Και έρχεται η ώρα που φτιάχνεις το σαλόνι σου και πρέπει να επενδύσεις σε ένα καλό τραπεζάκι. Το ερώτημα λοιπόν που σε βασανίζει είναι αν θα πρέπει να βάλεις ένα κλασικό και διαχρονικό coffeetable ή ένα πιο σύγχρονο ottoman, το οποίο δε χρησιμεύει μόνο ως τραπεζάκι. Οι νέες τάσεις στη διακόσμηση έρχονται να ανατρέψουν κάθε τι που γνωρίζαμε για αυτό και η καλύτερη επιλογή δε σημαίνει ότι θα είναι πάντα διαχρονική.

thedecojournal.com
thedecojournal.com

To τραπεζάκι που θα επιλέξεις για το σαλόνι σου είναι σίγουρα ένα must-have έπιπλο για αυτό και η τόσο μεγάλη σύγχυση γύρω από το θέμα. Σε ο,τι αφορά το coffeetable, είναι μια επιλογή που θα σε σώζει πάντα όποιες και να είναι οι τάσεις στη διακόσμηση. Συνήθως ξύλινο, αποτελεί ένα αγαπημένο έπιπλο ενώ έχει δημιουργήσει και μια ολόκληρη κατηγορία βιβλίων, τα οποία προορίζονται για να έχουν μια θέση πάνω του. Έχεις την επιλογή να αλλάζεις συχνά τη διακόσμησή του και να το κάνεις όσο σύγχρονο ή vintage επιβάλλει η περίσταση, για αυτό και είναι μια ασφαλής επιλογή. Επίσης, ένα γυάλινο coffeetable μπορεί να κάνει το σαλόνι σου να δείχνει μεγαλύτερο εάν αντιμετωπίζεις πρόβλημα χώρου.

Το ottoman, από την άλλη, αν και μαλακό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως coffeetable. Προσδίδει στον χώρο μια άλλη αισθητική και και δίνει μεγαλύτερη ζεστασιά καθώς «δένει» με τα υπόλοιπα έπιπλα όντας καλυμμένο με ύφασμα. Μπορείς να προσθέσεις πάνω του μαξιλάρια, βιβλία ή ένα δίσκο ο οποίος θα λειτουργήσει ως σταθερότερη βάση για τα αντικείμενα που θα επιλέξεις. Είναι ένα έπιπλο το οποίο ανά πάσα στιγμή μπορεί να χρησιμεύσει για να χαλαρώσεις ακουμπώντας τα πόδια σου πάνω του. Στο κάτω κάτω το σαλόνι είναι ένας χώρος στον οποίο πρέπει να χαλαρώνεις.

popsugar.com
popsugar.com

Φυσικά αν διαθέτεις αρκετό χώρο μπορείς να επιλέξεις και τα δύο. Τοποθέτησε το ottoman στο κέντρο του σαλονιού και το coffeetable σε μια γωνία. Και τα δύο θα σου χρησιμεύσουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Το μυστικό είναι να αποφασίσεις με γνώμονα το τι συνδυάζει την πρακτικότητα και το ωραίο design καθώς λίγες είναι οι περιπτώσεις σαλονιών που μπορούν να φιλοξενήσουν και τα δύο έπιπλα. Δες τι ταιριάζει καλύτερα στον χώρο και το γούστο σου και διάλεξε το κατάλληλο.

featured image: unsplash.com