Μπορεί να περάσαμε μια περίοδο όπου δεν μπορούσαμε καν να φανταστούμε πως θα έρθει πάλι η στιγμή που θα παρακολουθούμε μια συναυλία, αλλά αυτή η στιγμή ήρθε. Οι συναυλίες λοιπόν έχουν ήδη ξεκινήσει και εδώ θα δεις τι να περιμένεις τις επόμενες ημέρες και μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Ξεκινάμε με την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων

Εάν είσαι στην Αθήνα μέσα στον Αύγουστο στην Τεχνόπολη θα απολαύσεις τους Fundacar στις 15/8, τον Γιώργο Νταλάρα στις 19/8, τον Δημήτρη Μυστακίδη στις 20/8, τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου στις 21/8, την Άλκηστη Πρωτοψάλτη στις 31/8 και τον Παύλο Παυλίδη την 1/9.

Και επειδή το καλοκαίρι και οι συναυλίες δεν τελειώνουν τον Αύγουστο, την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου η Τεχνόπολη φιλοξενεί τη Νατάσσα Μποφίλιου, τον Θέμη Καραμουρατίδη και τον Γεράσιμο Ευαγγελάτο.

Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου οι Brian Eno και Roger Eno θα παίξουν μαζί για πρώτη φορά στις 4/8 στο Ηρώδειο.

Gazarte

To Gazarte για άλλη μια χρονιά θα γεμίσει με μουσική κάθε βραδιά του Ιουλίου σου. Οι Kadebostany θα εμφανιστούν για δύο βραδιές στις 28 και 29/7. Θα ανέβουν στην ταράτσα του Gazarte οι: Τhe Swingin’ Cats (20, 27/7), Gadjo Dilo (22, 29/7), To Πράγμα (26/7) και Monsieur Minimal (30/7).

Βεάκειο Θέατρο Πειραιά

Στο Βεάκειο Θέατρο θα δεις τον Kωστή Μαραβέγια στις 26/7 και τον Γιάννη Κότσιρα στις 30/8.

City Garden Festival

Στο Γαλάτσι το φετινό City Garden Festival θα διαρκέσει από τις 15 Ιουλίου μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου. Εκεί θα δεις τον Ιούλιο τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, (15, 30/7) και τον Μίλτο Πασχαλίδη (19, 20, 27/7).

Επίσης λίγο πριν από το φετινό Plisskën Festival, θα έρθει στην Αθήνα ο Lubomyr Melnyk στις 24/8.

Kέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Το Kέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος συνεχίζει τις συναυλίες του για το υπόλοιπο καλοκαίρι και μπορείς στις 29/7 να δεις τις Sophie Lies και Danai Nielsen. Στο τέλος Αυγούστου το SNF Nostos επανέρχεται δυναμικά με πολλές συναυλίες που πέρσι είχαν ακυρωθεί: Ο Burna Boy στις 29/8, οι Irrepressibles  στις 25/8, τα εκρηκτικά DJ sets των Nyege Nyege στις 25, 27 και 29/8 και την DJ συνεργασία του Casbah Club  στις 28/8 με τους Paul Simonon (The Clash) και Dan Donovan (Big Audio Dynamite, Dreadzone).

Επίσης στις 26/8 θα δεις τις Melisses, στις 27/8 τον Good Job Nicky, την Αλέξια στις 27/8, τη Φωτεινή Βελεσιώτου στις 28/8, την Παυλίνα Βουλγαράκη στις 29/8, οι Ergon Ensemble στις 28/8 μαζί με την Ιρανοβρετανή πειραματική συνθέτρια Shiva Feshareki και τον Νίκο Λαάρη στις 29/8.

Περιοδείες

Οι Πυξ Λαξ θα εμφανιστούν στις Αλυκές Λευκίμμης στην Κέρκυρα στις 13 Αυγούστου, στο Κηποθέατρο Παπάγου στις 2 Σεπτεμβρίου και στο Θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη στις 11 Σεπτεμβρίου.

Ο Γιάννης Χαρούλης θα βρεθεί στις 27 Ιουλίου στη Δράμα, ενώ στις 8 Σεπτεμβρίου θα είναι στη Λάρισα.

Η Νατάσσα Μποφίλιου θα ταξιδέψει με την «Εποχή του Θερισμού» σχεδόν σε όλη την Ελλάδα. Στις 30 Ιούλιου θα τραγουδήσει στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας, ενώ στις 19 Αυγούστου θα είναι στην Άνδρο για το 7ο Φεστιβάλ Άνδρου. Στις 22 Αυγούστου θα βρεθεί στο Φεστιβάλ της Δωδώνης, την 1η Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, ενώ στις 8 Σεπτεμβρίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Τελευταία ημερομηνία της περιοδείας είναι στην Ελευσίνα, στις 20 Σεπτεμβρίου.

Θεσσαλονίκη

Το 2ο Φεστιβάλ Καλοκαιριού Θεσσαλονίκης συνεχίζει επίσης το πρόγραμμά του.  Την Τρίτη 27 Ιουλίου λοιπόν ο Μανώλης Φάμελλος και η Μαρία Κηλαηδόνη θα τραγουδήσουν για τα καλύτερά μας χρόνια.