Κάποιες ταινίες από αυτές ήταν underrated για πολλά χρόνια, τώρα πλέον μπορούμε να τις κατατάξουμε στα “διαμάντια” των 90s. Η δεκαετία αυτή μας χάρισε την πλουσιότερη και πιο ουσιαστική φιλμογραφία. Υπάρχουν πολλές ταινίες στις οποίες ακόμα γυρίζουμε όταν απλά έχουμε ανάγκη το comfort zone μας. Κάποιες από αυτές, όμως, δε φιγουράρουν πρώτες στις λίστες, ούτε υπάρχουν Instagram προφίλ για χάρη τους. Αξίζει όμως να τους δώσεις μια ευκαιρία.

French Kiss (1995)

7 ταινίες των 90s που πιθανότατα δεν θυμάσαι καν
imdb.com

Όταν ακούς Meg Ryan σκέφτεσαι το You’ve Got Mail ή το When Harry Met Sally και δε σε αδικούμε. Από τώρα πλέον θα σκέφτεσαι και το French Kiss. Εκείνη ταξιδεύει στο Παρίσι για να διεκδικήσει τον αρραβωνιαστικό της, η τύχη όμως της επιφυλάσσει μια έκπληξη. Στο αεροπλάνο γνωρίζει άθελα της έναν απατεώνα και οι κοινές περιπέτειες τους ξεκινούν.

Midsummer Night’s Dream (1999)

7 ταινίες των 90s που πιθανότατα δεν θυμάσαι καν7 ταινίες των 90s που πιθανότατα δεν θυμάσαι καν7 ταινίες των 90s που πιθανότατα δεν θυμάσαι καν
imdb.com

Χωρίς πολλές συστάσεις, το κλασικό και αγαπημένο έργο του William Shakespeare ήρθε στη μεγάλη οθόνη. Ξέρω ότι πιθανότατα έχει συνηθίσει να βλέπεις αυτόν τον τίτλο σε θεατρικές αφίσες. Εδώ όμως έχεις Kevin Klein και Michelle Pfeiffer και σίγουρα δε θες να το χάσεις, ούτε να το ξεχάσεις.

Little Women (1994)

7 ταινίες των 90s που πιθανότατα δεν θυμάσαι καν7 ταινίες των 90s που πιθανότατα δεν θυμάσαι καν
nytimes.com

Εντάξει, αυτή η εκδοχή δεν έχει Timothée Chalamet, αλλά κάνουμε τα στραβά μάτια. Οι τέσσερις αδερφές ενσαρκώνονται ξανά από εξαιρετικές ηθοποιούς και η επαναστατική μορφή της Jo είναι η Winona Ryder. Όσο για τον νεαρό τότε Christian Bale στο ρόλο του Laurie, κάπως μας αποζημιώνει για τον Timmy.

Now and Then (1995)

7 ταινίες των 90s που πιθανότατα δεν θυμάσαι καν4
eonline.com

Αν οι ταινίες των 90s σου αρέσουν κυρίως για τη μόδα και τις γυναικείες φιλίες στην οθόνη, αυτή  εδώ τα έχει και τα δύο. Τέσσερις φίλες περνούν ένα πολυτάραχο καλοκαίρι μαζί και υπόσχονται ότι θα πάντα εκεί η μία για την άλλη, όποτε χρειαστεί. Είκοσι χρόνια αργότερα έρχεται αυτή η στιγμή κι εκείνες μεγαλύτερες πλέον, ξανασυναντιούνται. Πάντοτε με πολλά flashbacks.

While You Were Sleeping (1995)

7 ταινίες των 90s που πιθανότατα δεν θυμάσαι καν4
imdb.com

Θα λέγαμε πως η Sandra Bullock διαλέγει τις ταινίες της με γνώμονα τις μεγαλύτερες παρεξηγήσεις και γκάφες. Κι εκείνη θα το επιβεβαίωνε με το While You Were Sleeping. Eδώ τη μπερδεύουν με την αρραβωνιαστικιά ενός ανθρώπου σε κώμα. Εκείνη, απολύτως φυσιολογικά, ερωτεύεται τον αδερφό του και όλα τελικά κυλούν φυσιολογικά. Αυτά τα κάνει μόνο η Sandra Bullock.

Freeway (1996)

7 ταινίες των 90s που πιθανότατα δεν θυμάσαι καν47 ταινίες των 90s που πιθανότατα δεν θυμάσαι καν4
imdb.com

Επειδή πιθανότατα έχεις αρχίσει να βαριέσαι τους νέους ρόλους της Reese Witherspoon που μοιάζουν όλοι μεταξύ τους, εδώ έχεις μια διαφορετική επιλογή. Η ταινία αυτή για πολλούς είναι μια θρίλερ εκδοχή της μικρής Κοκκινοσκουφίτσας και η Witherspoon είναι πιο badass από ποτέ.

That Thing You Do (1996)

7 ταινίες των 90s που πιθανότατα δεν θυμάσαι καν47 ταινίες των 90s που πιθανότατα δεν θυμάσαι καν4
imdb.com

Eπειδή τα boy bands λείπουν από τις ταινίες των 90s, αυτή η ταινία είναι ό,τι πρέπει. Εδώ μία μικρή μπάντα γνωρίζει μια γρήγορη και τεράστια επιτυχία και ο Tom Hanks αναλαμβάνει το ρόλο του μάνατζερ του. Είναι εκείνος που καταφέρνει να τους συγκρατεί και να τους καθοδηγεί σαν δεύτερος πατέρας.

featured image: Obvi, We’re The Ladies