Το μπάνιο συνήθως είναι αυτός ο χώρος του σπιτιού που αμελούμε να διακοσμήσουμε ή να ανανεώσουμε όταν κάνουμε αλλαγές στο υπόλοιπο σπίτι. Εάν θέλεις όμως να ανανεώσεις το μπάνιο σου εύκολα και οικονομικά, γίνεται! Υπάρχουν πολλές μικρές αλλαγές που μπορείς να κάνεις στο μπάνιο σου και να δημιουργήσεις έτσι έναν χώρο που θα σε κάνει να αισθάνεσαι πως είναι καινούργιος. Δεν χρειάζεται να κάνεις κάποιου είδους ανακαίνιση ή να το αναγάγεις σε ένα μεγάλο project, απλά θα κάνεις μικρά βήματα για να το αναβαθμίσεις.

Όποιο και εάν είναι το αγαπημένο σου στιλ, τα παρακάτω πέντε tips μπορούν να δώσουν στο μπάνιο σου την ανανέωση που τόσο χρειάζεται!

Άλλαξε την κουρτίνα μπάνιου

Αυτό είναι το πρώτο βήμα για να ανανεώσεις το μπάνιο σου. Το χρώμα του τοίχου μαζί με την κουρτίνα του ντους είναι τα δύο πιο βασικά στοιχεία που δημιουργούν τη χρωματική παλέτα αυτού του χώρου. Για αυτό είναι έξυπνο να αποφασίσεις πρώτα για την κουρτίνα και μετά για όλα τα υπόλοιπα. Απέφυγε τα πολύ σκούρα χρώματα εάν το μπάνιο σου είναι μικρό. Σκέψου ποια χρώματα σε ηρεμούν και τι στιλ θα ήθελες να έχει αυτός ο χώρος. Μπορείς επίσης να αλλάζεις κουρτίνα ανάλογα την εποχή!

Αγόρασε καινούργιο χαλάκι

Ένας τρόπος τόσο εύκολος όσο και η αλλαγή κουρτίνας. Δεν έχει σημασία εάν είναι χειμώνας ή καλοκαίρι αφού η αίσθηση του να μην πατάς στο γυμνό έδαφος είναι μια ανάγκη παντός καιρού. Εάν το μπάνιο σου είναι μεγάλο θα πρέπει να φροντίσεις να έχεις παραπάνω από ένα χαλάκια. Για παράδειγμα, μπροστά από τη λεκάνη και μπροστά από τη μπανιέρα. Φρόντισε μόνο το στιλ και το χρώμα που θα διαλέξεις να ταιριάζει με τον υπόλοιπο χώρο.

Αντικατέστησε τις πετσέτες

Οι πετσέτες σου πρέπει να σου αρέσουν πραγματικά γιατί θα τις χρησιμοποιείς καθημερινά. Πρέπει να έχεις αρκετές πετσέτες για προσωπική χρήση καθώς και για τους καλεσμένους σου. Εάν το μπάνιο σου έχει ένα συγκεκριμένο στιλ τότε είναι υπέροχο να συμβαδίζουν και οι πετσέτες σου με αυτό. Εάν θες να κάνεις πιο ασφαλείς επιλογές, το κρεμ ή το λευκό είναι πάντα καλοδεχούμενα!

Επανεξέτασε τον χώρο

Όσο μικρό και εάν είναι το μπάνιο σου πρέπει να είναι λειτουργικό. Και εάν δεν ήταν μέχρι τώρα, τότε σίγουρα πρέπει να το κάνεις τώρα που πήρες απόφαση να το ανανεώσεις. Το να τοποθετήσεις ένα μεγαλύτερο καθρέπτη και θα μεγιστοποιήσει τον χώρο αλλά και θα κάνει την καθημερινότητά σου πιο εύκολη. Ταυτόχρονα μπορείς να επενδύσεις σε κάποια επιπλέον ράφια ή μια συρταριέρα. Έτσι θα οργανώσεις καλύτερα τα αντικείμενα που θέλεις να βρίσκονται στο μπάνιο, χωρίς να χαλάς το οπτικό αποτέλεσμα. Να θυμάσαι πως ιδανικά πρέπει όλα, ακόμα και η οδοντόβουρτσα που πάντα την έχεις στον καθρέπτη, να βρίσκονται τακτοποιημένα εκτός οπτικού πεδίου των επισκεπτών σου!

Πρόσθεσε φυτά και διακοσμητικά αξεσουάρ

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη FrissonHome (@frissonhome)

Με το να προσθέσεις 1-2 φυτά στο μπάνιο αμέσως του δίνεις ζωή και ενέργεια! Κάνεις τον χώρο να μοιάζει πιο ζωντανός και χρωματιστός. Επίσης, μπορείς να προσθέσεις λίγα διακοσμητικά όπως κεριά, αλλά μην το παρακάνεις με πολλά σχέδια και χρώματα γιατί θα χαθεί όλο το αρμονικό στιλ που προσπαθούσες να δημιουργήσεις.

featured photo: @LIGHTITUP