Κάποια ζώδια ενδιαφέρονται ελάχιστα για το τι σκέφτονται οι άλλοι. Θα κάνουν το δικό τους, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα κριθούν ή πρώτα θα αποτύχουν και μετά θα κριθούν.

Κάποια ζώδια όμως δεν είναι τόσο ξέγνοιαστα. Θέλουν να γίνονται αποδεκτοί. Θέλουν να τους θαυμάζουν, να τους εκτιμούν και να τους αγαπούν. Προσπαθούν πολύ για αυτή την αποδοχή αλλά αυτή είναι πάντα μια χαμένη μάχη.

Αν ανήκεις σε κάποιο από τα παρακάτω ζώδια μήπως θα πρέπει να αρχίσεις να ενδιαφέρεσαι λιγότερο για την προσαρμογή σου και το ταίριασμα των θέλω σου με τα θέλω των άλλων;

Καρκίνος

Νοιάζεσαι βαθιά για τους ανθρώπους που θεωρείς οικογένεια, γι’ αυτό προσπαθείς να έχεις και την καλύτερη συμπεριφορά μαζί τους. Χαμογελάς ακόμα και τις δύσκολες μέρες και προσποιείσαι ότι όλα πάνε καλά επειδή δεν θέλεις να τους χαλάσεις τη διάθεση ή να δημιουργήσεις προβλήματα.

Ξανασκέψου πόσο αξίζει και για ποιον τελικά το να προσποιείσαι ότι αγαπάς όλα όσα αγαπούν οι φίλοι σου ή ο σύντροφός σου, απλώς για να τους κάνεις ευτυχισμένους. Οι άνθρωποι που ενδιαφέρονται πραγματικά για σένα θα θέλουν να ακούσουν τις πραγματικές σου σκέψεις, όχι αυτό που νομίζεις εσύ ότι θέλουν να ακούσουν.

Μήπως να σταματήσεις να ευχαριστείς τους ανθρώπους δείχνοντας μία εικόνα που δεν είσαι εσύ και κυρίως δεν σου ζήτησε κανείς – είναι κρίμα επειδή είσαι διασκεδαστικός, συναρπαστικός, και υπέροχος άνθρωπος έτσι κι αλλιώς.

Ζυγός

Ζυγέ, παρόλο που δίνεις συχνά τη συμβουλή “να είσαι ο πραγματικός σου εαυτός” στους άλλους, εσύ δυσκολεύεσαι να την ακολουθήσεις. Άλλωστε δεν αντέχεις τις αντιπαραθέσεις. Αποφεύγεις να ανοίξεις συζητήσεις γιατί δεν θέλεις να προκαλέσεις προβλήματα ή περιττά δράματα.

Ταυτόχρονα συνεχίζεις να λες στον εαυτό σου και στους άλλους μικρά λευκά ψέματα νομίζοντας πως έτσι τους προστατεύεις. Θέλεις να αισθάνεσαι μέλος μιας ομάδας, προστάτης και γενναίος.

Κατά βάθος όμως ξέρεις πόσο θαυμάζεις στους άλλους στην αυθεντικότητα. Ξέρεις πόση γενναιότητα χρειάζεται για να ειπωθεί η αλήθεια. Να θυμάσαι ότι είναι εντάξει να λες όχι, να είσαι διαφορετικός και να κάνεις αυτό που θέλεις εσύ παρά να ακολουθείς.

Ιχθύες

Θέλεις να είσαι αποδεκτός από όλους όσους συναντάς. Θέλεις οι άλλοι να απολαμβάνουν τον χρόνο που περνούν μαζί σου όσο εσύ απολαμβάνεις τον χρόνο που περνάς μαζί τους. Αλλά οι συνδέσεις που δημιουργείς δεν θα είναι γνήσιες αν προσπαθείς να διατηρήσεις την ηρεμία, αν τους δίνεις μόνο αυτό που θέλουν χωρίς να υπολογίζεις τι θέλεις εσύ.

Θυμήσου, η ευχαρίστηση έχει κόστος. Δεν μπορείς να κάνεις τους άλλους ευτυχισμένους ενώ εσύ μετατρέπεσαι σε αόρατο άνθρωπο. Αν δεν αρέσει ο αληθινός σου εαυτός σε κάποιους ανθρώπους τότε το μόνο που μένει είναι να αναζητήσεις άλλη παρέα, που θα απολαμβάνει αυτό που είσαι πραγματικά.