Σε ένα παράλληλο σύμπαν μπορείς να βρεις εύκολα το άλλο σου μισό με ένα απλό τεστ DNA. Για τους δημιουργούς της σειράς The One, αυτό το παράλληλο σύμπαν δεν ήταν και πολύ μακριά. Το σενάριο τους θυμίζει εύκολα κάτι που θα μπορούσες να δεις σε κάποια επεισόδια του Black Mirror και το χειρότερο: καταστρέφει οποιαδήποτε εικόνας είχες για τα soulmates.

Στο The One, το ταίριασμα των DNA υπόσχεται αιώνια αγάπη

Στη σειρά βλέπουμε τη Rebecca Webb, συνιδρύτρια της πετυχημένης εταιρείας The One. Η ίδια υπόσχεται σε κάθε άνθρωπο ότι μπορεί να βρει το άλλο του μισό μέσω DNA. Όσο ιδανικό κι αν ακούγεται, για πολλούς ανθρώπους που εμπιστεύτηκαν το The One, δεν κύλησαν όλα ρόδινα. Πρώτον γιατί κάποιοι από αυτούς βρίσκονταν ήδη σε μακροχρόνιες σχέσεις. Δεύτερον γιατί, ακόμη κι αν γίνει αυτό το ταίριασμα, κανείς δεν εγγυάται ότι ο ένας δεν θα πληγώσει τον άλλον.

Σε αυτά ακριβώς πάτησε και η σειρά, για να πάρει μία πιο dark στροφή

Το The One δεν είναι κάτι καινούριο καθώς πάνω σε τέτοιου είδους υπαρξιακές θεωρίες έχουν πατήσει κι άλλες σειρές πριν από αυτό. Πάρε για παράδειγμα τη σειρά Soulmates του Amazon Prime ή το Black Mirror. Όλες αυτές οι ιστορίες έχουν εξετάσει το ενδεχόμενο να μπει η τεχνολογία και στις σχέσεις των ανθρώπων με αυτόν τον τρόπο. Έχοντας μάλιστα ως αφορμή τις αντιδράσεις και τις αμφιβολίες πολλών προς τις dating εφαρμογές όπως το Tinder, αυτά τα δυστοπικά σενάρια δε μοιάζουν και πολύ μακρινά.

Αν κρίνουμε από το The One, σε μία σχέση παίζουν πολλά ρόλο εκτός από το γενετικό ταίριασμα

Η Rebecca Webb είναι μεν στο κεντρικό ρόλο, ωστόσο πρωταγωνίστρια πραγματικά είναι η ψηφιακή εποχή. Οι δύο αντί-ηρωίδες μαζί παλεύουν με τους εαυτούς και καμία δεν καταφέρνει να νικήσει. Κι όλα αυτά με φόντο πάντοτε ένα murder mystery  να συμπληρώνει το τοπίο της ιστορίας.

Μετά από όλα αυτά, το μόνο που μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι ότι το The One αποτελεί ένα μέτριο προσωρινό αντικαταστάτη του Black Mirror. Και σίγουρα θα σε κάνει κι εσένα να σκεφτείς: Αν μπορούσες με ένα απλό DNA τεστ να βρεις το άλλο σου μισό, θα το έκανες; Δες πρώτα όλα τα επεισόδια στο Netflix και μας απαντάς αργότερα.

featured image: Netflix