Αντικατέστησε τον μοσχαρίσιο κιμά με πικάντικες γλυκοπατάτες, αβοκάντο και φασόλια για το απόλυτο χορτοφαγικό τάκο.

Τι θα χρειαστείς για 4 μερίδες: 

3 μεγάλες γλυκοπατάτες, τριμμένες και κομμένες σε κύβους

1 κ.γ. ελαιόλαδο

1 κουτ. τσίλι σε σκόνη

1 κονσέρβα μαύρα φασόλια χωρίς αλάτι, ξεπλυμένα και στραγγισμένα

1/2 κούπα salsa verde ή πέστο

1 αβοκάντο, κομμένο σε λεπτές φέτες

8 τορτίγιες καλαμποκιού

1/4 κούπας θρυμματισμένη φέτα

Κολιάντρο, για γαρνίρισμα

Πώς θα το φτιάξεις:

Σε ένα μπολ ανακάτεψε τις γλυκοπατάτες με το ελαιόλαδο, τη σκόνη τσίλι και 1⁄2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Βάλε τις σε ένα ρηχό ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήσε για 30 λεπτά στους 200 βαθμούς.

Σε μία μικρή κατσαρόλα βάλε τα φασόλια με τη salsa verde και μαγείρεψε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να ζεσταθεί εντελώς.

Άπλωσε όλα τα υλικά πάνω σε κάθε τορτίγια, δίπλωσε και απόλαυσε.