Τα χαρμόσυνο νέο της εγκυμοσύνης ήρθε, πετάς από χαρά κι αφού το συνειδητοποιείς και περνάει το πρώτο τρίμηνο που όλοι λένε οτι είναι κρίσιμο, έχεις αρχίσει να σκέφτεσαι τι μπορείς να κάνεις στην εμφάνιση σου.

Θες να ανανεωθείς και να μη νιώθεις οτι παραμελείς τον εαυτό σου.

Οι γυναικολόγοι έχουν διάφορες απόψεις. Είναι οι χαλαροί που σου λένε κάνε ό,τι θες, αυτοί που σε αφήνουν να κάνεις τα τόσα όσα και αυτοί που σου απαγορεύουν τα πάντα μέχρι να γεννήσεις.

Κατά τη διάρκεια της κύησης και του θηλασμού απαγορεύεται από τους περισσότερους γιατρούς όποια εργασία έρχεται σε επαφή με το δέρμα όπως:

  • Βαφή ρίζας στο πρώτο τρίμηνο αλλά και μετά εκτός αν είναι κάποιο ελαφρύ χρωμογαλάκτωμα.
  • Περμανάντ
  • Ισιωτική
  • Θεραπεία κερατίνης

Ένας πολύ σημαντικός λόγος που απαγορεύονται τα παραπάνω είναι πως υπάρχει περίπτωση να προκληθεί κάποιο αλλεργικό σοκ και να χρειαστεί κορτιζόνη. Δεν υπάρχει λόγος ρίσκου.

Επειδή όμως δεν πρέπει να πέφτει η ψυχολογία μας σε μια τόσο χαρμόσυνη περίοδο της ζωής μας υπάρχουν εργασίες που μπορούν να μας προσφέρουν στο κομμωτήριο και με τη συγκατάθεση του γυναικολόγου μας όπως:

  • Ανταύγειες στο φυσικό μας που ξεκινάνε λίγο πιο κάτω από τη ρίζα.
  • Balayage που είναι μια πιο ελεύθερη τεχνική με την οποία ανοίγουν κάποια τμήματα των μαλλιών και ξεκινάει αρκετά πιο κάτω από τη ρίζα μας.
  • Υπάρχει μια πρέσα που λέγεται steam pod της L’oreal και χαρίζει στα μαλλιά ένα πολύ ίσιο και λείο αποτέλεσμα που κρατάει αρκετές μέρες,στο κάνουν σε επιλεγμένα κομμωτήρια αλλά μπορείς να την αγοράσεις και στο σπίτι. Πληρώνεις κάτι παραπάνω αλλά πίστεψε με αξίζει 100% τα λεφτά της και ικανοποιεί πλήρως τις γυναίκες που συνηθίζουν να κάνουν ισιωτική ή κερατίνη στα μαλλιά τους.
  • Θερμαινόμενα ρόλευ. Ναι, ναι μη γελάς. Δε φεύγουν ποτέ από τη μόδα. Κυκλοφορούν από αρκετές εταιρίες όπως η Remington,τα θερμαίνεις στο ειδικό μηχάνημα που τοποθετούνται, τυλίγεις τα μαλλιά σου για λίγη ώρα και όταν τα βγάλεις θα έχεις ένα φοβερό σπάσιμο που κρατάει μέρες. Αυτή η λύση αν έχει χαλάσει η ωραία σου περμανάντ.
  • Άρπαξε την ευκαιρία που δε μπορείς να βάλεις πολλά χημικά και συχνά στα μαλλιά σου και ζήτα από τον κομμωτή να σου κάνει θεραπείες μαλλιών ανάλογα με τις ανάγκες της τρίχας σου. Σε συνδυασμό με τις βιταμίνες που παίρνεις κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης θα γεννήσεις και θα έχεις πιο ωραία μαλλιά από ποτέ. Κοίτα να το χαρείς όσο κρατήσει γιατί κάποια στιγμή θα αρχίσει η τριχόπτωση που συμβαίνει όλες μας μετά τη γέννα.

Με βαμμένα μαλλιά ή χωρίς, περιποιημένα ή μη θεωρώ πως οι περισσότερες γυναίκες που έχουν μια καλή εγκυμοσύνη χωρίς προβλήματα εκπέμπουν έτσι κι αλλιώς μια ομορφιά που δε μπορώ να εξηγήσω, πόσο μάλλον όταν θηλάζουν ακόμη και με ξενύχτια και κούραση αν τις δεις όταν κρατάνε το μωρό τους νομίζεις οτι μόλις βγήκαν από στούντιο περιποίησης από τη λάμψη που έχουν στα μάτια τους.

featured photo: @lizaastark