.Το κλισέ love story σε κάθε ρομαντική κομεντί πάνω-κάτω το ξέρεις γιατί με αυτό μεγαλώσαμε όλοι και όλες: κορίτσι γνωρίζει αγόρι, κορίτσι παρατάει ολόκληρη προηγούμενη ζωή/όνειρα/καριέρα για να ζήσει το happy ever after με αγόρι. Κάπως έτσι διαμορφώθηκαν ολόκληρες συνειδήσεις για το τι κάνει κανείς για έναν μεγάλο έρωτα. Κανείς όμως δε σου είπε ότι για να ζήσεις αυτόν τον μεγάλο έρωτα με ευτυχία πρέπει να τα έχεις καλά και με τον εαυτό σου. Οι πρωταγωνίστριες στις παρακάτω ταινίες έκαναν ακριβώς αυτό.

Someone Great (2019)

5 ταινίες με γυναίκες που δεν παράτησαν τα όνειρά τους για να ακολουθήσουν τον έρωτα4

Εδώ η Jenny πιστεύει πως έχει βρει τον έναν και μοναδικό μέχρι να της γίνει μία νέα πρόταση για δουλειά. Αυτή τη φορά έχει την ευκαιρία να δουλέψει ως δημοσιογράφος στο περιοδικό των ονείρων της, απλά θα πρέπει να μετακομίσει σε άλλη πόλη. Μετά από 9 χρόνια σχέσης, όμως, ο Nate προτιμά να χωρίσουν. Δε μπορεί ούτε να την ακολουθήσει, ούτε συμφωνεί να διατηρήσουν μία σχέση εξ αποστάσεως. Aυτό ωστόσο δεν εμποδίζει τη Jane. Μπορεί το heartbreak μετά να είναι σκληρό, εκείνη όμως έχει ακολουθήσει τα όνειρά της.

The Photograph (2020)

Οι πιο cheesy ρομαντικές ταινίες που θα δούμε το 2020

Κάτι ανάλογο έχουμε κι εδώ, μόνο που στην προκειμένη περίπτωση ο έρωτας δεν έχει προλάβει καλά καλά να ανθίσει. Ούτε η Mae ούτε ο Michael θέλουν να προδώσουν τα όνειρά τους, όταν ξαφνικά ο Michael δέχεται μία δουλειά στο Λονδίνο. Το τέλος της ιστορίας επί της οθόνης μας αφήνει με μία νότα αισιοδοξίας, ωστόσο κανείς δε ξέρει τι απέγινε μετά. Ο καθένας πιστεύει αυτό που θέλει να πιστέψει.

The Intern (2015)

Προς το τέλος της ταινίας, όλοι πιστέψαμε ότι η Jules θα αφήσει για λίγο πίσω της την δουλειά της για να επικεντρωθεί στο να σώσει τον γάμο της. Εκεί συνέβη το αναπάντεχο. Φίλος και σύζυγος να προσπαθούν να την πείσουν ότι αυτό δεν θα είναι καλό για την ίδια. Αποφασίζουν πως θα την στηρίξουν τελικά ό,τι κι αν αποφασίσει. Αν τα παραμύθια παλιότερα είχαν ιππότες σε άσπρα άλογα, τα σημερινά έχουν υποστηρικτούς συζύγους που μένουν στο σπίτι και βοηθούν στην ανατροφή των παιδιών.

Nappily Ever After (2018)

Τι μας δίδαξε το Nappily Ever After για τις σχέσεις
Netflix

Εδώ η ιστορία δεν αφορά τόσο μία γυναικά και τα όνειρά της, αλλά μια γυναίκα και την αληθινή της ταυτότητα. Η Violet θέλει να πάψει πια να είναι η “τέλεια” σύντροφος, ακόμα κι αν αυτό ξεκινά από τα μαλλιά της. Γι’αυτό και τελικά αποφασίζει να αποχωρήσει από την “τέλεια” σχέση και τον επερχόμενο “τέλειο” γάμο, προκειμένου να νιώθει άνετα με τον εαυτό της. Τα μαλλιά είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.

Little Women

Αν μία γυναίκα έγινε σύμβολο μέσα στις δεκαετίες για τις γυναίκες που δεν άφησαν ποτέ τα όνειρα τους, αυτή είναι η Jo March. Από την πρώτη λογοτεχνική εκδοχή της Louisa May Alcott μέχρι την τελευταία κινηματογραφική μεταφορά της Greta Gerwig, η Jo March είναι από τους πιο “επαναστατικούς” χαρακτήρες που γράφτηκαν ποτέ – δεδομένης της εποχής της. Αποκλείει κάθε άντρα και κάθε πιθανό γάμο για να κάνει αυτό που αγαπά περισσότερο. Η απόδειξη ότι το happy ever after δεν έρχεται με τα στέφανα στην τελευταία σκηνή-τουλάχιστον όχι για όλες τις αδερφές.