Μπορεί αυτό το διάστημα να μένεις στο σπίτι, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα εγκαταλείψεις τις προπονήσεις σου για όσο καιρό διαρκεί η πανδημία. Οφείλεις να κρατήσεις υγιές το μυαλό και το σώμα σου και να αντιμετωπίσεις το άγχος. Ευτυχώς, τα smartphones σου προσφέρουν πληθώρα επιλογών σε apps με προπονήσεις. Όχι μόνο θα σε κρατήσουν σε φόρμα, αλλά θα σε βοηθήσουν να μένεις απασχολημένη και εστιασμένη στο παρόν. Διάβασε πιο κάτω μερικές από τις πιο αγαπημένες:

Obé

https://www.instagram.com/p/Bsx2Xiynuaf/?utm_source=ig_embed

Εάν δεν σου αρέσει να κάνεις την ίδια προπόνηση δύο φορές, το Obé είναι ιδανικό για σένα. Διαθέτει προ-ηχογραφημένες και ζωντανές προπονήσεις σε δώδεκα διαφορετικές κατηγορίες (όπως ενδυνάμωση, HIIT, γράμμωση, γιόγκα, barre και χορό). Σε κάθε κατηγορία θα βρεις δεκάδες προπονήσεις με διαφορετική διάρκεια (για παράδειγμα, μερικές «express» προπονήσεις διαρκούν μόνο 10 λεπτά). Οι χαμογελαστοί προπονητές και τα πολύχρωμα στούντιο θα σου φτιάξουν τη διάθεση.

FitOn

Με κατηγορίες που καλύπτουν χορό, cardio , ενδυνάμωση, HIIT, barre, γιόγκα, πιλάτες και πολλά άλλα, η εφαρμογή FitOn είναι σχεδόν σαν να είσαι στο γυμναστήριο. Εάν χρειάζεσαι λίγο επιπλέον κίνητρο, περιλαμβάνει τα μαθήματα της Gabrielle Union, του Jonathan Van Ness και άλλων celebrity trainers.

Alo Moves

Η συγκεκριμένη εφαρμογή είναι ένα όνειρο για τους λάτρεις της γιόγκα. Αποκτάς μια εμπειρία στούντιο γιόγκα χωρίς να φύγεις από το σπίτι. Με κατηγορίες διαφόρων επιπέδων και διάρκειας, αυτή η εφαρμογή έχει επιλογές για όλους. Από τον αρχάριο έως τον πιο έμπειρο γιόγκι. Σου προσφέρει επίσης επιμελημένα προγράμματα που σε καθοδηγούν προς συγκεκριμένους στόχους. Τέλος, έχεις τη δυνατότητα λήψης μαθημάτων και εκτός σύνδεσης

Strava

Το Strava είναι ιδιαίτερα δημοφιλές μεταξύ των δρομέων και των ποδηλατών. Χρησιμοποιούν την εφαρμογή, για να παρακολουθήσουν τα στατιστικά της προπόνησης (όπως ο χρόνος, η διαδρομή και η απόσταση) σε μια μορφή που ενθαρρύνει την ανταλλαγή, το κίνητρο και τον ανταγωνισμό. Μπορείς ακόμη να επισυνάψεις φωτογραφίες και λεζάντες για τους φίλους σου.

P.volve

https://www.instagram.com/p/B8_pjXSgPt1/?utm_source=ig_embed

Το P.volve έχει να κάνει με τη λειτουργική προπόνηση. Δηλαδή, με στοχοθετημένες και ακριβείς κινήσεις χρησιμοποιώντας bands, ελαφριά βάρη, gliders και άλλον τέτοιον απλό εξοπλισμό. Όλα τα workouts του P.volve είναι ειδικά σχεδιασμένα, ώστε να είναι low-impact. Μπορείς όμως να ανεβάσεις το επίπεδο δυσκολίας χωρίς να καταπονήσεις τις αρθρώσεις σου. Επίλεξε ανάμεσα σε περισσότερα από 200 workouts, αφού κάθε εβδομάδα προστίθεται νέο υλικό στην εφαρμογή.

Neou

Με μια τεράστια βιβλιοθήκη μαθημάτων που καλύπτουν σχεδόν κάθε τύπο προπόνησης, το Neou είναι ιδανικό αν ενθουσιάζεσαι με τις ατελείωτες επιλογές και δεν θέλεις τα ίδια κάθε μέρα. Είναι κατάλληλο επίσης αν αποζητάς τη συνέπεια. Ενώ μπορείς να αποθηκεύσεις τις αγαπημένες σου προπονήσεις, ώστε να τις ξανακάνεις όποτε έχεις διάθεση.

Nike Training Club

Όλες τα προγράμματα της εφαρμογής Nike Training Club σχεδιάζονται από εξαιρετικά καταρτισμένους ειδικούς. Είναι γνωστοί ως Nike Master Trainers. Από 15λεπτα μαθήματα σε συνεδρίες μιας ώρας, αυτή η εφαρμογή σου προσφέρει περισσότερες από 200 προπονήσεις σε διάφορα στυλ και τύπους (όπως ενδυνάμωση, κινητικότητα, γιόγκα και cardio). Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις την εφαρμογή για πρόσβαση σε πληροφορίες διατροφής και ευεξίας (για παράδειγμα, τον ύπνο, την ανάκαμψη και τον διαλογισμό).

FitPlan

Για personal training (χωρίς να πηγαίνεις στο γυμναστήριο) κατέβασε το FitPlan. Όλα τα προγράμματα είναι σχεδιασμένα από κορυφαίους εκπαιδευτές που σε καθοδηγούν μέσω streaming videos. Ενώ οι συμβουλές διατροφής είναι ένα επιπλέον μπόνους.

Aaptiv

Το Aaptiv δεν είναι ένα τυπικό app γυμναστικής. Είναι ηχητικό και φέρνει χιλιάδες προπονήσεις στο ακουστικό σου. Επίλεξε μια ατομική προπόνηση, όπως τρέξιμο, γιόγκα, ελλειπτικό και ενδυνάμωση. Ή ένα από τα προγράμματα μεγάλης διάρκειας. Τριάντα νέα μαθήματα προστίθενται κάθε εβδομάδα, καθιστώντας πρακτικά αδύνατο να βαρεθείς.

Peloton

https://www.instagram.com/p/B7uFVGQF90F/?utm_source=ig_embed

Ήξερες ότι μπορείς να μπεις στον κόσμο του Peloton ακόμα και χωρίς να αγοράσεις ένα από τα ποδήλατά τους; Με την εφαρμογή Peloton έχεις πρόσβαση σε χιλιάδες live και αποθηκευμένα μαθήματα. Καλύπτουν ποδηλασία, τρέξιμο, ενδυνάμωση, γιόγκα, διαλογισμό, υπαίθριες προπονήσεις και πολλά άλλα. Τέλος, τα εργαλεία για την παρακολούθηση της προόδου σου είναι χρήσιμα, για να παραμένεις ενεργοποιημένη.

My Fitness Pal

Το MyFitness Pal περισσότερο σε βοηθάει να παρακολουθείς τις θερμίδες σου και να καταγράφεις τις προπονήσεις σου. Επίσης, για να βρίσκεις πληροφορίες για τη διατροφή και εκατομμύρια είδη τροφίμων. Ένα από τα μεγαλύτερα προνόμια είναι η αξιοποίηση της fitness κοινότητάς του για συμβουλές, workout tips και motivation.

Glo

Αυτή η ολοκληρωμένη εφαρμογή προσφέρει χιλιάδες μαθήματα γιόγκα, πιλάτες και διαλογισμό απευθείας στο τηλέφωνό σου. Σου δίνει τη δυνατότητα να αυτοσυγκεντρώνεσαι, ανεξάρτητα από το πού βρίσκεσαι. Οι εκπαιδευτές σου παρέχουν τόνους ενθάρρυνσης και χρήσιμης διδασκαλίας. Συν ότι βρίσκεις τάξεις κατάλληλες για όλα τα επίπεδα.

Sworkit

Το Sworkit έχει σχεδιαστεί, για να σε βοηθήσει να παραμείνεις σε φόρμα. Ανεξάρτητα από το επίπεδο εμπειρίας, τον διαθέσιμο χρόνο ή τους στόχους σου. Δεν θα χρειαστείς κανένα εξοπλισμό – μόνο το σώμα σου και αποφασιστικότητα.

Nike Run Club

Εάν κάνεις συχνά τρέξιμο, η εφαρμογή Nike Run Club μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι. Έχεις τη δυνατότητα να ακολουθήσεις τις διαδρομές με οδηγό, να παρακολουθείς και να μοιράζεσαι στατιστικά στοιχεία ή να ακούς προσαρμοσμένες λίστες αναπαραγωγής. Επίσης, να έχεις πρόσβαση σε εξατομικευμένη προπόνηση, να λαμβάνεις ενθάρρυνση από ελίτ δρομείς και πολλά άλλα. Τόσο διασκεδαστικό όσο και πρακτικό, το Nike Run Club είναι εξαιρετικό είτε τρέχεις στο διάδρομο, είτε σε εξωτερικούς χώρους.

featured image: Byrdie