Ακολούθησε τα παρακάτω tips για να κάνεις το άρωμά σου να διαρκεί όλη τη μέρα.

Γνώρισε ακριβώς τον τύπο του αρώματος σου

Δε δημιουργούνται όλα τα αρώματα με τον ίδιο τρόπο και για αυτό το λόγο η εφαρμογή τους διαφέρει. Τα αρώματα με νότες πιο φυσικές και φρουτώδεις ταιριάζουν καλύτερα πάνω στα ρούχα ή τα σεντόνια. Αντίθετα τα musky ή τα ξυλώδη αρώματα είναι πιο σωστό να τα ψεκάζεις πάνω στο σώμα σου. Επίσης, σίγουρα έχεις παρατηρήσει τις διαφορετικές ονομασίες που αναγράφονται σε κάθε μπουκαλάκι. Έχε στο νου σου πως το eau de toilette είναι το πιο ήπιο από όλα τα είδη αρώματος οπότε θα χρειαστεί να ψεκαστείς περισσότερες φορές μέσα στην ημέρα για να κρατήσει το άρωμα.

Βρες τα σωστά σημεία

Ένα λάθος που κάνουμε μερικές φορές είναι να ψεκάζουμε το άρωμα μας από πολύ κοντινή απόσταση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην διαχέεται σε διάφορα σημεία του σώματος μας και να μυρίζει μόνο το ένα σημείο που ήρθε σε πολύ κοντινή επαφή. Έτσι, αρχικά ψέκασε σε μια πιο μακρινή απόσταση και μπες μέσα στο “σύννεφο” για να πάει παντού η μυρωδιά. Στη συνέχεια ένας γενικός κανόνας είναι να εφαρμόζουμε το άρωμα μας στα θερμικά παλμικά σημεία.

Ποια είναι αυτά; Στο εσωτερικό των καρπών, στο λαιμό, στη μέση και ανάμεσα στο στήθος. Μη ξεχνάς να ψεκάσεις στα πεταχτά και στα μαλλιά σου μιας και εκεί το άρωμα τείνει να διαρκεί λιγάκι παραπάνω.

Η στρατηγική θέση για να μην το ξεχνάς ποτέ

Μπορεί να αγαπάμε όλα μας τα αρώματα αλλά έχουμε και τις μέρες που βιαζόμαστε ή τρέχουμε και δε φτάνουμε. Γι’ αυτό, να αφήνεις πάντα το άρωμα σου δίπλα στα κλειδιά. Έτσι δεν υπάρχει περίπτωση πριν φύγεις από το σπίτι να μη φορέσεις άρωμα. Τέλος, για τα ταξίδια σου ή γενικά στην τσάντα σου να έχεις πάντα μαζί σου ένα μικρό δειγματάκι travel size για να είσαι καλυμμένη.

Δες ακόμα: Τα αρώματα που θα φορεθούν πολύ την άνοιξη του 2019


featured image: Byrdie