Υπάρχουν πολλές αφορμές για ένα τέτοιο μικρό tribute. Αρχικά, το γεγονός ότι ο πρώτος ρόλος του Robert Pattinson στη μεγάλη οθόνη ήταν στο franchise του Harry Potter. Ή το ότι αναμένεται να είναι ο επόμενος Batman που θα δούμε -ελπίζουμε- στις κινηματογραφικές αίθουσες. Ο Pattinson ξέρει πως να προσαρμόζεται, να αγκαλιάζει κάθε ρόλο και να μας δείχνει και μια πτυχή του που ούτε καν φανταζόμασταν. Κι ας το παραδεχτούμε επιτέλους. Οι ταινίες του Twilight δεν ήταν και οι καλύτερές του. Άσχετα που έτσι κατάφερε να τον μάθει όλος ο κόσμος.

Water for Elephants (2011)

Τότε που ήδη είχαν αρχίσει όλοι να τον προσέχουν για τη συμμετοχή του στο Twilight, ο Pattinson έκανε μια διαφορετική επιλογή για μία ταινία. Προφανώς, γιατί δεν ήθελε να μείνει στο μυαλό όλων ως ένας νεαρός βρυκόλακας. Έτσι, στο Water for Elephants, υποδύεται έναν νεαρό φοιτητή κτηνιατρικής που έχει αδυναμία στους ελέφαντες και προσπαθεί να τους προστατέψει. Την ίδια αγάπη με αυτόν έχει και η Reese Witherspoon στη ταινία, κι αυτό είναι κάτι που φυσικά τους φέρνει κοντά.

Bel Ami (2012)

Άλλο ένα ιστορικό δράμα όπου αυτή τη φορά ο Pattinson θέλει να ανέλθει από τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα του Παρισιού, στην καλή κοινωνία και τα σαλόνια. Και όπως φαίνεται, κάνει ό,τι μπορεί να το καταφέρει. Εδώ αποκαλύπτει έναν πολύ περίπλοκο χαρακτήρα βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Guy de Maupassant. Συμπρωταγωνίστριες του σε αυτό η Uma Therman, η Christina Ricci και η Kristin Scott Thomas.

Life (2015)

Η ταινία Life κατάφερε να μας δώσει μια επιπλέον ματιά στην κάπως άγνωστη ζωή του James Dean. Εδώ ο Pattinson υποδύεται τον Dennis Stock, έναν φωτορεπόρτερ του περιοδικού Life που αναλαμβάνει να σκιαγραφήσει το προφίλ του ανερχόμενου τότε James Dean. Μια βιογραφική ιστορία για τη φιλία και τη συνεργασία που ανέπτυξαν οι δύο αυτοί άντρες.

Childhood of a Leader (2016)

Στην Ευρώπη αυτή τη φορά, ο Robert Pattinson υποδύεται τον Charles, τον γιο ενός Αμερικάνου διπλωμάτη την περίοδο Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Πρόκειται για μία ιδιαίτερη ιστορία ενηλικίωσης μέσα από την οποία βλέπουμε τόσο τον ψυχισμό ενός νέου ανθρώπου την περίοδο εκείνη όσο και το πώς εκείνος έβλεπε τα γεγονότα τότε.

Good Time (2017)

To Good Time είναι ίσως η καλύτερη ταινία στην έως τώρα καριέρα του Pattinson και συμφωνεί μαζί μας και το IMDB. Αν και θεωρητικά πρόκειται για μια crime ιστορία-θρίλερ, τελικά είναι πολλά περισσότερα. Εκεί υποδύεται τον Constantine Nikas που κάνει τα πάντα για να προστατεύσει τον αδερφό του και να τον κρατήσει μακριά από τη φυλακή. Ακόμα κι αν αυτό σημαίνει να θυσιαστεί ο ίδιος σε πολλές περιπτώσεις.

The Lighthouse (2019)

Όσοι το είδαν ξέρουν τι κάνει σε αυτήν εδώ τη λίστα. Ο Φάρος δεν θυμίζει σε τίποτα όσα έχει ήδη κάνει ούτε ο Robert Pattinson ούτε ο William Dafoe. Ήταν η έκπληξη της χρονιάς που όλοι συζήτησαν. Μια ψυχολογική ταινία τρόμου, ασπρόμαυρη, δημιούργημα της εταιρείας Α24. Δεν χρειάζεσαι κάτι περισσότερο για να καταλάβεις.

Featured Image: collider.com