Αν είσαι μια πολυάσχολη μαμά που εύχεσαι να είχε η μέρα παραπάνω από μόλις 24 ώρες, ακολουθούν εννέα τρόποι για να καταφέρεις να φροντίσεις τον εαυτό σου μέσα σε μια γεμάτη καθημερινότητα.

Ύπνος-Καθάρισμα: 1-0

Ή με άλλα λόγια αν έχεις να επιλέξεις ανάμεσα στα δυο, επίλεξε να κοιμηθείς. Πάντα θα υπάρχει κάτι που θέλει καθάρισμα ή τακτοποίηση. Αλλά αν είσαι ψυχαναγκαστική και τα θες όλα στη θέση τους θυσιάζοντας μόνιμα ώρες ύπνου, θέτεις τον εαυτό σου ευάλωτο στην κατάθλιψη, την παχυσαρκία αλλά και σε καρδιακές παθήσεις.

Περιόρισε τις ώρες μπροστά στο κινητό ή τον υπολογιστή

Αυτό ισχύει για όλους, μιας και η συνεχής ενασχόληση, ακόμη και στον ελεύθερο σου χρόνο, με οθόνες γενικότερα, έχει ως αποτέλεσμα να γίνεσαι ευέξαπτη πολλές φορές χωρίς λόγο.

Σταμάτησε να ακολουθείς λογαριασμούς που σε κάνουν να νιώθεις άσχημα

Είτε πρόκειται για τη μητέρα που έχει πάντα άψογο σπίτι, είναι πάντα περιποιημένη και έχει κοιλιακούς 1 μήνα αφού γέννησε, είτε για την blogger που ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, φορώντας τα πιο ακριβά ρούχα και τρώει στα πιο ακριβά εστιατόρια, μένοντας στα πιο ακριβά ξενοδοχεία. Η “τέλεια” ζωή δεν υπάρχει οπότε δεν έχεις καμία ανάγκη να βλέπεις ωραιοποιημένες μεν, μιας ψεύτικης καθημερινότητας δε, εικόνες.

Βγες έξω

Μπορεί να χρειαστεί μια εβδομάδα για να το προγραμματίσεις (να εξασφαλίσεις baby sitter ή τη μαμά σου/του) αλλά ο άντρας σου θα χαρεί πολύ. Λίγες ώρες μακριά από τα παιδιά είναι πάντα απαραίτητες για την επίτευξη ισορροπιών.

Ή αν δεν θέλεις, μη βγεις

Δεν υπάρχει τίποτα κακό με το να απορρίψεις μια πρόταση για έξοδο. Είτε γιατί έχεις λίγο χρόνο να περιποιηθείς τον εαυτό σου, είτε γιατί θέλεις να περάσεις λίγο ποιοτικό χρόνο με την οικογένεια σου. Και δεν χρειάζεται ούτε να απολογείσαι, ούτε να αμφιβάλλεις για το αν έκανες το σωστό.

Μην τρως από το πιάτο του παιδιού σου

Το στομάχι σου, δεν είναι κάδος απορριμμάτων. Με τον καιρό θα μάθεις πόσο τρώει το παιδί σου και θα σου είναι πιο εύκολο να υπολογίσεις τις μερίδες του, αλλά μέχρι τότε μην υποκύπτεις στον πειρασμό του τσιμπήματος. Φάε το δικό σου φαγητό και μην σκέφτεσαι ότι θα πάει χαμένο το λίγο ψωμί με μερέντα που άφησε το παιδί σου.

Κάνε μια μάσκα προσώπου

Εκμεταλλεύσου κάθε λεπτό. Είτε στρώνεις τα κρεβάτια, είτε φτιάχνεις σάντουιτς για το σχολείο την επόμενη ημέρα, πάρε 2 λεπτά πριν για να κάνεις μια ήπια απολέπιση και να απλώσεις τη μάσκα σου, συνεχίζοντας μετά τις δουλειές σου.

Γράψε μια λίστα ευγνωμοσύνης

Άλλο ένα hack που θα μπορούσε να ισχύσει για όλους και όχι μόνο για τις μαμάδες. Τα καλά έχουμε την τάση να τα ξεχνάμε. Πάρε το χρόνο σου να γράψεις σε μια λίστα τα πράγματα για τα οποία είσαι ευγνώμων. Από την υγεία της οικογένειας και των αγαπημένων σου ανθρώπων, τις σπουδές και τα επιτεύγματά σου μέχρι υλικά αγαθά που απέκτησες μετά από πολύ κόπο και χαίρεσαι που τα κατάφερες.

Άναψε ένα κερί αντί για το φωτιστικό σου

Θα σε κάνεις να νιώσεις πιο όμορφα και λόγο του αρώματός του αλλά και λόγο του φωτός του. Αν έχεις το χρόνο να κάνεις και ένα αφρόλουτρο υπό το φως των κεριών θα έχεις ζήσει μια εμπειρία spa που θα σε αναζωογονήσει για μέρες.

featured photo: purewow.com