Ρομαντική κομεντί ή rom com που λένε και στην πατρίδα του Netflix. Θα έλεγε κανείς πως είναι κάθε ιστορία “boy meets girl” με τα ροζ πυροτεχνήματα σε σχήμα καρδιάς πάνω από τα κεφάλια τους στο πρώτο δευτερόλεπτο. Στο Someone Great, όμως, δεν συμβαίνουν ακριβώς έτσι τα πράγματα.

Από τη στιγμή που ξεκινάμε να παρακολουθούμε την ταινία η Jenny και ο Nate είναι ήδη εννιά χρόνια μαζί. Ένα σημείο στη σχέση που πιστεύεις ότι έχουν ξεμείνει από ροζ πυροτεχνήματα και κανείς δεν είναι διατεθειμένος να ξαναγοράσει. Η Jenny δέχεται μια πολύ καλή πρόταση για τη δουλειά των ονείρων της με βάση το Σαν Φρανσίσκο, που σημαίνει ότι πρέπει να φύγει από την Νέα Υόρκη. Ο Nate όμως δεν είναι πρόθυμος να την ακολουθήσει, και προτιμά να την αφήσει να κυνηγήσει το όνειρό της μόνη της. Η φίλες της Jenny τότε είναι μονόδρομος μετά από αυτήν την τροπή. Και εν τέλει αποδεικνύονται η καλύτερη τροπή που μπορούσαν να πάρουν τα πράγματα.

Ναι, μετά από ένα χωρισμό κλαις, χτυπιέσαι, πίνεις. Έστω το πρώτο 24ωρο μόνο, μην παρεξηγηθώ. Αλλά είναι καλύτερο να κλαις, να χτυπιέσαι να πίνεις με παρέα παρά μόνη. Εκεί είναι που η ταινία ξεκινά πραγματικά. Η Jenny αποφασισμένη ότι θέλει να αρπάξει την ευκαιρία που της δίνεται, επιστρατεύει τις φίλες για ένα Σαββατοκύριακο κανονικό roller coaster. Οι τρεις τους μαζί είναι η γυναικεία που θέλεις – κι εύχομαι να βρεις – κάποια στιγμή στη ζωή σου.

To "Someone Great" δεν είναι άλλη μια ρομαντική κωμωδία
themarysue.com

Έτσι το Someone Great καταλήγει να είναι μια ταινία όχι για το κορίτσι που ερωτεύτηκε ένα αγόρι, αλλά για ένα κορίτσι που ερωτεύτηκε και αγάπησε τον εαυτό του. Και φαίνεται μάλιστα ότι το είχε τόσο πολύ ανάγκη μετά από 9 χρόνια. Η σκηνοθέτις της ταινίας, Jenn Kaytin Robinson έχει δηλώσει ότι πάντα ήθελε να δει μια ρομαντική κωμωδία όπου το κορίτσι τελικά διαλέγει τον εαυτό του. Κι έτσι έφτιαξε μία. Το γεγονός βέβαια ότι δεν ακολουθεί το κλασσικό στόρι που ξέρουμε μέχρι σήμερα δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί αν ανήκει και στο είδος των ταινιών αυτών.

Η Jenny μέσα σε ένα απλό Σαββατοκύριακο παρέα με τις φίλες της καταφέρνει να κάνει το rebound που χρειάζεται. Αλλά το rebound αυτή την φορά δεν σχετίζεται με κάποιον άλλον άντρα. Σχετίζεται με την γυναικεία φιλία, το πόσο σπουδαία μπορεί να αποδειχθεί αυτή. Το πόσο σημαντικό είναι μέσα σε μια σχέση να μην χάνεις τον εαυτό σου. Η Jenny σε κάποιο σημείο παραδέχεται στον Nate ότι δεν ξέρει να ζήσει την ζωή χωρίς εκείνον. Ότι φοβάται. Μέχρι το τέλος όμως βλέπουμε ότι τα καταφέρνει πολύ καλά για άτομο που φοβάται. Είναι η ίδια Jenny που καταφέρνει να δει τον χωρισμό της ως κάτι θετικό.

Μην περιμένεις να δεις το Someone Great αφού χωρίσεις. Δεν χρειάζεται καν να έχεις σχέση για να το δεις. Δες το απλά για να θυμηθείς την δύναμη της γυναικείας φιλίας αγκαλιά με τις κολλητές με τρεις σακούλες πατατάκια και μπύρες στα χέρια σας. Κάπου ανάμεσα σε εκείνες τις τρεις φίλες θα θυμηθείς περιστατικά με τις δικές σου.

https://www.instagram.com/p/BwcbJQkACEK/

Υ.Γ Δες το επίσης γιατί η Gina Rodriguez, η Brittany Snow και η DeWanda Wise έχουν την καλύτερη χημεία που έχεις δει ποτέ σε ταινία.


Featured Image: theatlantic.com