Το 2013, το βιβλίο του Charles Graeber με τίτλο The Good Nurse: A True Story of Medicine, Madness, and Murder συγκλόνισε τους αναγνώστες παγκοσμίως καθώς αφηγήθηκε με εξαιρετική λεπτομέρεια την αληθινή ιστορία του Charles Cullen, ενός νοσοκόμου-serial killer που λειτουργούσε για χρόνια ανενόχλητος στα νοσοκομεία που εργαζόταν.

Φέτος, το Netflix μεταφέρει την ιστορία του στη μεγάλη οθόνη με την ταινία The Good Nurse.

Στο The Good Nurse, ο Eddie Redmayne υποδύεται τον Charles Cullen

Ωστόσο, η ιστορία της ταινίας δεν επικεντρώνεται στα εγκλήματα που διέπραξε, αλλά στη συνάδελφο νοσοκόμο του Cullen που τον υποψιάστηκε πρώτη και βοήθησε να αποδειχθεί η ενοχή. Πρόκειται για την Amy Loughren, μία single μαμά δύο παιδιών που εργάζεται τις νύχτες στο νοσοκομείο για να μπορέσει να συντηρήσει τα δύο παιδιά της. Παράλληλα, η ίδια μόλις έχει διαγνωστεί με μία πολύ σοβαρή καρδιακή ασθένεια, ωστόσο πρέπει πρώτα να συμπληρώσει συγκεκριμένους μήνες εργασίας ώστε η ασφάλιση της να καλύψει τα έξοδα της θεραπείας της.

Τότε, στο νοσοκομείο της έρχεται ο Cullen και οι δύο γίνονται πολύ καλοί φίλοι. Ο Cullen δίνει την εντύπωση ενός ήρεμου ανθρώπου, πολύ ευγενικού που ξέρει πολύ καλά πώς να κάνει τη δουλειά του. Αυτό φαίνεται να εκτιμά αμέσως η Amy σε εκείνον. Ωστόσο, όταν έρχονται οι αρχές στο νοσοκομείο για να ερευνήσουν τις συνθήκες ενός θανάτου που μοιάζει ύποπτος, οι υποψίες της Amy στρέφονται προς τον καλό της φίλο.

Όταν συνελήφθη και ανακρίθηκε για καιρό, ο Cullen παραδέχθηκε πως είχε σκοτώσει 40 ασθενείς

Παρ’όλα αυτά, το νούμερο φαίνεται να είναι πολύ μεγαλύτερο και τα θύματα του να ξεπερνούν τα 400. Η δουλειά του Cullen του έδινε πρόσβαση σε μεθόδους και φάρμακα που αν χορηγηθούν σε υψηλές ποσότητες μπορούν να επιφέρουν θάνατο στους ασθενείς. Για χρόνια εκείνος δρούσε ανανενόχλητος, με το προσωπείο ενός φιλήσυχου ανθρώπου που νοιαζόταν για τους ασθενείς του.

Τόσο ο Eddie Redmayne, όσο και η Jessica Chastain παρακολούθησαν μαθήματα όπως όλοι οι νοσοκομοί αλλά και πολλά βίντεο με τον κατηγορούμενο και όλη τη διαδικασία της σύλληψης και του δικαστηρίου. Θέλησαν έτσι να έρθουν όσο πιο κοντά γίνεται στα άτομα που κλήθηκαν να υποδυθούν.

Η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει στο Netflix το φθινόπωρο.