Το 2ο trailer για το Tenet κυκλοφόρησε κι ο κόσμος εκεί έξω άρχισε να τρελαίνεται. Αν μας ρωτάς, δικαιολογημένα. Η νέα ταινία του Christopher Nolan είναι το φετινό highlight, κι ας διανύουμε μία πανδημία. Έχει ακολουθήσει το πιο παράδοξο marketing που θα μπορούσε και δεν μας έχει λύσει παρά μόνο μερικές απορίες σχετικά με την πλοκή του. Και σαν μην έφταναν όλα αυτά, έχουμε 5 πραγματικούς λόγους που δικαιολογούν το hype γύρω από την ταινία.

1. Ίσως είναι η μόνη που θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες φέτος το καλοκαίρι

Ο Nolan λατρεύει τους κινηματογράφους. Και το Tenet είναι σίγουρα μια ταινία που απαιτεί να τη δεις στην οθόνη του σινεμά. Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα, το οποίο δε φαίνεται να ενόχλησε και πολύ τον Nolan ή το studio Warner Bros. Τι κι αν τα σινεμά του κόσμου είναι κλειστά, το Tenet συνεχίζει να επιμένει στην κυκλοφορία του στις 17 Ιουλίου, μολονότι όλες οι μεγάλες πρεμιέρες έχουν αναβληθεί. Αν τελικά τα καταφέρει, θα έχει κερδίσει το μεγαλύτερο στοίχημα. Κι ίσως τότε αρχίσουμε να πιστεύουμε ότι ο Nolan έχει όντως μια “περίεργη” σχέση με το χρόνο. Τον προβλέπει, ας πούμε.

2. Το μυστήριο γύρω από την αντιστροφή του χρόνου

Ερχόμαστε στο βασικό θέμα που μας απασχολεί. Ο σκηνοθέτης δεν αποφάσισε να κάνει άλλη μία ταινία γύρω από ταξίδι στο χρόνο. Εδώ, εκμεταλλεύεται την έννοια του “inversion”, την αντιστροφής του χρόνου. Άλλοι μαντεύουν από τα trailers τι μπορεί να σημαίνει αυτό κι άλλοι απλά περιμένουν να δουν την ταινία. Κανείς δεν τους εγγυάται, όμως, ότι και τότε θα καταλάβουν. Δεν το πήραν το μάθημα τους άραγε με το Inception;

5 λόγοι που δικαιλογούν το hype γύρω από την κυκλοφορία της ταινίας Tenet
screenrant.com

3. Η βρετανική προφορά του Robert Pattinson

Ή έστω τα μαντήλια του. Ή γενικά ο Robert Pattinson και η συμμετοχή του στην ταινία. Εκείνος έχει πει πολλές φορές που κατάφερε για χάρη του Χόλυγουντ να απαρνηθεί το βρετανικό στυλ και την προφορά του. Τώρα, οι οδηγίες λένε ότι αυτά θα είναι τα εφόδια του. Την πρώτη μέρα μάλιστα που βρέθηκε στο σετ του Tenet, έλαβε τα ευχάριστα νέα ότι θα είναι και ο νέος Bruce Wayne στον Batman. Κι από εκεί που καθόλου δεν είχαμε συνηθίσει, ο Pattinson έβαλε πλώρη για τα blockbusters και του πάει πολύ.

4. Το μυστήριο γύρω από αυτό

Το περιεχόμενο της ταινίας ήταν και θα παραμείνει ένα μυστήριο. Αν κάτι ξέρουμε -σχεδόν- ξεκάθαρα είναι ότι ο πρωταγωνιστής John David Washington θα προσπαθήσει να αποτρέψει έναν πιθανό Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Φαντάσου μόνο ότι ο Nolan δεν άφησε τον Michael Caine να διαβάσει όλο το σενάριο, παρά μόνο τις σκηνές στις οποίες συμμετείχε. Εδώ, ο ίδιος ο Pattinson παραδέχτηκε ότι ακόμα και μετά το τέλος των γυρισμάτων, εκείνος έχει κάποια κενά όσον αφορά την πλοκή. Awkward.

5. O Nolan παραδέχτηκε ότι είναι η πιο φιλόδοξη ταινία του

Με περισσότερα από 200 εκατομμύρια ως budget και με γυρίσματα σε 7 χώρες, το λιγότερο που θα μπορούσε να την αποκαλέσει κανείς είναι φιλόδοξη. Η 11η ταινία του Nolan έρχεται μετά το Dunkirk. Και μην ακούτε τι λέμε. Οι περισσότεροι εκεί έξω επιμένουν ότι ο Nolan στα trailers μας έχει δώσει πολλές περισσότερες πληροφορίες από αυτές τις οποίες συζητάμε. Τώρα το αν εμείς μπορούμε να τις αντιληφθούμε είναι άλλο θέμα.

Featured Image: imdb.com