Η σειρά The Bold Type επιστρέφει για τη δεύτερη σεζόν της στις 12 Ιουνίου, ανακοίνωσε πως θα συνεχίσει και για τρίτη και εμείς κάνουμε happy feet γιατί θα ζήσουμε ξανά τη γοητεία του να δουλεύεις σε ένα μεγάλο περιοδικό. 

Η σειρά αφορά τις ιστορίες τριών φίλων –της Jane, που είναι συντάκτρια, της Kat που έχει αναλάβει τα social media του περιοδικού και της Sutton, της executive βοηθού- που εργάζονται sto Scarlet, ένα Cosmo-type περιοδικό και ζουν στη Νέα Υόρκη.

Η σειρά θα σου φωτίσει το καλοκαίρι, θα σου φτιάξει τη διάθεση, θα σε κάνει να δεις τις φιλίες σου από άλλη σκοπιά, θα σε εμπνεύσει επαγγελματικά. Παρακάτω σου σημειώνω μερικούς λόγους για να αρχίσεις και να συνεχίσεις το The Bold Type

Οι γυναίκες ενώνουν τις δυνάμεις τους και ο φεμινισμός παρουσιάζεται στην καλύτερη του εκδοχή

Στην πρώτη σεζόν ακούστηκε η ατάκα της Janet Reno “Υπάρχει ένα ξεχωριστό μέρος στην κόλαση για τις γυναίκες που δεν υποστηρίζουν άλλες γυναίκες”. Υπάρχουν αρκετές σκηνές που υπογραμμίζουν αυτή τη θέση.

Παράλληλα, τα κεντρικά πρόσωπα είναι γυναίκες και οι ιστορίες αφορούν τις ζωές τους. Όμως οι ανδρικές μορφές της σειράς δεν μένουν στη σκιά, επηρεάζουν την πλοκή, είναι υποστηρικτικοί, κρατούν τους δεύτερους ρόλους αλλά παρουσιάζονται με ρεαλισμό και σεβασμό.

Η διαφορετικότητα είναι δεδομένη

Ένα από τα πιο όμορφα στοιχεία της σειράς είναι ότι δείχνει να θεωρεί δεδομένο ότι δεν χρειάζεται ιδιαίτερος σχολιασμός για τους σεξουαλικούς προσανατολισμούς, τη θρησκεία και το χρώμα. Μια από τις σχέσεις που παρουσιάζονται στην πρώτη σεζόν είναι η σχέση της Kat με μια μουσουλμάνα καλλιτέχνιδα και οι αναφορές δεν σχετίζονται με το ότι ένα κορίτσι αγαπάει ένα άλλο κορίτσι αλλά με άλλου τύπου προβλήματα που μπορούν να προκύψουν (εξάλλου ποιος συζητάει ακόμα για τη σχέση ανάμεσα σε δύο γυναίκες;).

Ενδιαφέρουσες, μη στερεοτυπικές φιγούρες

Η διευθύντρια του περιοδικού, η Jacqueline, δε θυμίζει σε τίποτα την Miranda Priestly του ”Ο διάβολος φοράει Prada“. Eίναι ένας από τους πιο ενθαρρυντικούς και υποστηρικτικούς ρόλους που έχεις δει. Εμπνέει τις συνεργάτιδες της, είναι δίκαιη, τις συμβουλεύει για να γίνουν καλύτερες στις ζωές τους, τις επιβραβεύει όταν και όπου χρειάζεται.

Αντίστοιχα, η Sutton που έχει όνειρο να δουλέψει στο τμήμα μόδας όταν καταφέρνει να μετακινηθεί στη θέση της βοηθού στυλίστα, βρίσκεται να δουλεύει με τον Oliver, έναν απαιτητικό διευθυντή. Στην πραγματικότητα ο Oliver διεκδικεί υπευθυνότητα και συνέπεια από τους συνεργάτες του. Τελικά αποδεικνύεται ότι δεν είναι το αφεντικό από την κόλαση αλλά ένας επαγγελματίας που ανταμείβει κάθε έξυπνη πρωτοβουλία και κερδίζει τον σεβασμό από τους συνεργάτες του.

Η σειρά δε διστάζει να πιάσει δύσκολα θέματα

Ο ρεαλισμός της σειράς θα σου θυμίσει λίγο το Sex and the City. Σε λίγο πιο σύγχρονη εφαρμογή. Με πολύ ανθρώπινο τρόπο. Θέματα όπως ο καρκίνος του μαστού, ο ρατσισμός, το bulling, η μετανάστευση παρουσιάζονται και διαχειρίζονται όπως ακριβώς πρέπει.

Το υπέροχο είναι ότι η σειρά περνάει τα δικά της μηνύματα χωρίς να μοιάζει πως κάνει κήρυγμα.

 

Φανταστική μόδα και ανεξάντλητη έμπνευση

Τα κορίτσια δουλεύουν σε ένα περιοδικό μόδας και η παραγωγή έχει φροντίσει το styling της σειράς να είναι αντάξιο. Οι σκηνές που οι τρεις φίλες δίνουν ραντεβού στο fashion room τoυ περιοδικού δεν είναι λίγες. Στο Bold Type δεν θα βρεις την μόδα της Carrie αλλά θα βρεις σύγχρονα κορίτσια που περπατάνε στους δρόμους της Νέας Υόρκης το ίδιο εύκολα με sneakers και ψηλά παπούτσια. Ίσως τα φούτερ να έχουν την ίδια αξία με τις παλέτες σ αυτή τη σειρά. Και αυτό μόνο θετικό μπορεί να είναι.

photos by Freeform