Υπάρχουν άνθρωποι που είναι από τη φύση τους ακατάστατοι. Επικρατεί πάντας ένας χαμός σε κάθε σημείο τους σπιτιού τους, του γραφείου τους, της ζωής τους συνολικά. Και όμως, αυτοί υποστηρίζουν ότι βρίσκουν την άκρη και ότι μόνο έτσι μπορούν να λειτουργήσουν.

Και από την άλλη πλευρά είναι αυτοί που εάν ο χώρος τους δεν είναι καθαρός, οργανωμένος και τακτοποιημένος δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Είναι αυτοί που συμμαζεύουν και καθαρίζουν πάντα το γραφείο τους πριν ξεκινήσουν τη δουλειά γιατί αλλιώς δεν μπορούν με τίποτα να συγκεντρωθούν.

Εδώ θα δεις ποια είναι τα τρία ζώδια που ανήκουν στη δεύτερη κατηγορία ανθρώπων και είναι εξαιρετικά οργανωμένα σε κάθε πτυχή της ζωής τους.

Παρθένος (23 Αυγούστου – 22 Σεπτεμβρίου)

Ο Παρθένος λατρεύει την τάξη και την οργάνωση. Επίσης κάνει τα πάντα για να βοηθήσει τους άλλους. Αλλάζει τελευταία στιγμή το μενού στο τραπέζι που οργανώνει εάν μάθει ότι κάποιος δεν τρώει κάποιο φαγητό ή τρέχει ανά πάσα στιγμή σε όποιον φίλο του τον χρειαστεί. Είναι αυτός που πάντα ρωτάει ”πώς μπορώ να σε βοηθήσω;”

Όσο αφορά την οργάνωση και την καθαριότητα, ξέρει ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να καθαρίσει το ξύλινο πάτωμα ή πώς να τακτοποιήσει τα ρούχα για να πιάνουν λιγότερο χώρο στη βαλίτσα του. Με οδηγό τον Ερμή, ο Παρθένος έχει σκεφτεί διεξοδικά κάθε πιθανή έκβαση της ημέρας τους. Για αυτό και χαλαρώνει σπάνια.

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου – 19 Ιανουαρίου)

Άλλο ένα ζώδιο της γης βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των οργανωτικών ανθρώπων. Η αποτελεσματικότητα είναι το δεύτερο όνομά και γνωρίζει πως από τη σωστή οργάνωση ξεκινάει ο δρόμος προς την επιτυχία. Γιατί να χάνει χρόνο με τον ύπνο όταν μπορεί να ξυπνάει στις 5 π.μ., να ετοιμάζει ένα smoothie και να ακούει ένα ενημερωτικό podcast;

Θα τον βρίσκεις πάντα με μια ατζέντα στο χέρι να φτιάχνει λίστες και χρονοδιαγράμματα. Όταν πρόκειται να επιτύχει τις υψηλότερες φιλοδοξίες του, η ξεκούραση δεν είναι επιλογή! 

Ιχθύς 

Ως ο ονειροπόλος και δημιουργικός τύπος του ζωδιακού κύκλου, μπορεί να αποτελεί έκπληξη να βλέπεις τον Ιχθύ ανάμεσα στα οργανωμένα ζώδια. Και όμως! Ως ένα από τα τέσσερα μεταβλητά ζώδια, ο Ιχθύς κινείται και αλλάζει συνεχώς. Σκέψου τον σαν τρεχούμενο νερό που αλλάζει σχήμα για να χωρέσει στο στενό ρυάκι ή στον απέραντο ωκεανό που κατοικεί. Ο Ιχθύς χρειάζεται δομή για να μπορεί να έχει στη ζωή του την ισορροπία.

Η οργάνωση για τον Ιχθύ δεν είναι ένα μέσο για την καθιέρωση μιας ρουτίνας ή τον καθορισμό στόχων, αλλά μια απαραίτητη πρακτική για να καθαρίσει το μυαλό του και να αναπνεύσει.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Τα 5 ζώδια που είναι πολύ εύκολο να χειραγωγηθούν σε μια σχέση