεν λείπουν βέβαια και οι “food” προτάσεις της από την Αθήνα!

Τι είναι για σένα το ταξίδι;

Το ταξίδι είναι οι άνθρωποι που συναντάω και η αλληλεπίδραση μαζί τους. Είναι οι γεύσεις, οι πρώτες εικόνες και ο ενθουσιασμός της περιπλάνησης σε έναν άγνωστο τόπο.

Υπάρχει κάποια πόλη, είτε στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό που πια να αποκαλείς «σπίτι σου»;

Θα μπορούσε να είναι κάποια πόλη στην Ιταλία στην οποία έχω ταξιδέψει περισσότερο από κάθε άλλη χώρα και μιλάω και την γλώσσα της, αλλά, σε καμία περίπτωση. Δεν ταξιδεύω για να βρω ένα καινούργιο σπίτι, αλλά, για να μπω και να γνωρίσω τα σπίτια των άλλων. Να μάθω τις συνήθειες και τη ρουτίνα τους. Να ζήσω την καθημερινότητά τους. Δεν θα με ενδιέφερε να βρω κάτι κοινό και οικείο με μένα. Είμαι σε μια διαρκή αναζήτηση του διαφορετικού. Όταν ταξιδεύω δεν θέλω να συναντάω τίποτα γνώριμο και για αυτόν τον λόγο σπάνια θα επιστρέψω σε ένα μέρος.

Ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση στο να ταξιδεύεις πολύ συχνά;

Η μαγεία του να βλέπεις πράγματα που δεν είχες καν φανταστεί. Να συναντάς σημεία του πλανήτη που δεν πίστευες ποτέ ότι μπορείς να φτάσεις. Να βγαίνεις από την “comfort zone” σου. Στο τελευταίο μου ταξίδι στις Σεϋχέλλες δεν πίστευα την ομορφιά της φύσης που συνάντησα. Ήταν ένα μέρος ακόμα πιο εντυπωσιακό από τις φωτογραφίες που είχα δει πριν ταξιδέψω.

Ποιο κομμάτι απολαμβάνεις περισσότερο σε ένα ταξίδι;

Το κάθε κομμάτι προσδίδει ουσιαστική αξία στο ταξίδι μου: η προετοιμασία με την αναζήτηση και τον προγραμματισμό του ταξιδιού, η αναμονή μέχρι να φτάσει η μέρα, η στιγμή που πατάς το πόδι σου σε ένα νέο τόπο. Η περιπλάνηση στο άγνωστο, η πρώτη «μπουκιά» από το παραδοσιακό πιάτο που ανυπομονούσα να δοκιμάσω. Μέχρι και η επιστροφή η οποία συμπληρώνει αυτό το παζλ όταν γυρνάς γεμάτος από αυτό που έζησες.

Έχεις κάποια ανάμνηση από τα ταξίδια που έκανες στην παιδική σου ηλικία;

Πολλές. Με πιο έντονη το πρώτο μου ταξίδι στο εξωτερικό. Στη Βενετία που ήταν και ο λόγος που αγάπησα την Ιταλία, η οποία μέχρι και σήμερα παραμένει η αγαπημένη μου χώρα.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου μέρος σε όλο τον κόσμο και γιατί;

Μέχρι στιγμής είναι η Κούβα. Αν με ρωτήσετε σε ένα χρόνο ίσως να έχει προκύψει κάτι άλλο! Η Κούβα ήταν η χώρα που ήθελα να επισκεφθώ όσο τίποτα. Ήθελα να ζήσω αυτό το ταξίδι στον χρόνο. Να περπατήσω τους δρόμους που περπάτησε ο Che Guevara και να πιώ Daquiri στα στέκια του Ernest Hemingway. Με εντυπωσιάζει πάντα το αυθεντικό, το “vintage” και και το ανεπιτήδευτο. Όλα αυτά που είναι η Κούβα δηλαδή.

Τι σου έχουν διδάξει τα ταξίδια σου;

Θεωρώ ότι το καλύτερο «μάθημα» και επιβεβαίωση συγχρόνως που παίρνουμε από τα ταξίδια μας είναι ότι δεν υπάρχουν σύνορα, θρησκείες και χρώματα. Δεν έχουμε καμία απολύτως διαφορά με τον δίπλα μας. Σε όποιο σημείο του πλανήτη και να ζούμε, γεννηθήκαμε τυχαία σε αυτό και θα μπορούσαμε να έχουμε γεννηθεί οπουδήποτε. Πρέπει το διαφορετικό να μας ελκύει κι όχι να μας απωθεί. Δεν λέω κάτι καινούργιο, αλλά, καλό είναι να το «φρεσκάρουμε» πιο συχνά αυτό το θέμα.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΣΟΥΤΗΣ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ