Αν έπρεπε να προσθέσουμε μία ακόμη σειρά στη λίστα με τις πιο ανάλαφρες και καλοκαιρινές, το Generation 56K θα ήταν άνετα μία πρώτη σκέψη. Πρόκειται για τη νέα ιταλική σειρά που κυκλοφόρησε αυτό το μήνα στο Netflix και φαίνεται να προσφέρει απλόχερα μεγάλες δόσεις νοσταλγίας, ειδικά σε όσους και όσες διανύουν τη δεκαετία των 30.

Το Generation 56K μιλά για τον έρωτα στις εποχές του αργού ίντερνετ και όχι του Tinder

Φαινομενικά είναι μία ακόμη σειρά που καταπιάνεται με τα dating apps. Κατά βάθος όμως είναι μία σειρά που θέλει να θυμίσει σε πολλούς εκεί έξω πώς ήταν ο έρωτας μακριά από την τεχνολογία. Σε αυτή τη dramedy, ο Daniel είναι ένας ρομαντικός τύπος που εύχεται να είχε γεννηθεί μερικές δεκαετίες πριν. Σήμερα δεν του αρέσει η ζωή του και σίγουρα δεν του αρέσει ο τρόπος με τον οποίο φλερτάρει ο κόσμος. Αναγκάζεται κι εκείνος να χρησιμοποιήσει τα dating apps και βγαίνει το ένα βαρετό ραντεβού μετά το άλλο.

Όλα αυτά αλλάζουν όταν για καλή του τύχη, ένα από τα ραντεβού του δεν εμφανίζεται ποτέ. Χωρίς εκείνος όμως να το ξέρει, μπερδεύεται και θεωρεί μία γυναίκα που γνώρισε, τη Matilda, ότι είναι τελικά το ραντεβού του. Σε εκείνο το ραντεβού περνάει τέλεια κι εκείνος κι εκείνη. Αυτό που ο Daniel δεν γνωρίζει είναι ότι η Matilda δεν είναι κάποια άγνωστη, αλλά ένα κορίτσι που γνώριζε όταν πήγαινε σχολείο. Α, και το ότι η Matilda όπου να’ναι τελικά παντρεύεται. Προφανώς όχι τον Daniel.

Αναπόφευκτα, το Generation 56K γίνεται η comfort σειρά του καλοκαιριού

Το καλύτερο είναι ότι έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την ιστορία και από τις δύο πλευρές. Βλέπουμε flashbacks των ηρώων από τις παιδικές τους ηλικίες, μαζί με όλες τις σκανταλιές που έκαναν. Παράλληλα, βλέπουμε και τους φίλους τους, τις παρέες και τον ρόλο που έπαιξαν σε αυτή την ιστορία. Και όλα αυτά, με φόντο τα γραφικά σοκάκια τις Ιταλίας, τα πρώτα κινητά τηλέφωνα και τις βιντεοκασέτες. Δεν χρειάζεσαι περισσότερους λόγους για να ξεκινήσεις τη σειρά, σήμερα κιόλας.