Το coffee table είναι από τα βασικά έπιπλα ενός καθιστικού αφού εξυπηρετεί ανάγκες από το να ακουμπήσεις το φαγητό σου και το τηλεκοντρόλ μέχρι μέχρι να ξεκουράσεις τα πόδια σου.

Μπορείς να γίνεις πολύ δημιουργική μαζί του χρησιμοποιώντας παλιά υλικά, υφάσματα, μεταλλικά αντικείμενα για να δημιουργήσεις τελικά κάτι εντελώς καινούργιο.

Minimal

trunkarchive.com

Ένα κομμάτι γυαλί πάνω σε ένα κομμάτι μάρμαρο με περίεργο laser cut και voila! Δύο απλά υλικά συνθέτουν ένα σύγχρονο coffetable με λιτά αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά, το οποίο είναι μια επιβλητική προσθήκη στο σαλόνι σου.

Vintage drum

myhome.ru

Μια πολύ πρωτότυπη ιδέα είναι να χρησιμοποιήσεις ένα παλιό μουσικό όργανο όπως είναι ένα τεράστιο drum. Το στρογγυλό σχήμα του και οι παρόμοιες διαστάσεις που έχει με ένα κανονικό τραπεζάκι το κάνουν ιδανικό για τις συνθήκες. Ενίσχυσέ το με ένα κομμάτι γυαλί για να καταφέρεις να το κάνεις εξίσου σταθερό με ένα κανονικό τραπεζάκι και να το διακοσμήσεις όπως θέλεις. Σίγουρα ένα κομμάτι που δεν θα έχουν όλοι στο σαλόνι τους!

Moroccan style

designsponge.com

Το ξύλινο τραπεζάκι με το glossy τελείωμα σιγά-σιγά αναδεικνύεται πάλι σε τάση. Εκτός από τη γοητεία που διαθέτει είναι επίσης και απίστευτα λειτουργικό αφού μεταφέρεται εύκολα στον χώρο. Σίγουρα μια επιλογή που δεν θα μετανιώσεις!

The Ottoman

honeynhydrangea.com

Είναι σίγουρα κάτι που ανταγωνίζεται επάξια το coffeetable και έχει μπει σε πολλά σαλόνια τους τελευταίους μήνες. Τελικά coffeetable ή ottoman; Σίγουρα πρέπει να επιλέξεις ό,τι προσαρμόζεται στις ανάγκες σου. Αν είσαι άνθρωπος που απολαμβάνει ένα πολυχρηστικό έπιπλο, στο οποίο παρεμπιπτόντως μπορείς να απλώσεις τα πόδια σου με μεγάλη άνεση, τότε επίλεξε σίγουρα ένα ottoman. Βάζοντας στην επιφάνειά του έναν δίσκο μπορείς να το μετατρέψεις σε ένα σταθερό “τραπεζάκι” για τα αντικείμενά που χρησιμοποιείς καθημερινά.

Side tables in a row

coxandcox.co.uk

Μπορείς κάλλιστα να δημιουργήσεις ένα συνδυασμό από τραπεζάκια μικρότερου μεγέθους και διαφορετικών σχημάτων για να τα προσαρμόσεις στο living room σου. Ειδικά εάν το σαλόνι σου δεν διαθέτει πολύ χώρο ή δεν μπορεί να φιλοξενήσει κάτι πολύ βαρύ είναι η ιδανική λύση. Μπορείς εύκολα να δώσεις μια πιο απλή νότα στο χώρο σου.

Upside-Down

mydomaine.com

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αγοράσεις ένα μεταλλικό καλάθι σε μεγάλο μέγεθος και να χρησιμοποιήσεις ένα κομμάτι γυαλί για να το κάνεις πιο σταθερό. Πρέπει βέβαια να προσέξεις η κατασκευή του καλαθιού να είναι σταθερή για να καταφέρει να αντέξει το βάρος των αντικειμένων που θα επιλέξεις να βάλεις πάνω.

Διάβασε επίσης: 33 σημάδια ότι είσαι interior design freak

featured image: elledecor.com