Το balayage είναι μια ελεύθερη τεχνική χρώματος μαλλιών. Έχει πολλές εκδοχές αλλά το κοινό τους στοιχείο είναι ότι όταν υιοθετήσεις μία από αυτές δε χρειάζεται να επισκέπτεσαι το κομμωτήριο για την ανανέωση του συχνά και ειδικά αν το κάνεις πάνω στη φυσική σου βάση και δεν αλλάζεις χρώμα ρίζας.

Οπότε αν ακολουθήσεις τις παρακάτω 4 συμβουλές θα το κρατάς ζωντανό και λαμπερό

  1. Ο σωστός χρόνος της ανανέωσης ενός balayage είναι κάθε 4 μήνες για να παραμένει φρέσκο και το μόνο που ίσως χρειαστεί στο ενδιάμεσο είναι περνάς από το κομμωτήριο και να σου κάνουν κάποιο ρεφλέ γιατί οι αποχρώσεις αλλοιώνονται με τα λουσίματα και την καθημερινότητα. Αυτό παίρνει ελάχιστο χρόνο και μπορείς να το συνδυάσεις τη μέρα που θα κάνεις το κούρεμα σου ή κάποιο χτένισμα.
  2. Βοήθησε το στο σπίτι με κάποιο σαμπουάν κατά της κιτρινίλας για να ξαναγίνει το σαντρέ που σου αρέσει ή κάποιο τόνερ να ανανεώσεις την απόχρωσή σου ή να την κάνεις πιο έντονη ή ακόμη και να την αλλάξεις, κάτι που θα είναι προσωρινό αφού ξεθωριάζει με τα λουσίματα.
  3. Οι τεχνικές που «ξεβάφουν» τμήματα όπως οι ανταύγειες, το balayage και το ombre εάν τα μαλλιά μας δεν είναι υγιή πίστεψε με δε θα δείχνουν καθόλου ωραία όσο κι αν έχει πετύχει το χρώμα που θες. Γι’ αυτό μην διστάζεις να πληρώνεις κάτι παραπάνω για σωστά επαγγελματικά προϊόντα που κρατάνε τα μαλλιά σου ενυδατωμένα αλλά και για επαγγελματικά εργαλεία όμως ώστε να μην τα ταλαιπωρείς περαιτέρω όταν τα χτενίζεις μόνη σου.
  4. Καλό είναι να μην ξεχνάς να τα περιποιείσαι μια φορά την εβδομάδα με ένα προϊόν θεραπείας που θα σου προτείνει ο ειδικός, εξειδικευμένο για τα μαλλιά σου και αυτό θα είναι είτε κάποια μάσκα είτε κάποιο leave-in conditioner ή οτιδήποτε άλλο σου δώσει εκείνος που γνωρίζει την τρίχα των μαλλιών σου και τις ανάγκες της.

Μην ξεχνάς οτι μπορείς να χρησιμοποιείς και φυσικά έλαια για τη ενυδάτωση των μαλλιών σου όπως καστορέλαιο, αμυγδαλέλαιο τα οποία σε συνδυασμό θα φέρουν υπέροχο αποτέλεσμα.

Να θυμάσαι πως ακόμα όλες οι τεχνικές θέλουν ιδιαίτερη περιποίηση για δείχνουν όμορφα τα μαλλιά σου από τη μία στην άλλη επίσκεψη στο κομμωτήριο.