1. Ο Ryan Gosling επιλέχθηκε στο Notebook επειδή δεν ήταν όμορφος, ούτε cool

Ναι, καλά διάβασες. Ο σκηνοθέτης Nick Cassavetes δεν δίστασε να πει και στον ίδιο, πως ο λόγος που τον επέλεξαν ήταν επειδή δεν έμοιαζε με κλασικό και όμορφο πρωταγωνιστή αλλά με έναν απλό, ωραίο και λίγο τρελό άντρα.

2. Οι χαρακτήρες του βιβλίου άλλαξαν στη μεταφορά

Ο Jeremy Leven, ο οποίος έκανε τη μεταφορά του σεναρίου από το βιβλίο στην οθόνη, λέει πως οι χαρακτήρες του βιβλίου ήταν πολύ διαχυτικοί, παιχνιδιάρικοι και μελοδραματικοί. Έτσι, έπρεπε να τους αλλάξει λίγο, φέρνοντάς τους στην πραγματική ζωή.

3. Η μητέρα του σκηνοθέτη παίζει στην ταινία

Μάλιστα, η μητέρα του Nick, έχει πρωταγωνιστικό ρόλο αφού υποδύεται την Allie στο σήμερα. Αυτή την γοητευτική και όμορφη κυρία, με τα άσπρα μαλλιά.

4. Ο Cassavetes παραλίγο να μη σκηνοθετήσει την ταινία

Ο Nick δεν ήταν η πρώτη, ούτε η δεύτερη αλλά ούτε και η τρίτη επιλογή. Σύμφωνα με το Variety, ενδιαφέρον για τη θέση του σκηνοθέτη είχαν δείξει ο Steven Spielberg, ο Jim Sheridan και ο Martin Campbell.

5. Οι δύο πρωταγωνιστές δεν τα πήγαιναν καλά στην αρχή

Παρά το γεγονός ότι η Rachel McAdams και ο Ryan έγιναν ζευγάρι λίγα χρόνια μετά την ταινία, στις αρχές οι δυο τους δεν τα πήγαιναν καθόλου καλά. Ο σκηνοθέτης έχει αποκαλύψει πως κάποια στιγμή ο Ryan του είχε ζητήσει να φέρει άλλη ηθοποιό. Ευτυχώς, τις διάφορες τους τις έλυσαν εγκαίρως.

6. Ο James Marsden δεν πίστευε πως η ταινία θα ήταν καλή

Πιο συγκεκριμένα, ο James, ο ποιος υποδύεται τον Lon Hammond, έχει δηλώσει πως περίμενε η ταινία να είναι ένα ακόμη μελοδραματικό μελό. Σήμερα λέει πως έκανε μεγάλο λάθος.

7. Η διάσημη σκηνή με τη βάρκα και τα πουλιά, παραλίγο να μη γυριστεί

Στον σκηνοθέτη, είπαν πως δεν ήταν εφικτό να γυριστεί αυτή η σκηνή καθώς τα πουλιά δεν ήταν εκπαιδευμένα. Ο Nick δεν άκουσε κανέναν. Πήρε νεοσσούς, τους μεγάλωσε, τους εκπαίδευσε και κάπως έτσι γύρισε μία από τις πιο όμορφες σκηνές της ταινίας.

8. Η Jessica Biel είχε περάσει από οντισιόν για τον ρόλο της Allie

Η ίδια δήλωσε το 2007 στο περιοδικό Elle πως ήθελε πάρα πολύ να πάρει αυτόν το ρόλο, τον οποίο δικαιωματικά κέρδισε η McAdams.

9. Ο Ryan ήθελε να κάψει το σπίτι που έχτισε ο Noah

Για τον Ryan, αυτό ήταν το φυσικό επακόλουθο. Να βάλει φωτιά στο σπίτι καταστρέφοντάς ολοκληρωτικά. Μάλιστα ήταν κάτι που είχε μοιραστεί τότε με τον σκηνοθέτη, ο οποίος όμως δεν καταλάβαινε το γιατί κι έτσι η ιδέα του Ryan δεν πραγματοποιήθηκε.

10. Το τραπέζι που έφτιαξε ο Noah για την Allie, το έφτιαξε πράγματι ο Ryan

Θυμάσαι το τραπέζι που της έφτιαξε, πάνω στο οποίο κατέληξαν να κάνουν σεξ; Ε λοιπόν, σύμφωνα με το New York Times Magazine αυτό το τραπέζι το έφτιαξε στα αλήθεια ο Ryan Gosling!