Την ιστορία της ομάδας Bling Ring ίσως την έχεις ήδη ακουστά από την ταινία της Sofia Coppola που κυκλοφόρησε το 2013 με πρωταγωνίστρια μεταξύ άλλων την Emma Watson. Φέτος όμως το Netflix αποφάσισε να δώσει μία άλλη διάσταση στην ιστορία αυτή και να κυκλοφορήσει ένα ντοκιμαντέρ που θα συναντά τα μέλη του Bling Ring μετά από όλα αυτά τα χρόνια που έχουν περάσει έως σήμερα.

The Real Bling Ring: Hollywood Heist

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή; Τι ακριβώς έκανε η ομάδα του Bling Ring. Μέχρι σήμερα έχει αποδειχθεί περίτρανα ότι επρόκειτο για μία ομάδα νέων στην Αμερική που έκαναν ληστείες σε σπίτια πολύ γνωστών Αμερικανών celebrities, όπως ήταν η Paris Hilton ή η Lindsay Lohan. Η δράση τους τοποθετείται από τον Οκτώβριο του 2008 μέχρι τον Αύγουστο του 2009. Ο βασικός τους στόχος ήταν πράγματι συνήθως το σπίτι της Paris Hilton, από την οποία κατάφεραν να αποσπάσουν πολλά αντικείμενα μεγάλης αξίας.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η απάτη αυτή δεν άργησε να αποκαλυφθεί και έτσι όλοι τους δικάστηκαν για τις κλοπές και τους επιβλήθηκε η αντίστοιχη ποινή. Σήμερα, όμως, τα άτομα αυτά, όπως η Alexis Haines, εξακολουθούν να έχουν κέρδη από αυτή την ιστορία και παραμένουν τόσο δημοφιλή, όσο και τα άτομα τα οποία επέλεξαν να κλέψουν.

Δύο άτομα από την ομάδα του Bling Ring θα βρίσκονται στο ντοκιμαντέρ

Ωστόσο, παραμένουν άγνωστοι οι λόγοι για τους οποίους οι υπόλοιποι δεν δέχθηκαν να συμμετάσχουν. Ανάμεσα τους θα εμφανιστεί και η Audrina Patridge, ένα από τα θύματά τους εκείνη την εποχή που αναφέρει χαρακτηριστικά πώς “ήταν λες και οι Bling Ring έρχονταν για shopping μέσα στη ντουλάπα μου”.

Τότε όλο το θέμα είχε βγει εκτός ελέγχου και η αλήθεια είναι ότι κανείς δε μπορούσε να φανταστεί τις διαστάσεις που θα αποκτούσε μέχρι και σήμερα. Δεν αποτελεί λοιπόν έκπληξη που πλέον περιμένουμε ένα ακόμη ντοκιμαντέρ για την περίφημη ιστορία των Bling Ring.

To νέο ντοκιμαντέρ του Netflix αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 21 Σεπτεμβρίου.