Αν είσαι μία αφοσιωμένη cat person έχεις σίγουρα αντιληφθεί πως με τα χρόνια η συμπεριφορά της γάτας σου αρχίζει να αλλάξει. Όσο μεγαλώνει είναι πιθανό να έχει λιγότερη υπομονή, να μην θέλει τόσο τα χάδια σου και να εκνευρίζεται ευκολότερα.

Οι γάτες -όπως και οι άνθρωποι- αλλάζουν όσο μεγαλώνουν. Και παραξενεύουν. Όπως η συμπεριφορά της αλλάζει όταν ενηλικιώνεται, το ίδιο συμβαίνει και όταν πλέον θεωρείται ηλικιωμένη. Όμως, εκτός από τον παράγοντα της ηλικίας και κάποια θέματα υγείας μπορεί να είναι υπεύθυνα για την αλλαγή αυτή.

Το έντονο στρες αλλά και ασθένειες, όπως η αρθρίτιδα, μπορούν να αλλάξουν τη μέχρι τώρα ήρεμη και υπομονετική γάτα σου.

Ωστόσο, αν παρατήρησες απότομη αλλαγή στη συμπεριφορά της, τότε επικοινώνησε άμεσα με τον κτηνίατρο. Ίσως κρύβεται πίσω από αυτό κάτι πιο σοβαρό όπως ένας έντονος πόνος ή ακόμη και πρόβλημα με τον θυροειδή της. Αν πάσχει από υποθυρεοειδισμό μπορεί να χάσει γρήγορα βάρος, να έχει εντερικά προβλήματα και η συμπεριφορά της να αλλάξει.

Όσο η γάτα σου μεγαλώνει χρειάζεται περισσότερη φροντίδα και προσοχή και η κάθε μικρή αλλαγή ίσως οφείλεται σε κάποιο θέμα υγείας. Αν έχεις αποκλείσει όλα τα ενδεχόμενα και έχετε καταλήξει με τον γιατρό πως είναι θέμα ηλικίας, τότε χρειάζεται να της δίνεις τον χώρο της και να κάνεις το περιβάλλον όσο πιο φιλόξενο και ήρεμο γίνεται.

Αν παλαιότερα ήθελε να τη χαϊδεύεις στην κοιλίτσα της και τώρα εκνευρίζεται, σταμάτα να το κάνεις. Δε χρειάζεται να δημιουργείς ένταση στη σχέση σας και απλά δοκίμασε νέους τρόπους να έρθετε πιο κοντά και να της δείξεις την αγάπη σου.

featured photo: Popsugar.com