Τα κολπικά αυγά Yoni, δεν είναι τίποτα άλλο από λείες πέτρες σε ωοειδές σχήμα τις οποίες βάζει μια γυναίκα μέσα στον κόλπο της ακριβώς όπως θα τοποθετούσε ένα υπόθετο ή ένα ταμπόν και με αυτές θα πραγματοποιήσει τις ασκήσεις Kegel της.

Αρχικά έγιναν διάσημα από το Goop, το site της Gwyneth Paltrow η οποία ξεκίνησε να τα πουλάει πίσω στο 2017. Υποτίθεται λοιπόν ότι το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένα τα συγκεκριμένα αυγά, έχει θεραπευτικές ιδιότητες καθώς είναι ένας κρύσταλλος που εξαρτάται κάθε φορά από ποια πέτρα προέρχεται το Yoni αυγό που θα χρησιμοποιήσεις.

Επειδή όμως για τα Yoni επικοινωνήθηκε ότι αποτελούν αρχαία εξωτικά μυστικά της Άπω Ανατολής, καλό θα ήταν αυτό να το διασταυρώσουμε, για να δούμε εάν αληθεύει, ή αν πρόκειται απλώς για ένα ψέμα που χρησιμοποιείται για λόγους μάρκετινγκ, κάνοντας το προϊόν πιο ελκυστικό.

Το 2017 μέσα στο Goop υπήρχε μια συνέντευξη- η οποία πλέον δεν είναι πλέον διαθέσιμη- με μια γυναίκα που ισχυριζόταν πως τα συγκεκριμένα αυγά αποτελούσαν μια αρχαία μυστική εκπληκτική πρακτική την οποία χρησιμοποιούσαν οι υπηρέτριες των αρχαίων Κινέζικων ναών που αποστολή τους ήταν να ευχαριστούν σεξουαλικά τον αφέντη τους και να φέρνουν στον κόσμο τα παιδιά του. Βέβαια το τι ρομαντικό και ταυτόχρονα ελκυστικό είχε αυτή η ιστορία των σκλαβωμένων γυναικών σε ρόλο μηχανών αναπαραγωγής είναι μια άλλη ιστορία που δεν θα αναλύσουμε τώρα.

Παράλληλα, η πασίγνωστη γυναικολόγος Jen Gunter και η συνεργάτιδά της αρχαιολόγος Sarah Parchak δημοσίευσαν ένα άρθρο στο οποίο τοποθετούνταν σχετικά με την ιδέα των Yoni αυγών πίσω στην αρχαία Κινεζική ιστορία. Οι δυο τους εξέτασαν πάνω από 5000 αποδεικτικά στοιχεία και βρήκαν μηδενικές αναφορές στα συγκεκριμένα κολπικά αυγά. Αυτή είναι η αλήθεια σε περίπτωση που αναρωτιόσασταν. Δεν υπήρχαν πουθενά.

Τι είναι όμως το αυγό Yoni;

Είναι μια λεία πέτρα η οποία έχει ωοειδές σχήμα και αυτό της επιτρέπει την εύκολη είσοδο μέσα στον κόλπο. Η λέξη έχει τις ρίζες της στα Σανσκριτικά, όμως η μοντέρνα της χρήση σημαίνει ‘αιδοίο’. Το αυγό Yoni έχει λοιπόν υποθετικά πάντα δυο χρήσεις: η μία είναι ότι χρησιμεύει ως μπάλα Kegel και μπορείς να πραγματοποιήσεις τις σχετικές ασκήσεις έχοντάς το μέσα στον κόλπο σου και το άλλο είναι ότι αναδίδει κρυσταλλική θεραπευτική ενέργεια μέσα από τον ημιπολύτιμο λίθο. Μάλιστα υπόσχεται ότι θα κάνει τον κόλπο σου πιο στενό βελτιώνοντας τη σεξουαλικότητά σου.

Λειτουργεί στην πραγματικότητα;

Όπως κάθε ανατομικά μελετημένο αντικείμενο που εισέρχεται στον κόλπο και μπορεί να ενδυναμώσει τους μυς, ναι, θα μπορούσε να πει κανείς ότι βοηθά. Υπάρχουν άλλωστε εκατομμύρια απλά κολπικά αυγά στις ερωτικές μπουτίκ και στα e-shops από βιομηχανικά υλικά που κάνουν ακριβώς το ίδιο, δηλαδή ενδυναμώνουν τους μυς του κόλπου. Όσον αφορά όμως στο κομμάτι της θεραπευτικής ιδιότητας τότε μάλλον όχι, εκεί δεν υπάρχουν μαγικές δυνάμεις.

featured photo: @JulyPI