Από τις αρχές του 2018 ήδη παρατηρήσαμε στο Pinterest μια διάθεση προς έντονα χρώματα στη διακόσμηση, τολμηρές αποχρώσεις αλλά και προτάσεις για έναν χώρο που θα σου προσφέρει την χαλάρωση που αποζητάς. Σύμφωνα με την ομάδα Pinsights του Pinterest “Η νέα γενιά βλέπει τα σπίτια της ως έναν συνεχώς μεταβαλλόμενο καμβά για τη ζωή της, έναν τόπο που αντικατοπτρίζει τις εμπειρίες, τα ενδιαφέροντά της και τις αξίες της“.

Παρακάτω θα βρεις τις τρεις εμπεριστατωμένες τάσεις που δημιούργησε γενιά των millennials σε αυτή την πλατφόρμα.

1. Δημιουργικές ιδέες αποθήκευσης

Δεν υπάρχει μεγαλύτερο trend αυτή την εποχή από τις ανοιχτές ντουλάπες. Αποτελούν ένα συνδυασμό μεταξύ minimal και cozy καθώς έχουν λιτό σχεδιασμό, ενώ ταυτόχρονα τα ρούχα που βρίσκονται σε κοινή θέα, εκπέμπουν ζεστασιά στο χώρο.

2. Έντονα χρώματα και statement κομμάτια

Όταν πρόκειται για την αισθητική, το σύνθημα του 2018 είναι “όσο πιο τολμηρό, τόσο το καλύτερο“. Το Pinterest έχει δει μια σημαντική αύξηση στις αναζητήσεις για βαθύτερες παλέτες χρωμάτων, όπως το κόκκινο, το σκούρο μπλε και το βαθύ πράσινο. Οι αναζητήσεις για τα statement χαλιά, τους πίνακες γεωμετρικού τόνου και τα μεικτά μέταλλα είναι επίσης σε άνοδο.

3. Διακοσμητικές πινελιές που σε ηρεμούν

Πλέον οι νέοι αναζητούν κάτι παραπάνω από basic συνδυασμούς. Ψάχνουν για να συνδυάσουν διαφορετικών ειδών υφάσματα και υφές. Υπάρχει, επίσης, μια αύξηση 250% στην έρευνα των ανθρώπων ώστε να δημιουργήσουν ένα σπίτι το οποίο θα τους κάνει να ξεφεύγουν από το άγχος και το στρες και θα τους χαρίζει γαλήνη. Οι αναζητήσεις για φυτά και τις τροπικές ταπετσαρίες είναι σε άνοδο, φέρνοντας φυσικά vibes στο σπίτι. Οι άνθρωποι ψάχνουν επίσης περισσότερες προτάσεις για τις αναδιαμορφώσεις της μπανιέρας, για να δημιουργήσουν έναν spa-like χώρο που να κάνει το σπίτι τους ένα πραγματικό “ιερό” από τον έξω κόσμο.

Δες ακόμα: 6 ιδέες που δεν είχες σκεφτεί ότι μπορούν να γίνουν coffee table
photos: Elizabeth Roberts Architecture & Design