Αυτή είναι η τάρτα που κανονικά θα έπρεπε να μοιραστείς με την παρέα σου για να δείξεις τις μαγειρικές σου ικανότητες. Νόστιμη, ελαφριά και χορταστική θα καλύψει κάθε λιγούρα σου για γλυκό. Όμως μερικές από εμάς κράτησαν μυστικό τη συγκεκριμένη παρασκευή για να την απολαύσουν μόνες τους ή στην καλύτερη περίπτωση για δύο. Κι αυτό αναγκαστικά.

Αν δεν θες να φτιάξεις τη ζύμη μόνη σου τότε μπορείς απλώς να την αντικαταστήσεις με έτοιμη βάση για τάρτες. Αυτό σίγουρα θα μειώσει τον χρόνο που θα περάσεις στην κουζίνα.

Θα χρειαστείς:

4 μπανάνες

Για τη ζύμη:

150 γρ. αλεύρι

1 κ.γ. αλάτι

130 γρ. βούτυρο

1/4 της κούπας παγωμένο νερό

Για την σαντιγί:

Μπορείς να την αγοράσεις έτοιμη από το σούπερ μάρκετ ή από ένα καλό ζαψαροπλαστείο. Ωστόσο, αν θέλεις να τη φτιάξεις μόνη σου ανακάτεψε με ένα μίξερ:

1 κούπα κρέμα γάλακτος

2 κ.σ. ζάχαρη άχνη

1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για την κρέμα:

1 και 3/4 της κούπας γάλα

1/2 κούπας κρέμα γάλακτος

1/2 κούπα ζάχαρη άχνη

πρέζα αλάτι

4 κρόκους αυγού

1/4 κορν φλάουρ

1 και 1/2 κ.γ. εκχύλισμα

2 κ.σ. βούτυρο

Μέθοδος:

Για να φτιάξεις τη ζύμη για την τάρτα, ανακάτεψε όλα σου τα υλικά εκτός από το νερό σε ένα μπολ. Στην αρχή το μείγμα σου θα έχει την υφή της άμμου. Αφού αναμείξεις καλά τα υλικά σου πρόσθεσε λίγο λίγο το νερό. Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα μπορείς να το βάλεις σε μία αλευρωμένη επιφάνεια ώστε να την ανοίξεις στο μέγεθος που θες. Τοποθέτησε τη στο ταψάκι σου αφού πρώτα το βουτυρώσεις και το πασπαλίσεις με λίγο αλεύρι ώστε να μην κολλήσει. Βάλε τη στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Προθέρμανε τον φούρνο στους 190 βαθμούς. Βάλε μία λαδόκολλα πάνω από τη ζύμη και τοποθέτησε μέσα φασόλια ή ρύζι ώστε να την ψήσεις χωρίς να φουσκώσει. Ψήσε για 20 λεπτά και άφησε τη να κρυώσει.

Βάλε σε μία κατσαρόλα το γάλα, την κρέμα και τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά. Ανακάτεψε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και άφησε τα να έρθουν σε ελαφρύ βρασμό. Παράλληλα ανακάτεψε το κορν φλάουρ με τους κρόκους του αυγού. Άρχισε σιγά-σιγά να προσθέτεις λίγο από το μείγμα γάλακτος στα αυγά ώστε να τα ζεστάνεις χωρίς να ψηθούν, ανακατεύοντας τα παράλληλα.

Στη συνέχεια πρόσθεσε τα αυγά στην καταρόλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι το μείγμα σου να γίνει κρεμώδες. Βγάλε το από τη φωτιά και πρόσθεσε το βούτυρο και την βανίλια. Τοποθέτησε την κρέμα σε ένα μπολ και άπλωσε από πάνω της μεμβράνη η οποία να την ακουμπάει ώστε να μην δημιουργηθεί “πέτσα” από πάνω. Άφησε τη να κρυώσει για τουλάχιστον 15 λεπτά.

Κόψε τις μπανάνες σου σε φέτες και άπλωσε τις μισές πάνω από τη ζύμη. Πρόσθεσε την κρέμα και από πάνω τοποθέτησε τις υπόλοιπες μπανάνες και τη σαντιγί. Προαιρετικά μπορείς να πασπαλίσεις και με κανέλα. Σέρβιρε την τάρτα σου αμέσως ή διατήρησε τη στο ψυγείο.

featured photo: www.sallysbakingaddiction.com