Μόλις μπήκαμε στη σεζόν του Λέοντα και εάν έχεις γεννηθεί από τις  23 Ιουλίου μέχρι τις 23 Αυγούστου ξέρεις από πρώτο χέρι τι σημαίνει αυτό. Ο Λέων έχει έντονο χαρακτήρα, του αρέσει να τον θαυμάζουν και να τον φροντίζουν.

Εδώ θα δεις όλα όσα είναι, και όσα κάνει, ένας Λέων, για να ξέρεις τι να περιμένεις εάν γνωρίσεις έναν στις διακοπές σου!

Καταρχάς ένας Λέων πάντα -ή σχεδόν πάντα- λάμπει

Εάν μπεις σε έναν χώρο και νιώσεις πως ένα άτομο ξεχωρίζει, λογικά είναι Λέων. Έχει μια ενέργεια την οποία καταφέρνει να εκπέμπει και οι γύρω του την νιώθουν. Είναι φιλόδοξος, έχει τρομερή αυτοπεποίθηση και όνειρό του είναι να κάνει τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος.

Είναι ηγέτης και θέλει να νιώθει πως οι άλλοι τον ακολουθούν, χωρίς πολλές ερωτήσεις. Άλλωστε έχει τόσα να σου διδάξει εάν τον ακούσεις με προσοχή που δεν χρειάζεται να έχεις αμφιβολίες για τις ηγετικές του ικανότητες.

Ο Λέων είναι ώριμος, ξέρει ακριβώς τι θέλει και τι πρέπει να κάνει για να το πετύχει. Έτσι προσπαθεί να βοηθήσει με κάθε τρόπο όποιον βλέπει πως δυσκολεύεται να πετύχει τα δικά του όνειρα. Οι στόχοι είναι πολύ σημαντικοί για αυτόν. Είναι επίσης ένας εξαιρετικός φίλος. Είναι πιστός και δεν θα αθετήσει ποτέ τον λόγο του. Θα υπερασπιστεί τους φίλους του ακόμα και εάν χρειαστεί να χάσει κάτι ο ίδιος.

Αυτό που πολλοί θεωρούν ως το αρνητικό του στοιχείο είναι η υπεροψία του.

Και πως κάποιες φορές είναι τόσο κολλημένος με τη δική του άποψη που δεν ακούει τίποτα άλλο. Θέλει να του λες πως έχει δίκιο, πως η δική του ιδέα είναι η καλύτερα και πως δεν υπάρχει πιο σωστός τρόπος για να γίνει κάτι. Δεν αντέχει να μην νιώθει τον θαυμασμό των άλλων για το πρόσωπό του.

Ο Λέων είναι ιδεαλιστής, μερικές φορές ανασφαλής αλλά τρομερά στοργικός. Θέλει όταν είναι σε σχέση να νιώθει πως είναι μια ομάδα. Θέλει δίπλα του κάποιον που θα τον αγαπήσει, τόσο στις καλές όσο και στις κακές στιγμές του. Χρειάζεται κάποιον που θα τον θαυμάζει για τις νίκες του και θα τον βοηθήσει να ξεπεράσει τα λάθη του. Ο Λέων χρειάζεται ανεξαρτησία, αλλά χρειάζεται ταυτόχρονα και ασφάλεια. Ένας Τοξότης θα ήταν το τέλειο ταίρι για έναν Λέων, γιατί θα ικανοποιούσε την ανάγκη του Λιονταριού για περιπέτεια, ενώ θα ταίριαζαν τόσο συναισθηματικά όσο και ερωτικά.