Πριν από περίπου ένα μήνα και κάτι, έκανε την εμφάνισή του το ‘The Bold Type’ μια σειρά βασισμένη στη ζωή και τις εμπειρίες της Joanna Coles, αρχισυντάκτριας του Cosmopolitan. Όμως αυτό το κείμενο δεν είναι για την σειρά αυτή καθ’ αυτή, αλλά για τις πρωταγωνίστριες που (θα έπρεπε) να εμπνέουν –αν όχι όλα- τα περισσότερα κορίτσια εκεί έξω.

Σε μια εποχή που οι γυναίκες βρίσκονται και πάλι στο προσκήνιο και ο φεμινισμός έχει αρχίσει να απασχολεί όλο και περισσότερες νέες κοπέλες, ένας από τους πιο βασικούς χαρακτήρες της σειράς του Freeform, η Jackie, έβγαλε έναν λόγο που μας κάνει να θέλουμε να βγούμε από τα ρούχα μας. Απλώς γιατί θέλουμε να δείξουμε ότι μπορούμε.

“I expect you to unleash holy hell on anyone who would try to hold you back.”

Και κάπως έτσι, έρχομαι εγώ με τη σειρά μου, ένας άνθρωπος που όχι μόνο δεν μπορεί να κάνει τίποτα απ’ όλα τα παραπάνω, αλλά έχει βάλει κι ένα New Year’s Resolution που πολύ δύσκολα θα καταφέρει. Γιατί χρειάζεται θάρρος και μερικές φορές θράσος να γίνεις το κορίτσι που δεν θα το νοιάζει τίποτα. Το κορίτσι που θα ζήσει την στιγμή και δεν θα μεταμορφωθεί σε παρατηρητής στη δική της (αλλά και στων άλλων) τη ζωή. Το κορίτσι που θα βάλει τον εαυτό της στο ‘bold type of girls.’

Χρειάζεται *αυτό που δεν θα πω αλλά όλοι καταλάβαμε τι είναι* για να γίνεις αυτό το κορίτσι. Για να ξεπεράσεις τον εαυτό σου και να πας όχι να φιλήσεις αλλά να μιλήσεις σε εκείνο το αγόρι που φλέρταρε μαζί σου στο μπαρ ή ακόμη και σε εκείνη την έκθεση που είχατε γνωριστεί. Για να γυρίσεις να πεις αυτό που πιστεύεις στο αφεντικό σου για το project που σου ανέθεσε και τον τρόπο που θέλεις να το προσεγγίσεις. Ακόμη κι αν δεν καταλάβει, ακόμη κι αν τελικά δεν το κάνεις έτσι όπως θα ήθελες. Θέλει να βρεις το δικό σου power pose και να διεκδικήσεις όλα αυτά που σου αξίζουν και ακόμη καλύτερα, όλα αυτά που θέλεις. Ακόμη κι αν στο τέλος φας τα μούτρα σου, «Failure is a fuel to keep going, to keep growing, to keep making progress of ourselves and for all of us. So, let’s keep failing».

Γίνε λοιπόν, (ή προσπάθησε να γίνεις) το κορίτσι που πάντα ήθελες. Το κορίτσι με τα *η λέξη που δεν θα πω* κότσια. Γίνε το κορίτσι που όταν θέλει να κάνει κάτι το κάνει. Που λέει όλα αυτά που σκέφτεται και έχει σκεφτεί καλά πως θα πει, που διεκδικεί εκείνα που θα την βοηθήσουν να φτάσει λίγο πιο κοντά στους στόχους της αλλά κι εκείνα που ακόμη και χωρίς κανένα νόημα θέλει. Που θα κηνυγήσει τα όνειρά της γιατί δεν είναι δέντρο. Γιατί όταν αφορά κάτι τον εαυτό μας, η απάντηση ‘γιατί έτσι’ αρκεί. Ή τουλάχιστον θα έπρεπε να αρκεί. Βρες το θάρρος που κρύβεις καλά μέσα σου γιατί πρέπει να μάθεις πώς να το δείχνεις. Πώς να ζεις με αυτό και όχι χωρίς αυτό, έτσι ώστε να γίνεις ένα από τα  ‘bold type of girls’ και να αφήσεις επιτέλους όλα εκείνα που σε κρατούν πίσω να φύγουν.