Δεν είναι λίγοι αυτοί που προτιμάνε να μένουν τελείως μόνοι τους στη ζωή, χωρίς σύντροφο ή φίλους, φοβούμενοι την απόρριψη. Σκέφτονται πως αν επενδύσουν σε κάποιον ο οποίος αργότερα εκμεταλλευτεί τα συναισθήματά τους και τους πληγώσει, αυτοί θα είναι οι χαμένοι.

Εδώ θα δεις ποια είναι τα 5 ζώδια που ανήκουν στην παραπάνω κατηγορία ανθρώπων και διώχνουν τους άλλους από κοντά τους για να προστατέψουν τον εαυτό τους.

Κριός

Ο Κριός προσποιείται ότι είναι άκαρδος γιατί δεν θέλει κανείς να καταλάβει πόσο ευαίσθητος είναι εσωτερικά. Στην πραγματικότητα, τα συναισθήματά του πληγώνονται εύκολα, αλλά το κρύβει από τον υπόλοιπο κόσμο. Προσπαθεί να φαίνεται σκληρός και ακλόνητος γιατί δεν θέλει κανένας να χρησιμοποιήσει τις αδυναμίες του εναντίον του.

Επιπλέον, ο Κριός είναι παρορμητικός. Όταν τσακώνεται με κάποιον, μπορεί να πει κάποια πράγματα για τα οποία μετανιώνει αργότερα. Έτσι ενδέχεται να προσβάλλει κάποιον που πραγματικά τον αγαπάει και τον νοιάζεται.

Ταύρος

Φοβάται να κάνεις αλλαγές επειδή φοβάται το άγνωστο. Του αρέσει να μένει εκεί που νιώθει άνεση και ασφάλεια. Δεν αντέχεις τις αλλαγές, επομένως δεν θέλει να βάλει προτεραιότητα στη ζωή του κάποιο άλλο άτομο, και αυτό να τον παρατήσει αργότερα. Προτιμάει να μένει μόνος του. Με αυτόν τον τρόπο, δεν χρειάζεται να ανησυχεί για κανέναν άλλο εκτός από τον εαυτό του. Θέλει να κάνει ό,τι είναι καλύτερο για αυτόν χωρίς να ανησυχεί μήπως επηρεάσει κάποιο άλλο άτομο.

Καρκίνος

Ο Καρκίνος έχει πάντα ένα προστατευτικό κέλυφος. Θα κάνει τα πάντα για τους άλλους, εκτός από το να τους ανοιχτεί. Δεν του αρέσει να μιλάει για τα συναισθήματά του. Προτιμάει να εστιάζει στα προβλήματα των άλλων. Αν και είναι γλυκός και έχει τεράστια καρδιά, έχει την τάση να κρατάει τους ανθρώπους σε απόσταση. Θέλει να μάθει όλα τα μυστικά τους, αλλά αρνείται να μιλήσει για τα δικά του. Πολλές από τις σχέσεις του καταλήγουν μονόπλευρες επειδή δεν αφήνει τους άλλους να τον καταλάβουν πλήρως.

Κρύβει κομμάτια από τον εαυτό του επειδή φοβάται ότι δεν θα τους αρέσει αυτό που βλέπουν. Δεν θέλει στην ουσία να τον απορρίπτουν για αυτό που είναι.

Τοξότης

Ο Τοξότης δεν θέλει να χάσει την ανεξαρτησία του. Του αρέσει η ζωή του ακριβώς όπως είναι. Του αρέσει να έχει τον πλήρη έλεγχο του προγράμματος και των καθημερινών του αποφάσεων. Ανησυχεί ότι το να έρθει πολύ κοντά σε κάποιον θα τον αναγκάσει να εγκαταλείψει την ελευθερία του. Ανησυχεί ότι μια σχέση θα κυριαρχήσει στη ζωή του και θα πάψει να είναι το ίδιο αυτάρκης και ανεξάρτητος. Παρόλο που θέλει μια σοβαρή σχέση βαθιά μέσα του, φοβάται να δώσει σε κάποιον άλλον την εξουσία. Έχει πάντα έναν φόβο ότι κάποιος θα τον βλάψει.

Αιγόκερως

Είναι πιο λογικός παρά συναισθηματικός. Σκέφτεται πρώτα με το μυαλό του και μετά με την καρδιά του. Για αυτόν, τα συναισθήματα είναι πολύ απρόβλεπτα. Ανησυχεί μήπως πλησιάσεις πολύ τους άλλους με τέτοιον τρόπο που να επηρεαστεί η λογική του. Μπορεί να καταλήξει για παράδειγμα να παίρνει ανόητες αποφάσεις στο όνομα της αγάπης – και δεν το θέλει αυτό. Γι’ αυτό προσπαθεί να ανησυχεί μόνο για τον εαυτό του. Κάθε φορά που νιώθει ότι αρχίζει να νοιάζεται για κάποιον, απομακρύνεται. Τουλάχιστον, προσπαθεί!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Για ποια ζώδια χτυπάει η καμπάνα όταν μιλάμε για εγωισμό;