Αγαπάς τη δουλειά σου. Οι περισσότεροι συνάδελφοί σου είναι τρομεροί. Αλλά υπάρχουν μερικοί που θέλουν να κάνουν τη ζωή σου κόλαση. Πώς μπορούμε να εντοπίσουμε αυτά τα τοξικά άτομα στη δουλειά και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να τα αντιμετωπίσουμε. 

Ο βλάκας

Πώς τον αντιμετωπίζεις: Σε σπρώχνει όταν σε συναντάει στον διάδρομο, πήρε τα εύσημα για το ομαδικό project που κάνατε την προηγούμενη εβδομάδα και σε πάτησε χωρίς καν να σου πει “συγνώμη”. Κάποια στιγμή, σου φώναξε μπροστά από όλο το προσωπικό. Το πιο περίεργο με τους βλάκες; Μερικές φορές είναι όντως πολύ καλοί στη δουλειά τους. Το μόνο που καταφέρνουν όμως είναι να σου κάνουν τη ζωή κόλαση. 

Πώς να τον αντιμετωπίσεις: Ακούστε τον. Θα πρέπει να είμαστε συμπονετικοί μαζί του. Ρώτησε τον εαυτό σου, τι μπορεί να ήταν αυτό που τον έκανε τόσο βλάκα. Αρχικά, μπορεί τα χρόνια του στο σχολείο να ήτα δύσκολα ή μπορεί να είχε κάποια άσχημη εμπειρία από κάποια παλιά δουλειά.

Αυτός που φέρνει πάντα αντίρρηση

Πώς τον αντιμετωπίζεις: Η ατάκα του; “Αυτό δεν θα δουλέψει ποτέ.” Βλέπουν πάντα το ποτήρι μισοάδειο αλλά ποτέ δεν έχουν κάτι να προτείνουν. 

Πώς να τον αντιμετωπίσεις: Αρχικά, άκουσέ τον συνάδελφό σου. Στη συνέχεια, κάνε όσες περισσότερες ερωτήσεις έχεις. Αν τον ρωτάς επανειλημμένα να σου βρει μία λύση σε κάτι που μόλις τώρα έφερε αντίρρηση. Αν καμία από τις ερωτήσεις δεν πάρει απάντηση, δώσε σε όλους τους υπόλοιπους κάποια θετική αξιολόγηση. Πάντα να είσαι φωτεινή και γεμάτη θετική αύρα. 

Ο τεμπέλης

Πώς τον αντιμετωπίζεις: Είναι εκείνος που υπόσχεται παραπάνω από αυτά που μπορεί να κάνει και ποτέ δεν καταφέρνει να το φέρει εις πέρας. Είναι κάτι που το αφεντικό σου δεν προσέχει ποτέ. 

Πώς να τον αντιμετωπίσεις: Ποτέ μην αναλάβεις τη δουλειά που δεν έκανε κάποιος τεμπέλης συνάδελφος. Αντιθέτως, πες στο αφεντικό σου ότι δεν θέλεις να δουλεύεις μαζί του αφού πρώτα του εξηγήσεις ακριβώς γιατί. Θύμισέ του ότι όταν δουλεύεις σαν ομάδα μπορείς να καταφέρεις το καλύτερο δυνατό. 

πηγή: www.purewow.com/wellness/how-to-deal-with-toxic-people-at-work