Σημείωση: Περιέχει spoilers.

Η νέα κατασκοπευτική σειρά θρίλερ The Recruit ανέβηκε κατευθείαν στην κορυφή των τίτλων του Netflix απ όταν κυκλοφόρησε στις 16 Δεκεμβρίου.

O Centineo είναι ο Owen Hendricks, ένας νέος δικηγόρος που βρίσκει δουλειά στη CIA. Στις δύο πρώτες μέρες του στη δουλειά καλείται να δουλέψει μαζί με την Max Meladze. Η ίδια είναι πρώην πράκτορας της CIA, με βεβαρυμμένο παρελθόν που τώρα απειλεί να αποκαλύψει πολλά από τα μυστικά της υπηρεσίας, αν δεν απαλλαγεί από τις κατηγορίες για ένα έγκλημα που διέπραξε.

Tην πρώτη φορά που συναντάμε τον Owen τραγουδάει Taylor Swift σ’ ένα διάλλειμα στην τουαλέτα ενώ βρίσκεται σε μια αποστολή ζωής ή θανάτου στη Ρωσία. Τη δεύτερη φορά που τον βλέπουμε, δύο εβδομάδες μετά, χτυπάει τα γόνατά του σε ρυθμούς “Hot in Herre” της Nelly ενώ περιμένει να συναντήσει το μεγάλο αφεντικό (Vondie Curtis-Hall) τη δεύτερη μέρα στη δουλειά.

Παρά την καλή του διάθεση και την τρομερή ενέργεια του να ανταποκριθεί στις ανάγκες της νέας του δουλειάς, ο Owen πέφτει με τα μούτρα στην υπόθεση και καταλήγει τελικά να φάει κυριολεκτικά τα μούτρα του. Πολύ γρήγορα τα πράγματα βγαίνουν εκτός ελέγχου για τον ίδιο, καθώς ξεκινά να ταξιδεύει από τη μία χώρα στην άλλη προσπαθώντας να ξεφύγει από όσους τον έχουν βάλει στόχο. Έχοντας ενοχλήσει πολλές παρακρατικές οργανώσεις στην προσπάθεια του να βρει την αλήθεια, ο Owen γίνεται ο Νο.1 εύκολος στόχος για πολλούς που θέλουν να τον βγάλουν από τη μέση.

Netflix
Netflix

Οι GenZ γενιά θα αναγνωρίσει στο μοτίβο του The Recruit ένα αντίγραφο του Jack Ryan από τη σειρά Tom Clancy, τον αναλυτή της CIA από τη σειρά του 2018 στο Prime Video, που αναγκάζεται να μπει στο πεδίο πολύ πριν είναι έτοιμος.

Ο Owen έχει δύο συγκάτοικους την πρώην φίλη Hannah Copeland (Fivel Stewart) και τον Terence (Daniel Quincy Annoh). Στο κάδρο των ανθρώπων που εμπλέκονται συναισθηματικά μαζί του είναι και η συνάδελφός του, Amelia (Kaylah Zander). Από τα δύο πρώτα επεισόδια, ο πράκτορας Owen ακροβατεί ανάμεσα τα άκρως απόρρητα ταξίδια ανά τον κόσμο και τις σχέσεις του με τους ανθρώπους που τον περιβάλλουν.

Όλα περιστρέφονται γύρω από τον εξαντλημένο Hendricks, ο οποίος φαίνεται να κοιμάται μόνο στο αεροπλάνο ανάμεσα στα ταξίδια του.

Netflix

Η αδρεναλίνη και το κωμικό στοιχείο 

O Noah Centineo εξακολουθεί να παραμένει στο στοιχείο του και καταφέρει να συνδυάσει άψογα τη δράση με το χιούμορ σε όλη τη διάρκεια της ταινίας. Οι άβολες συζητήσεις, η απειρία και οι βιαστικές κινήσεις του δημιουργούν έναν ήρωα που μόνο πράκτορα της CIA δε θυμίζει. Είναι όμως σίγουρο πως από εδώ και στο εξής ο ηθοποιός θα συνεχίσει να πειραματίζεται κυνηγώντας τους ρόλους που του αρέσουν περισσότερο.

Δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για να φτάσει το The Recruit στην κορυφή του trending leaderboard του Netflix. Ο δημιουργός της σειράς Alexi Hawley αποκάλυψε ότι έχει το δικό του πλάνο για μία δεύτερη σεζόν και είναι αισιόδοξος για την απόδοση της σειράς, αλλά δεν έχει ξεκαθαρίσει αν πράγματι θα ανανεωθεί και πότε ο δεύτερος κύκλος.