Δεν έχουν όλα τα σπίτια μεγάλο καθιστικό και συχνά αυτό αποτελεί ένα πρόβλημα σχετικά με τη διακόσμηση και την εξοικονόμηση χώρου. Τι μπορείς να κάνεις για να φαίνεται πιο ευρύχωρο, πού θα βάλεις τα έπιπλα καθώς και ποια είναι τα σωστά έπιπλα;

Με τα μικρά tricks παρακάτω θα κάνεις το καθιστικό σου εξίσου ελκυστικό με αυτά που βλέπεις στο Pinterest.

Απόφυγε τα πόδια στα έπιπλα

Image: decoraciondeinteriores21.com
Image: decoraciondeinteriores21.com

Τα έπιπλα που έχουν πόδια δημιουργούν την ψευδαίσθηση ότι καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο επειδή αφήνουν το πάτωμα ελεύθερο ενώ αυτό δεν ισχύει στην πραγματικότητα. Προτίμησε έπιπλα τα οποία τοποθετούνται απευθείας στο πάτωμα και δες το χώρο σου να μεταμορφώνεται.

Δημιούργησε μια βιβλιοθήκη στον τοίχο

Image: mydomaine.com
Image: mydomaine.com

Μπορείς να διαμορφώσεις μια γωνία του καθιστικού σου σε μίνι βιβλιοθήκη. Αυτό όχι μόνο θα δώσει στο σαλόνι σου μια αίσθηση πολυτέλειας αλλά αυτόματα θα δημιουργήσει και επιπλέον αποθηκευτικό χώρο χωρίς να χρειαστεί να επενδύσεις σε παραπανίσια έπιπλα. Χρησιμοποίησε ράφια, τα οποία θα στεγάσουν τα βιβλία σου και δημιούργησε χρωματικές αντιθέσεις.

Σκέψου αλλιώς

Image: spirossoulis.com
Image: spirossoulis.com

Και συγκεκριμένα σκέψου κατακόρυφα. Σε ένα καθιστικό συνήθως παρατηρούμε πίνακες, φυτά, διακοσμητικές λάμπες κλπ, τα οποία ενώ θεωρούνται «απαραίτητα» συχνά δεν υπάρχει αρκετός χώρος για να τοποθετηθούν. Το πάν είναι να καταλάβεις πως όσο περισσότερο κενό αφήνεις στην επιφάνεια του πατώματος, τόσο μεγαλύτερο φαίνεται το καθιστικό σου. Άφησε, λοιπόν, το πάτωμα ελεύθερο και τοποθέτησε μια διακοσμητική σκάλα και στόλισε τη με διάφορα διακοσμητικά ή ό,τι άλλο σε εμπνέει. Με αυτό τον τρόπο δίνεις το επιθυμητό ύψος στο χώρο σου, ο οποίος και θα “μεγαλώσει” αισθητά.

Κράτα το βλέμμα απασχολημένο

Image: youtube.com/user/nextshopping
Image: youtube.com/user/nextshopping

Κάποιες φορές ο καλύτερος τρόπος για να πετύχεις αυτό το στόχο είναι να κρατήσεις το βλέμμα του επισκέπτη απασχολημένο με μοτίβα και χρώματα, έτσι ώστε να αποσπάται η προσοχή του από το μέγεθος του χώρου.

Δες επίσης: 33 σημάδια ότι είσαι interior design freak.

featured image: housebeautiful.com