Ειδικοί σε θέματα μαλλιών έδωσαν tips και tricks στο Elle.com για το πώς να αποκτήσεις ίσια μαλλιά χωρίς θερμότητα.

Το πρώτο βήμα της διαδικασίας, σύμφωνα με την celebrity hair stylist, Laura Polko, είναι να χρησιμοποιήσουμε σαμπουάν και conditioner. Ειδικά για ίσια μαλλιά. Μετά το λούσιμο, αφού έχεις σκουπίσει τα μαλλιά σου, εφάρμοσε μια μαλακτική κρέμα ή ένα leave-in conditioner. Έτσι προετοιμάσεις τα μαλλιά σου για τα επόμενα στάδια.

Στη συνέχεια θα ήταν πολύ χρήσιμο να επενδύσεις σε μια έξτρα απορροφητική πετσέτα. Όχι μόνο για τη διαδικασία ισιώματος αλλά και για να απαλλάξεις τα μαλλιά σου από το συνεχές φριζάρισμα. Η hair stylist του Butterfly Studio της Νέας Υόρκης, Jill Engelsen, υποστηρίζει πως διαφέρει από την κλασική πετσέτα προσώπου που χρησιμοποιούμε συνήθως. Βοηθά -τραβώντας όλη την υγρασία της τρίχας- να επιταχυνθεί το φυσικό στέγνωμα.

Για να αρχίσουν τα μαλλιά σιγά σιγά να ισιώνουν χρειάζεται επιμελές χτένισμα. Συγκεκριμένα, η Engelsen, μαλλιά που είναι μακριά ή μεσαίου ύψους και ισιώνουν εύκολα, τα χτενίζει από την ανάποδη τραβώντας τα πάντα ελαφρώς προς τα κάτω για να παραμένουν ίσια. Εάν τα μαλλιά σου είναι φυσικά πολύ σγουρά, αυτή η τεχνική θα σου δώσει το επιμελώς ατημέλητο look που βλέπεις στα μοντέλα των fashion shows. Ολοκλήρωσε τη διαδικασία περνώντας ένα λαδάκι στις άκρες για να είναι πιο μαλακές και να μην πετάνε.

Ο τρόπος να έχεις ίσια μαλλιά χωρίς να χρησιμοποιήσεις θερμότητα
elle.com

Μόλις τα μαλλιά είναι σχεδόν στεγνά και αρκετά πιο ίσια από το φυσικό, σειρά έχει το στέγνωμα με σεσουάρ. Ο celebrity hair stylist Ricardo Rojas της Νέας Υόρκης ακολουθεί την εξής διαδικασία:

*Αρχικά, στεγνώνει εντελώς τα μαλλιά με κρύο αέρα με τη βοήθεια μιας βούρτσας αλλά και των χεριών.

*Στη συνέχεια με τη βοήθεια κλιπς που έχουν προστατευτικό χαρτάκι χωρίζει τα μαλλιά σε μικρότερες τούφες και τις ενώνει φέρνοντας την κάθε τούφα στην αντίθετη πλευρά του κεφαλιού. Δημιουργείται έτσι ένα “σκουφάκι” από τα ίδια σου τα μαλλιά που είναι όλα πιασμένα και ίσια.

Τέλος, αυτό που έχεις να κάνεις είναι να τυλίξεις τα μαλλιά σου το βραδύ με ένα μεταξωτό μαντήλι και να πέσεις για ύπνο. Το επόμενο πρωί θα είναι φανερά πιο ίσια και με όγκο. Πέρασε ένα serum κατά του φριζαρίσματος μιας και με αυτό τον τρόπο, μας συμβουλεύει η Engelsen, πως θα φαίνονται πιο λαμπερά και μεταξένια.

Δες ακόμα:

Τα απαραίτητα tips για να εφαρμόζεις σωστά το άρωμά σου και να διαρκεί όλη μέρα


featured image: Vogue