Μεταξύ μας, πόσες φορές σκέφτηκες ότι θέλεις να αποκτήσεις λαμπερό και μαυρισμένο δέρμα ενόψει καλοκαιριού και πόσες πάλι ακύρωσες τη σκέψη για ένα ραντεβού σε ένα ινστιτούτο solarium γιατί δεν είχες τη διάθεση και τα χρήματα να πας;

Αν όλα αυτά “παίζουν” στο κεφάλι σου, τότε το plan B σου θα πρέπει να γράφει SELF – TAN ( με κεφαλαία, μην τυχόν και το παραβλέψεις).

Το self tan είναι σχετικά μία νέα προσθήκη στα προϊόντα ομορφιάς, που αγαπάμε λίγο παραπάνω τους καλοκαιρινούς μήνες. Για κάποιες από εμάς είναι ένα απαραίτητο προϊόν με ξεχωριστή θέση στο νεσεσέρ μας, για άλλες πάλι είναι άγνωστο πεδίο.

Παρακάτω θα ανακαλύψεις τα χαρακτηριστικά των αυτομαυριστικών προϊόντων, βήμα βήμα πως γίνεται η εφαρμογή τους ενώ παράλληλα θα βρεις προτάσεις προϊόντων που ξεχωρίζουν στον τομέα του self tanning.

Ας ξεκινήσουμε τη χρήση του self tan

Όπως καταλαβαίνεις, είναι ένα προϊόν αρκετά εύχρηστο και απλοϊκό, το οποίο μπορεί να σε παρασύρει από την έντονη μυρωδιά του και το υπέροχα φινίρισμα του, στο να το ξοδέψεις χρησιμοποιώντας το με έναν “ακατάλληλο” τρόπο.

Ξεκίνα με μία ήπια έως μέτρια απολέπιση σε όλο το σώμα σου. Έτσι θα πετύχεις ένα δέρμα από βελούδο και μία λεία επιφάνεια για να απλώσεις μία καλή ποσότητα από το αυτομαυριστικό σου. Επειδή το self tan συσσωρεύεται στην επιδερμίδα μας, θα πρέπει μέρες πριν την εφαρμογή να φροντίζουμε να ενυδατώνουμε με επιμονή και υπομονή δύσκολα, σκληρά και τραχιά σημεία της.

Λίγο πιο πάνω αναφερθήκαμε σε ενυδάτωση, ένα βήμα που πολλές φορές παραμελούμε και ιδιαίτερα το καλοκαίρι που τη χρειαζόμαστε ακόμη περισσότερο.

Σύμφωνα με όσα εκμυστηρεύτηκε η Shari Marchbeim, το δέρμα μας απορροφά τα προϊόντα για την περιποίηση του εξαιτίας μία ουσία, εν ονόματι διυδροξυακετόνη , ‘όπως αναφέρει στη σελίδα allure.com. Μία ακόμη χρήσιμη συμβουλή είναι να τοποθετήσουμε το self tan σε στεγνό δέρμα και όχι βρεγμένο. Τα νερά πιθανόν να δημιουργήσουν “νερά” απέναντι στην ομοιόμορφη και μαυρισμένη όψη που θέλουμε διακαώς να αποκτήσουμε.

Καλό είναι να έχεις στο πίσω του μυαλού σου πως οι περισσότερες συσκευασίες περιλαμβάνουν γάντια μίας ή πολλών χρήσεων για να απλώσεις καλά, σωστά και ομοιόμορφα το προϊόν. Αν δεν υπάρχουν τότε φρόντισε να έχεις τα δικά σου, αλλιώς… την έβαψες.

Τα καλύτερα, των καλύτερων

Aυτό που “καίγεσαι να μάθεις θα το βρεις εδώ. Είναι μερικά από τα πιο δημοφιλή και αποτελεσματικά self tan. Εκτός από το μαύρισμα σε ταχύτητα αστραπής, θα απολαύσεις και άλλες “υπηρεσίες”, όπως η σε βάθος ενυδάτωση και η υπέροχη μυρωδιά που προσφέρουν στο δέρμα.

Tanpire
 
View this post on Instagram
 

A post shared by Tanpire Skincare (@tan_pire)

Intermed 
 
View this post on Instagram
 

A post shared by @intermed_sa

St Tropez tan
 
View this post on Instagram
 

A post shared by St.Tropez (@sttropeztan)

Lancaster beauty 

Dior beauty