Δεν είναι πάντοτε εύκολο το να βρεις το επόμενο πολιτικό θρίλερ που θα σε καθηλώσει με κάθε ξεχωριστό επεισόδιό του. Τα σκάνδαλα, οι διαπλοκές και η διαφθορά θέλουν ιδιαίτερη προσοχή στον χειρισμό τους, ειδικά σε μία σειρά. Το The Journalist φαίνεται να τα καταφέρνει άψογα σε αυτό και να κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον μας μέχρι τελικής πτώσης.

Στο The Journalist, μία δημοσιογράφος πασχίζει να αποκαλύψει και να αποδείξει ένα πολιτικό σκάνδαλο

H Anna Matsuda είναι μία δημοσιογράφος, φημισμένη για τον ιδιαίτερο τρόπο με τον οποίο διεξάγει κάθε έρευνα και ρεπορτάζ της. Σε αυτή την περίπτωση έρχεται αντιμέτωπη με ένα πολιτικό σκάνδαλο κι έτσι οι αντίπαλοι της είναι τα πιο ισχυρά πρόσωπα της χώρας της. Ξεκινά έτσι ένα κυνηγητό ανάμεσα σε ρεπόρτερ και γραφειοκράτες όπου ο καθένας προσπαθεί να διατηρήσει τα δικά του συμφέροντα. Ωστόσο, η Anna Matsuda φαίνεται να έχει κάνει σκοπό της ζωής της να αποκαλύψει όλες τις σκευωρίες πίσω από μία νέα συμφωνία της κυβέρνησης και να διαφωτίσει τον ιαπωνικό λαό σχετικά με αυτή.

Η νέα σειρά βασίζεται στην ομώνυμη ταινία που κυκλοφόρησε το 2019

Μάλιστα, ο σκηνοθέτης της ταινίας, Michihito Fujii, επέστρεψε και αυτή τη φορά στη σκηνοθετική καρέκλα της σειράς για λογαριασμό του Netflix. Τόσο η ταινία όσο και η σειρά, καταφέρνουν πολλά περισσότερα από το περίτεχνο στήσιμο μίας αγωνιώδους πλοκής. Παρουσιάζοντας έναν “φανταστικό” πολιτικό κόσμο της Ιαπωνίας, αποκαλύπτουν λιγότερο γνωστές πτυχές της ιαπωνικής κουλτούρας, ενώ παράλληλα ασκούν κριτική σε πρακτικές που ισχύουν εδώ και πολλά χρόνια.

Σε κάποια σημεία η σειρά ίσως σου φανεί ότι προχωρά αργά. Ωστόσο, μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι η λύση της πλοκής θα σε ανταμείψει. Η ιστορία δεν είναι κάτι που δεν έχεις ξαναδεί, ειδικά από αμερικανικές παραγωγές. Τo The Journalist όμως καταφέρνει να σε κερδίσει με τις πολύ καλά μελετημένες ερμηνείες των χαρακτήρων του αλλά και με την σκοτεινή του ατμόσφαιρα.

Η σειρά αποτελείται από 10 επεισόδια τα οποία είναι διαθέσιμα στο Netflix.