Οι αρχές των ’00s εκτός από καλή pop μουσική που ακούμε μέχρι και σήμερα, μας έδωσαν και κάποιες ταινίες που έχουμε δει και ξαναδεί όλα αυτά τα χρόνια. Ναι, τα 00s μπορεί να σου έμαθαν την ενήλικη εκδοχή των αδερφών Olsen και της Lindsay Lohan, αλλά σου δίδαξαν πως χωρίς τις φίλες σου η ζωή δε θα ήταν η ίδια.

Παρακάτω θα βρεις πέντε ταινίες των 00s που σου έμαθαν να εκτιμάς τη γυναικεία φιλία.

Sleepover (2004)

Όταν η Ηannah αναγκάζεται να μετακομίσει σε μια νέα πόλη πριν το Λύκειο, εκείνη και οι τρεις κολλητές της αποφασίζουν να πάρουν μέρος σε ένα κυνήγι για να κερδίσουν το πιο πολυπόθητο σημείο για να τρώνε το μεσημεριανό τους. Το μόνο όπλο που έχουν είναι φυσικά η φιλία τους. Αν δεν έχεις δει αυτό το flick, ειλικρινά δεν ξέρεις τι χάνεις.

The Princess Diaries (2001)

Θα ήταν η κολλητή σου στο πλευρό σου από τη στιγμή που θα μάθαινε πως είσαι πριγκίπισσα και όχι η τυπική μαθήτρια Λυκείου που πίστευε; H Mia και η Lilly πάντως ξεπέρασαν τα εμπόδια και μας έκαναν να τις αγαπήσουμε κανονικότατα.

New York Minute (2004)

Τελικά, το να έχει κανείς μια δίδυμη αδερφή τόσο διαφορετική από τον ίδιο, κάνει τη φιλία μεταξύ αδερφών να φαίνεται οριακά αδύνατη. Αυτός θα μπορούσε να είναι και ο επίλογος του New York Minute, αλλά η Jane και η Roxy κατέληξαν να διαπιστώνουν πως η μια είναι η καλύτερη φίλη της άλλης.

Uptown Girls (2003)

Λένε πως η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός, και το Uptown Girls μάλλον αποδεικνύει αυτή την άποψη. Όταν η Molly, που δεν είχε δουλέψει ποτέ στη ζωή της, γίνεται νταντά της κάπως ατίθασης Ray, η σχέση τους από εχθρική, γίνεται #relationshipgoals για όσους έχουν αφιερώσει χρόνο να δουν αυτή την ταινία του 2003.

Mean Girls (2004)

Μέσα σε όσα μας έμαθε το Mean Girls, απέδειξε ένα δυνατό point: Όταν βαρεθεί κανείς το παιχνίδι της δημοτικότητας και του coolness, επιστρέφει στους αληθινούς του φίλους. Ακριβώς όπως έγινε με την Cady και τη Janis.

featured image: SFGate