Τις ζηλέψαμε και θέλαμε να έχουμε ένα γραφείο σαν το δικό τους. Από εκείνες που έψαχναν εξονυχιστικά μια σοβαρή πολιτική υπόθεση μέχρι εκείνες που προσπαθούσαν να ισορροπήσουν στα δυο τους χέρια καφέ από τα Starbucks, μαντήλια Hermes και κινητό, διασχίζοντας λεωφόρους φορώντας ψηλοτάκουνα αλλά και αυτές που δούλευαν σε μικρές εφημερίδες, όλες (σχεδόν) έκαναν τη δουλειά τους να φαίνεται να είναι κατά διαβολική σύμπτωση η δουλειά των ονείρων μας.

Carrie Bradshaw, Sex and the City

lipulse.com
lipulse.com

H αγαπημένη των περισσοτέρων γυναικών, η οποία είχε αναμφισβήτητα την πιο cool (και λίγο ουτοπική) ζωή μιας τριαντάχρονης στην Νέα Υόρκη. Έχει μια ντουλάπα γεμάτη ακριβά παπούτσια και κατάλληλα outfits για να τα συνοδεύσουν, πηγαίνει στα πιο δημοφιλή parties και openings, περνάει τα απογεύματά της επισκεπτόμενη γκαλερί και η δουλειά της είναι να αρθρογραφεί σε μια αρκετά γνωστή εφημερίδα (και μετά στη Vogue!). Με άλλα λόγια είναι η απόλυτη εκπλήρωση των εφηβικών μας ονείρων.

Zoe Barns, House of Cards

submittedforyourperusal.com
submittedforyourperusal.com

Όπως όλοι οι νέοι δημοσιογράφοι, ήθελε με κάθε μέσο να αποδείξει την αξία της και την χρησιμότητά της στον χώρο όπου εργαζόταν. Έπεσε στα βαθιά προσπαθώντας να αποκαλύψει πολιτικά σκάνδαλα και κάνοντας συχνές αναφορές στο πολιτικό κατεστημένο που επικρατούσε θέλοντας με τον ζήλο της να οικοδομήσει την αξιοπιστία της ως δημοσιογράφος. Με πληροφορίες που διέρρεαν αποκλειστικά σε εκείνη από τον Frank Underwood, κατάφερε να πάρει τη θέση της ανταποκρίτριας του Λευκού Οίκου.

Rory Gilmore, Gilmore Girls

movies-other.ambient-mixer.com
movies-other.ambient-mixer.com

H Rory είναι η απόδειξη ότι η σκληρή δουλειά σε πάει μακριά και ότι κάποιες φορές είναι απαραίτητο να ξεκινήσεις από χαμηλά. Η ίδια ξεκίνησε από την σχολική εφημερίδα και στη συνέχεια έγινε συντάκτρια στην πανεπιστημιακή εφημερίδα. Και δε σταμάτησε εκεί. Έγινε πολιτική συντάκτρια της πρώτης προεκλογικής εκστρατείας του Μπαράκ Ομπάμα! Όχι πως δεν υπήρξαν και οι ατυχίες. Το αφεντικό της στην εφημερίδα όπου έκανε την πρακτική της, της αρνήθηκε μια θέση πλήρους απασχόλησης γιατί δεν τον έπεισε σαν δημοσιογράφος. Συμβαίνουν αυτά και στα καλύτερα παιδιά.

Family Guy

famguyisawesome.wikia.com
famguyisawesome.wikia.com

H δημοσιογράφος που έγινε serial killer με σκοπό να ενοχοποιήσει τον συμπαρουσιαστή της, με τον οποίο δεν τα πήγαιναν καλά ούτε όταν βρίσκονταν στον αέρα. Τη συγκεκριμένη δεν τη ζηλεύουμε, αλλά όπως και να έχει πήραμε το μάθημά μας από τη συμπεριφορά της. Διαμάχες και διαφωνίες πάντα θα υπάρχουν και σίγουρα δε λύνονται προσπαθώντας να καταστρέψεις τη ζωή του άλλου.

Nelly Yuki, Gossip Girl

sheknows.com
sheknows.com

Το ασχημόπαπο που έγινε κύκνος. Μια από τις εκπλήξεις του GG ήταν το ότι είδαμε τη χαμηλών τόνων Nelly να εξελίσσεται σε style ρεπόρτερ σε μια από τις πιο αναγνωρίσιμες και δημοφιλής ιστοσελίδες. Η ίδια η Nelly την οποία η Blair σνόμπαρε επειδή θεωρούσε ότι δεν έχει καθόλου γούστο ή προσωπικό στυλ. Η Nelly έφτασε να βρίσκεται σε τόσο ισχύουσα θέση, που θα μπορούσε και να καταστρέψει την Blair άμα ήθελε. Karma is a bitch τελικά. Βέβαια, η Nelly σαν άψογη επαγγελματίας αφήνει στην άκρη την οποιαδήποτε προσωπική γνώμη ή κόντρα και χειρίζεται την κατάσταση με περισσή χάρη και αξιοπρέπεια.

Andrea Sachs, The Devil wears Prada

auto-service-odessa.su
auto-service-odessa.su

Το να είσαι η βοηθός της διευθύντριας ενός περιοδικού είναι τουλάχιστον απαιτητικό. Πόσο μάλλον αν πρόκειται για την Miranda Priestly. Πρέπει να είσαι έξτρα οργανωτική, με πρόγραμμα, συνέπεια και ευελιξία στις αλλαγές ώστε το περιοδικό να «τρέχει» ομαλά. Μόλις η Andi απέδειξε τι αξίζει, εξασφάλισε τη θέση της σε λαμπερές εκδηλώσεις και προσέγγισε μεγάλες ευκαιρίες για εξέλιξη στον εκδοτικό όμιλο. Άλλη μια ονειρική δουλειά που η Hathaway έκανε να φαίνεται σπουδαία.

Jane Sloan, The Bold Type

hercampus.com
hercampus.com

Βοηθός στο Scarlet Magazine και στη συνέχεια πολιτική αρθρογράφος. Της αρέσει να ζει έξω από την comfort zone και κατά καιρούς γράφει και για θέματα τα οποία μπορεί να την φέρουν σε αμηχανία όπως ο καρκίνος του μαστού ή το σεξ. Αυτό σημαίνει άλλωστε καλός δημοσιογράφος.

Rita Skeeter, Harry Potter and the Goblet of Fire

harrypotter.wikia.com
harrypotter.wikia.com

Σε έναν φανταστικό κόσμο όπως αυτός που ζει η μανιακή αυτή ρεπόρτερ, τα πράγματα δεν είναι απλά. Τα άρθρα της είναι ο ορισμός των Fake News αλλά έχει έναν τρόπο να τα παρουσιάζει με τη δική της ματιά. Μπορεί να μετατραπεί σε σκαθάρι αν το θέλει, με αποτέλεσμα να μπορεί να παρεισφρήσει σε κουβέντες και διαλόγους και να αντλήσει στοιχεία, χωρίς κανείς να την καταλάβει. Πραγματικά ποτέ δεν καταλάβαμε γιατί ενώ είχε μια τέτοια δυνατότητα, κατέληγε να βγάζει ιστορίες κυριολεκτικά από το μυαλό της.

Chloe Sullivan, Smallville

DC Database - Fandom
DC Database – Fandom

Το πνεύμα της, το πάθος για την αλήθεια και η έντονλη της προσωπικότητα την έκαναν μια εξαιρετική δημοσιογράφο. Ξεκινώντας από τη σχολική εφημερίδα, είχε τα μάτια της ανοιχτά πάντα και τελικά εξασφάλισε μια θέση στην Daily Planet.

featured image: btchflcks.com